עבור לתוכן

לוח האם הזול ביותר ל-OC

Featured Replies

פורסם
מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Core i5 4690K 3.5ghz With Graphics Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1152

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪196

מארז:

באנדל - NZXT Phantom 410 White + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪729

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon R9 280X BULK OC 3GB - תקינים לאחר החלפת יצרן - אחריות לשנתיים

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪281

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪395

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4001

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3921 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/nvfzt6hr

כפי שרשום בכותרת - מה לוח האם הזול ביותר שאוכל לבחור למפרט הזה לביצוע OC בעתיד?

תודה. :)

פורסם

1. האם מתוכנן מערך של כרטיסי מסך?

2. מה רמת ההמהרה בה אתה מעוניין - קלה, בינונית או כבדה?

3. האם אתה מוגבל ללוחות מ TMS?

הערות:

א. באופן כללי, יש רק 2 ערכות שבבים לסוקט 1150 שתומכות רישמית בהמהרה - ה Z87 וה Z97. מעשית - יש לוחות המבוססים על ערכות השבבים B85, H87 ו H97 שגם כן תומכים בהמהרה, אבל זה לא בדיוק רישמי, ולא לכל החברות יש לוחות כאלו (אני יודע של ASRock יש לוחות כאלו, אבל ב TMS לא מוכרים לוחות של ASRock). לכן אתה כנראה תרצה לוח בעל ערכת שבבים Z87 או Z97.

ב. בשביל המהרה בינונית או כבדה, אתה תרצה לוח בעל מספר גדול של שלבי ייצור מתח.

פורסם

^לגבי תמיכה באוברקלוק, "זה לא בדיוק רשמי", אני לא יודע מה יותר רשמי מציון בבירור של היצרן באתר.

לגבי קלה או כבדה, אני מסכים שצריך לוח אם יותר מצוייד, אבל הפרשי צריכת החשמל לא דרמטיים כמו בעבר. זה או שמעבד מסוגל להתייצב בתדר מסויים או שלא, החום שלו יגביל הרבה מלפני יכולת הלוח הפיזית.

פורסם

התכוונתי רישמי מבחינת אינטל - הם לא מעוניינים שיבצעו המהרות בלוחות המבוססים על ערכות שבבים שהם לא ממשפחת ה Z.

פורסם

הם מעולם לא יצאו בהצהרה ציבורית נגד הדבר, ויודעים היטב שזה קיים בלוחות אם רבים. לא מזמן אסוס הכריזה שהיא פותחת את זה לכולם, אפילו ל-H81 הכי תקציביים.

זה לא סוד, ולא סמים שיצרני לוחות האם מחביאים מאינטל. זה גלוי, ידוע, פתוח, ואפילו עובר שיפורים עם עדכוני ביוס.

למזלו של פותח הדיון, יש לוחות Z87 תקציביים יחסית שיתאימו לו. אם ירצה Z97 לתמיכה בברודוול, הוא יוכל ללכת על זה

http://www.tms.co.il/product/13356

נערך על-ידי djelectric

פורסם

1. בקשר לתמיכה הרישמית - לפי האתר של אינטל, רק ה Z87 וה Z97 תומכים בהמהרה (Supports Overclocking):

http://ark.intel.com/compare/75019,75016,82010,75004,75013,82012

משום מה לא כתוב כלום לגבי ה H97, אבל בקשר לשאר ערכות השבבים - כתוב במפורש No. העובדה שיצרני הלוחות מנצלים פירצה בהסכם בינם לבין אינטל לא הופכת את זה לרישמי מצד אינטל.

רק שיהיה ברור - אני לא נגד זה, אני פשוט מציין עובדה.

2. אם אין דרישות מיוחדות מלבד המהרה ואפשר להסתפק בלוח מינימלי, אני הייתי מעדיף את הלוח של ASRock שהצעת (ה Fatal1ty-B85-Killer) - גם כי הוא יותר זול וגם כי יש בו יותר שלבי ייצוב מתח.

פורסם
  • מחבר
1. האם מתוכנן מערך של כרטיסי מסך?

2. מה רמת ההמהרה בה אתה מעוניין - קלה, בינונית או כבדה?

3. האם אתה מוגבל ללוחות מ TMS?

הערות:

א. באופן כללי, יש רק 2 ערכות שבבים לסוקט 1150 שתומכות רישמית בהמהרה - ה Z87 וה Z97. מעשית - יש לוחות המבוססים על ערכות השבבים B85, H87 ו H97 שגם כן תומכים בהמהרה, אבל זה לא בדיוק רישמי, ולא לכל החברות יש לוחות כאלו (אני יודע של ASRock יש לוחות כאלו, אבל ב TMS לא מוכרים לוחות של ASRock). לכן אתה כנראה תרצה לוח בעל ערכת שבבים Z87 או Z97.

ב. בשביל המהרה בינונית או כבדה, אתה תרצה לוח בעל מספר גדול של שלבי ייצור מתח.

1. לא.

2. בינונית, להגיע למקסימום שאוכל מבלי לאמץ את הרכיבים יותר מדי.

3. כן ולא... יכול להיות שאקנה את המחשב דרך מישהו שנותן דיל יותר טוב מ-TMS, ויכול להיות שבסוף כן אקנה דרך TMS. בינתיים תרגישו חופשיים להציע מה שנראה הכי טוב.

מה עם הלוח אם הזה?:

http://www.tms.co.il/product/13193

כרגע במבצע ב-TMS. או שה-Fatal1ty-B85-Killer עדיין מומלץ יותר מכל שאר לוחות האם שהומלצו כאן?

פורסם
1. בקשר לתמיכה הרישמית - לפי האתר של אינטל, רק ה Z87 וה Z97 תומכים בהמהרה (Supports Overclocking):

http://ark.intel.com/compare/75019,75016,82010,75004,75013,82012

משום מה לא כתוב כלום לגבי ה H97, אבל בקשר לשאר ערכות השבבים - כתוב במפורש No. העובדה שיצרני הלוחות מנצלים פירצה בהסכם בינם לבין אינטל לא הופכת את זה לרישמי מצד אינטל.

רק שיהיה ברור - אני לא נגד זה, אני פשוט מציין עובדה.

2. אם אין דרישות מיוחדות מלבד המהרה ואפשר להסתפק בלוח מינימלי, אני הייתי מעדיף את הלוח של ASRock שהצעת (ה Fatal1ty-B85-Killer) - גם כי הוא יותר זול וגם כי יש בו יותר שלבי ייצוב מתח.

שיהיה רשום, אתה חושב שאינטל באמת לא מודעת לזה שיצרניות לוחות אם מציגות בגלוי תמיכה בהמהרה? אני לא חושב שהם כאלה מטומטמים, והם יודעים היטב שזה קורה. התמיכה בהמהרה מעולם לא בוטלה לאף אחד מהלוחות שלהם זה הוכרז למרות השמועות. מי שתמך בהמהרה עדיין תומך וימשיך לתמוך. אם אינטל לא הייתה רוצה שזה יקרה, תאמין לי שהיא היתה מפסיקה את זה באופן מיידי, ולא נותנת לדבר להתנהל בשקט שנה+ בלי הפרעות. אחת העובדות לכך שהתופעה רק מתרחבת היא השקת ה-H97 Killer שממשיך את התמיכה בהמהרה.

ה-DS3H לא תומך בהמהרה מתקדמת ולא מתאים. ה-D3H ודומיו תומכים כמו שצריך. הקילר מומלץ בעיקר למראה והמהרה, אבל שים לב שיש לו פחות ממשקי SATA3, לא תומך ב-RAID וכו', לא דברים משמעותיים לגיימר והאוברקלוקר הממוצע

נערך על-ידי djelectric

פורסם

בדיוק עמדתי לכתוב שהלוח הכי זול ב TMS שתומך בהמהרה הוא ה Gigabyte GA-Z87-DS3H שעולה 452 ש"ח. לא מדובר בלוח מיוחד, ולפי מספר שלבי ייצוב המתח שלו הייתי משער שהוא מתאים להמהרה קלה.

מכיוון שאתה מעוניין בהמהרה בינונית, הייתי מציע לך לחפש ביקורות לגבי כל הלוחות בהם אתה מעוניין ושמתאימים לך מבחינת המחיר, ולראות האם לוח מסויים עדיף מבחינת יכול ההמהרה שלו. אני חייב לציין שכפי ש djelectric כתב רוב הלוחות היום יאפשרו לך לבצע המהרה לאחר עידכון ביוס, כולל אלו בעלי ערכת השבבים H81 (יכולת ההמהרה נפתחה עם התמיכה במעבד ה Pentium G3258). דבר כזה מאפשר לך לקנות לוח אם יחסית זול ולהשתמש בו לביצוע המהרה. העניין הוא שגם אם יש תמיכה בביוס לביצוע המהרה, זה לא אומר שהלוח הוא טוב להמהרה, לפחות לא כזו שהיא מעל להמהרה קלה. בקיצור, תארגן לך רשימה של לוחות שמתאימים לך מבחינת התכונות (פיצ'רים) הדרושים, החנות ממנה אתה קונה והמחיר, תבדוק האם יש עדכון ביוס המאפשר ביצוע המהרה בכל לוח ואז תחפש ביקורות לגבי יכול ההמהרה של כל לוח מתאים ותבחר את אלו שמתאימים מבחינת יכולת ההמהרה הנדרשת.

אם זה היה לוח עבורי וכל מה שחשוב הוא יכולת ההמהרה והמחיר, הייתי כנראה הולך על הלוח של ASRock, פשוט כי הוא תוכנן להמהרה, למרות שהוא מבוסס על ערכת השבבים B85.

פורסם

בשל מערכת 3 השלבים הפשוטה שלו, האפשרות לשינויי מתח חסומה ב-DS3H, לפחות בפעם האחרונה שבדקתי.

פורסם

זה עדיין לא אומר שאי אפשר לעשות בו המהרה בכלל, אבל אתה צודק - זה לא לוח המתאים לדרישות שלו ואני לא הייתי בוחר בו להמהרה בכלל. בעיה דומה קיימת גם בשאר הלוחות הזולים.

אני עדיין חושב שעדיף ללכת על לוח שתוכנן מהתחלה להמהרה, כמו ה Fatal1ty-B85-Killer של ASRock (קישור), מכיוון שהמהרה בינונית ומחיר הם השיקולים היחידים כאן.

פורסם
  • מחבר
לא הזול ביותר, אבל הזול המומלץ ביותר:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Fatal1ty-B85-Killer

מטי אמ אס:

http://www.tms.co.il/product/12640

נראלי שהאופציות שניתנו כאן הן הכי טובות לי.

אני לא יודע כמה זה בטוח ללכת על לוח אם שלא תומך בהמרה באופן רשמי...

ובכל מקרה הבנתי שלפי מה שאתם אומרים, ללכת על לוח אם זול יכול לדפוק אותי, ואני לא אוהב להמר בנושאים האלה...

פורסם

בקשר לDS3H אכן, אין אפשרות לשנות את המתח (לצערי רכשתי אותו בטעות).

הלוח אם הזול ביותר ששווה רכישה זה הZ87/97 HD3

בלי לגרוע כמובן מהאפשרות של הB85 שsmalul הציע.

נערך על-ידי דובי770

פורסם

א. לא אני הצעתי את הלוח של ASRock אלא djelectric.

ב. שיחרור מעבד ה Pentium G3258, שבו אפשרות ההמהרה אינה חסומה ושמיועד שיעשו בו המהרה בכל לוח אם (ולא רק בלוחות בעלי ערכת שבבים Z87 או Z97), הביא לכך שבכל הלוחות נפתחה האפשרות לביצוע המהרה (לאחר עידכון ביוס) עבור כל המעבדים בעלי מכפלה פתוחה. זה לא אומר שכל לוח הוא טוב להמהרה, ולמעשה רובם לא תוכננו לתמוך במהרה ולכן הם פחות מתאימים לכך. מצד שני יש לוחות שאינם בעלי ערכת שבבים Z87 או Z97 אך הם תוכננו כך שהם כן יהיו מיועדים להמהרה. אחד מהלוחות הנ"ל הוא ה Fatal1ty-B85-Killer ורואים זאת במערכת ייצוב המתח שלו (6 שלבים במקום 3-4 בלוח רגיל).

ג. לא כל לוח בעל ערכת שבבים Z87 או Z97 הוא טוב להמהרה.

ד. כל העניין הזה של "תמיכה רשמית" בהמהרה הוא על הנייר בלבד. מה שחשוב הוא ביצועי ההמהרה בפועל. בגלל זה הצעתי לחפש ביקורות לגבי לוחות שמתאימים מבחינת הדרישות והמחיר.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים