עבור לתוכן

למה לחברות החומרה לפעמים אין דרייברים עדכניים בשרתים שלהם?

Featured Replies

פורסם

יצא לי המון פעמים לראות תוכנות צד שלישי (לדוגמה Driver Genius) שמציעות לי להוריד גרסאות של דרייברים שעדיין לא קיימים באתרים הרשמיים של אותם החברות.

נכון לתאריך 05/09/2014

ניתן לראות דוגמא טובה לכך בחברת realtek, הדרייבר שהם מציעים לי להוריד הוא 7.088 בזמן שDriver Genius מציע לי להוריד את 7.089.0716.2014 לינק לעמוד שהוא מפנה אותי מהתוכנה עצמה.

האם יש לזה הסבר הגיוני?

האם אני יכול לסמוך על הדרייברים שחברות/תוכנות צד שלישי מציעות לי לעומת מה שהחברות הרשמיות מציעות לי?

נערך על-ידי Lyor

פורסם

דעתי בנושא,

"האם אני יכול לסמוך על הדרייברים שחברות/תוכנות צד שלישי מציעות לי לעומת מה שהחברות הרשמיות מציעות לי?"

ממש לא

האם כדאי להתקין דרייבר עדכני אם אין בעיה במחשב?

גם לא.

יתכן שבדרייבר העדכני דווקא יש בעיה שאין בישן.

אם המחשב יציב והכל עובד כמו שצריך, ממש לא מומלץ לעדכן דרייבר.

רק אם נאמר על ידי היצרן שבדרייבר החדש יש פיצ'ר חדש או תיקון לבעיה ספציפית שאתה חווה אז צריך לעדכן להכי חדש.

יש גם דרייברים שמבטלים פיצ'רים קיימים עקב דברים כמו תביעות משפטיות או רצון של החברה להתחיל לגבות כסף על פיצ'ר מסויים או להגביל אותו לקו מוצרים ספציפי.

אז בגדול, לא הייתי מעדכן אם לא הייתה סיבה טובה לעשות זאת.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אבל בכל זאת הייתי שמח לתשובה בנושה השאלה הראשונה.

בעיקר בגלל שרוב הפעמים שאנשים מתקינים דרייברים מתרחשות כאשר הם מתקינים אותם לראשונה לאחר פרמוט וכדומה, אז אם יש אפשרות לקבל דרייבר עדכני (ואולי גם טוב יותר) אז שווה לדעת למה זה לא בא לידיי ביטוי מלכתחילה ע"י אותם החברות שמיצרות אותם וזהו.

או לכל הפחות, שיתנו לי לדעת שקיימת גרסה חדשה יותר ולהחליט אם להוריד אותה או לא...

פורסם

יצא לי המון פעמים לראות תוכנות צד שלישי (לדוגמה Driver Genius) שמציעות לי להוריד גרסאות של דרייברים שעדיין לא קיימים באתרים הרשמיים של אותם החברות.

נכון לתאריך 05/09/2014

ניתן לראות דוגמא טובה לכך בחברת realtek, הדרייבר שהם מציעים לי להוריד הוא 7.088 בזמן שDriver Genius מציע לי להוריד את 7.089.0716.2014

אולי החומרה שיש לך לא מתאימה לדרייבר שהציע לך Driver "Genius"o ורילטק יודעים את זה אז הם מציעים לך דרייבר אחר.

אולי זאת גרסה מקומית שפותחה עבור לקוח שהיה לו צורך מסויים

ואולי זה וירוס...

נערך על-ידי Nihility

פורסם
  • מחבר

רוב הסיכויים שמה שאתה מנסה להציע דווקא הפוך, התוכנה שהשתמשתי בה דווקא היא זאת שסורקת את המחשב שלך והיא יודעת אם אתה צריך משהו מאוד מסויים (אם בכלל) הרבה יותר במדוייק מאשר האתרים הרשמיים של הרוב המוחלט של החברות שמפיקות את הדרייברים עצמם, שבמקרה הטוב יודעות עליך רק באיזה מערכת הפעלה אתה משתמש ואיזה רכיב יש לך וזהו... (כמו realtek בערך, אם תיכנס לאתר תוכל לראות בעצמך שכל מה שהם בסה"כ צריכים לדעת עליך זה מה שאני תיארתי עכשיו).

ובנוגע לווירוסים... לא הייתי ממהר לזרוק האשמות "סתם" לפני שיש לי ממצאים להתבסס עליהם.

Driver Genius זאת אחת התוכנות מבין הרבה מאוד תוכנות שעושות פעולה דיי דומה לה בשוק, ואם תשאל אותי, אז היא מבין הדומיננתית שבהם.

אני בספק רב אם היא אחראית על הפצה כל כך גלובלית של ווירוסים מבלי שאף אחד שם לב לזה, ובמיוחד שהם דורשים כל כך הרבה כסף על השירות שהם מציעים (לא שזאת אינדיקציה וודאית, אבל זה דיי היה שורף אותם אם זה היה נכון).

ובלי שום קשר אליה ספציפית, אני יכול להבטיח לך שזה מתרחש גם בתוך המון אתרי חברות בינן לבין עצמם, הכוונה היא שאם אני יכנס לעמוד של דרייברים למחשב נייד מסוג X שבן יותר מ5 שנים (לדוגמה) באתר החברה שלו, אז יש סיכוי גבוה שאני יקבל דרייברים עדכניים יותר במחשב מסוג Y ששת היצור שלו היא מלפני שנה.

מה שמצחיק זה ששני הדרייברים אמורים "לדבר" עם אותם הרכיבים בדיוק (בכרטיסי רשת/אודיו למשל זה קורה לעיתים הכי קרובות), אבל למרות זאת החברה אינה טורחת כלל לידע אותי על אותם העדכונים...

פורסם

ואולי הם מציעים לךסתם מלא אפשרויות סרק רק כדי להצדיק את המחירים שהם דורשים עבור התוכנה??

זה כמו מוצר בערוץ הקניות שעושה 5000 דברים אבל בשורה התחתונה 4999 מהם לא רלוונטיים... העיקר הוא עושה 5000 דברים זה מה שמעסיק את האנשים, אז אתה רואה 100 אופציות אתה מתלהב.

אחי הכל ביזנס.

פורסם
  • מחבר

מה שהבנתי ממה שאמרת זה שהדרייברים שחברות צד שלישי לא מתעסקים בבעיות אמיתיות שיש לאנשים בכלל, מה שחשוב להבהיר כטעות איומה...!

יצא לי לא פעם ולא פעמיים לראות בעיות שנפתרו לי כתוצאה מדרייברים יותר עדכניים שהורדתי דווקא לא דרך האתר יצרן (לא ספציפית דרך התוכנה שאני הצעתי).

אל תשכח גם שאמרתי בפיסקה האחרונה של התגובה האחרונה שלי שבהמון מקרים היצרן לא טורח לעדכן את כלל הדרייברים למוצרים באתר הפרטי שלו, מה שגם מוסיף ייאוש למצב האבוסרדי הזה...

בכל מקרה, אני לא יכול להתחייב שכל הדרייברים שמוצאים דרך התוכנות צד שלישי כמו שאני הצעתי באמת עושים משהו ואני גם לא יכול להתחייב שלא,

אבל כל מקור הדרייבר הוא מבית היוצר של החברה המקורית שהוציאה אותו (ויש דרך (לא הכי אמינה) לבדוק את זה) ולא מחברה אחרת או fan made, אז רוב הסיכויים שהוא בעל משמעות כלשהי...

אני יכול להעיד על עצמי שזה כבר עזר לי בפועל בכמה מצבים קריטים (אומנם לא תמיד, אבל זה בהחלט שולל את התיאוריה הזאת).

נערך על-ידי Lyor

פורסם

זה מאוד פשוט.

יש מוצרים להם יש חומרה גנרית!! שמיוצרת ע"י יצרן צ'יפים, ובה כמה וכמה יצרנים עושים שימוש.

אותם יצרנים מפסיקים את תמיכתם העלובה במוצר אחרי זמן קצר(שנה שנתיים).

לפעמים יצרן הצ'יפים או יצרן מוצר סופי מאותו הצ'יפ, מוציאים גרסאות דריוור חדשות יותר שעובדות עם מוצרים תואמים המשתמשים באותו הצ'יפ.

יש גם מקרים בהם היצרן בכוונה תחילה מתוך מטרה לייתר את המוצר ולגרום ללקוחות לשדרג למוצר חדש יותר, מונעים וחוסמים! מדריוורים חדשים את היכולת הקיימת! לעבוד עם המוצרים הישנים.

המקרה של CREATIVE הוא אחד המפורסמים ביותר.

ברזילאי אחד לקח את הדריוורים החדשים של החברה, להם תמיכה רשמית במוצרים חדשים על גבי מערכות ההפעלה החדשות.

וגילה שבתוך חבילת הדריוורים יש תמיכה בכרטיסים ישנים, והיא בוטלה בכוונה ע"י CREATIVE.

וע"י פריצה קלה מאוד, אפשר לגרום להם לעבוד עם המוצרים הישנים על מערכות ההפעלה החדשות.

מהר מאוד אנשים גילו את הדריוורים ה"פרוצים" שהוא הפיץ, והמוני משתמשים קיבלו מענה לתחינותיהם הארוכות מהם היצרן התעלם וזרק תירוצים.

היצרן CREATIVE תבע את אותו הברזילאי ונלחם כדי להעלים את הדריוורים ה"פרוצים" מהאינטרנט.

במסמך רשמי אחד המנהלים הבכירים של החברה נחשף אומר שזו זכות החברה להחליט למנוע מטעמי שיווק ומכירות, דריוורים חדשים התומכים במערכות הפעלה החדשות, מהלקוחות להם מוצרים אותם החברה מעוניינת לחסל.

שערוריה מזעזעת שהביאה הרבה אנשים להחלטה(כולל אותי) לא לקנות יותר מוצרי CREATIVE.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

את

CREATIVE זנחתי עוד כבר ממזמן (שגם החומרה שלהם היתה זבל עוד בלי קשר לשירות לקוחות שלהם) אבל נחמד לדעת.

אז במילים אחרות אתה אומר לי שאין שום הסבר אחר מלבד לכך שהיצרניות פשוט לא ממש שמות קצוץ על הלקוחות שלהם ובגלל זה אין שקיפות נורמאלית מצידם?

פורסם

בגדול כן.

אבל זה משתנה מיצרן ליצרן ומוצר למוצר.

לא כולם אותו דבר.

יש יצרני צד שלישי חצי עלומים שרק במזל! יש להם בכלל אתר בו אפשר למצוא דריוור.

שאת הדריוורים שהם מצרפים למוצרים כתבה חברה אחרת שאינה קשורה אליהם בשום אופן.

ויש יצרניות גדולות להן מחלקות דריוורים.

והם באמת שמות זין ולפעמים ממש פועלות בניגוד אינטרסים מול הלקוחות.

הם אלו שקובעות את הסטנדרטים, והלקוחות שלהם שרובם חסרי שכל, תומכים באותם סטנדרטים עלובים כשהם ממשיכים לקנות מהם.

אם לקוחות היו דורשים תמיכה רבת שנים למוצרים שעדיין עובדים היטב וברי שימוש ובעלי ערך ממשי בלתי ניתן לביטול(לא 20 שקל, אלה 200-400-1000 שקל ולפעמים יותר), אז חברות היו קמות ונופלות על פי אותם הדרישות.

בגלל זה כל כך חשוב שיהיו אתרים ופורומים שעושים סיפור מכל דבר.

כמו למשל למה חברות סמארטפון מוציאות בכוונת זדון מכשירים להם אין סלוט הרחבת זיכרון, כדי שלקוחות ישלמו על דגמים בעלי יותר זיכרון מחירים לא ריאלים לעלות הזיכרון, ויצטרכו לשדרג את המכשיר מוקדם יותר במקרה שזה לא יספיק.

זה צריך להרים לאוויר, ולהוריד סטירה חזקה מצלצלת ומהדהדת לאותם חברות שנהנות ממרחב שיווקי מפרגן להתנהלות האנטי צרכנית שלהם.

פורסם
  • מחבר

בגדול אני מזדהה עם כל מה שאמרת (מנסיון אישי), מבחינת ההתיחסות השיווקית יש לי עדיין ספקות.

אפשרי לבקש בהקשר הזה לינק/טופס לרשימה כלשהי שמראה מי ממגוון היצרניות נותנות שירות כזה ברמה של סביר+ ומעלה?

פורסם

רובן המוחלט של החברות די חרא בנושא תמיכת הדריוורים.

אתה צריך לראות מה קורה בענף הציוד למוזיקה.

חומרות יקרות מאוד שעדיין טובות מאוד, לא מקבלות עדכוני דריוורים, ואינן יכולות לעבוד עם מערכות הפעלה חדשות.

וחלקן סובלות מבאגים מצטברים עם הזמן, ובעיות שמעולם לא נפתרו כראוי.

כמעט ואין צדיקים בסדום.

המנכל"ים שאחראים על התקציב מעוניינים להשקיע מינימום במחלקות הדריוורים.

ככל שיוצאים מוצרים חדשים המוצרים הישנים חייבים להיזרק.

אז בהתחלה מפחיתים מתדירות העדכונים, ואחר כך מפסיקים לגמרי.

מעטות החברות שעושות מאמץ להוציא דריוורים למערכות הפעלה 7 ו8 למוצרים שנמכרו שנים לפני כן.

הרבה פעמים נוצר מצב שמוצר שיוצר ונמכר כחדש בסוף דרכו לפני שהפסיקו לייצרו, אינו תומך במערכת הפעלה שיצאה רק שנה שנתיים אחרי הפסקתו.

וכך האמון שהציבור נתן בחברה ובמוצריה פשוט נהרס.

מבחינת החברה זה מוצר ישן בן 5 שנים.

מבחינת הלקוח זה מוצר(לא זול) שקנה חדש לפני שנה שנתיים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר אישית חברה שבאה לקראת הצרכן יותר טוב ממה שNvidia עושה (אולי גם אסוס וג'יגהבייט).

היא היחידה שאני מכיר שמוציאה דרייברים בצורה מסודרת גם לכרטיסים שיוצרו לפני 5 שנים.

פורסם

ולא נראה לכם עלוב ש 5 שנים נחשב "המון זמן" ?

מציאותית מחשב בן 8-10 יכול לחלוטין להמשיך להיות מחש משרדי/אינטרנט מושלם, וציוד מוסיקה גם הרבה יותר ישן מזה לא מאבד רלוונטיות

פורסם
  • מחבר

חלילה "עלוב", אבל לצערי אין לי היכרות עם ייצרן משובח מזה...

בגלל זה שאלתי אם יש פה מישהו שמכיר ייצרנים נוספים למה שאני אמרתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים