עבור לתוכן

קניית נתב חדש וחזק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מתכנן שדרוג נרחב לרשת האינטרנט הביתית, השלב הראשון הוא החלפת החומרה.

אני מתכנן להחליף את המודם + נתב (הביזיוני) הנוכחי שקיבלתי מאורנג', ולעבור לקומבינצייה של מודם מבזק, ונתב שאקנה בנפרד.

הדרישות מהנתב הן:

1) אין צורך בשום יכולות אלחוטיות. הן יבוטלו לחלוטין. הנתב יונח בארון תקשורת במרתף, וישמש בתור ה- "מוח" של הרשת. אינטרנט אלחוטי בקומת הקרקע יופעל באמצעות APים.

2) הנתב צריך להיות חזק. מדובר בבית מרובה מכשירים ומשתמשים כבדים (גיימינג, הורדות, גיבויים לענן, Plex, סטרימינג של HD, גלישה אינטנסיבית, ועוד) שמסתמך רבות על הרשת.

הנתב ישרת:

- 5 מחשבים

- כמה וכמה APים

- 7 סמארטפונים

- 2 טאבלטים

- 2 HTPCים, אחד מהם הוא גם שרת להזרמת מדיה ו- Plex

- מערכת שליטה\בית חכם

בעתיד סביר להניח יתווספו לפטופ, מכשירים ניידים נוספים ואפילו NAS.

3) מעבר לביצועים, חשובים לי גם האמינות והיציבות, והאבטחה כמובן (כמה שיותר אפשרויות אבטחה מתקדמות - יותר טוב).

4) חשובה לי גם הפונקציונליות, קרי פיצ'רים תוכנתיים עמוקים והיכולת להגדיר את הנתב כאוות נפשי. בפירוט:

- היכולת לראות 'מפה' של הרשת עם כל רכיבי הרשת (APים וכו'), ושל המכשירים\יוזרים עצמם.

- היכולת לראות איזה רוחב פס כל יוזר צורך ובמידת האפשר להגביל אותו.

- בקרת הורים

- רשת לאורחים

- אישור הצטרפות יוזר על בסיס מכשיר (MAC) ולא רק באמצעות סיסמה.

- ועוד.

חשבתי על אחד מהנתבים הבאים:

- Apple Airport Extreme

- Linksys WRT1900AC

- Netgear Nighthawk

- אחד מהנתבים החזקים של Asus.

אשמח לעזרה.

תודה מראש

פורסם

TL-ER604W

נתב מצויין ומאובטח, מתאים לרשת עסקית קטנה וVPN מובנה.

פורסם
  • מחבר

תודה, אשמח לעוד תגובות. מה לגבי הראוטרים שציינתי?

פורסם

גם נתבים של 300 ש"ח יעשו את העבודה (למשל TPLINK 1043. לגרסת חומרה 2 שלו שעכשיו נמכרת בחנויות יש מעבד של 700 מה"ץ וכמות מספקת של ram).

בנוסף - אם אתה מחפש כוח, יכולות ואלמנטים של אבטחה - כדאי לך לקרוא על openwrt ולקנות נתב שנתמך על ידו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. תקנו אותי אם אני טועה, אבל כל הנתבים החזקים הללו לא זמינים לרכישה בארץ בגלל כל מיני תקנות ממשלתיות, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים