עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט לפטופ Dell

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

רגע לפני שאני קונה את הלפטופ הזה (בארה"ב), אשמח לחוות דעת קצרות על המפרט על מנת לוודא שאני לא "מפשל" במשהו מסויים.

חשוב שהמחשב יחזיק ל4-5 שנים לפחות.

צירפתי את המפרט בקובץ.

*לא מצויין אך הוא מגיע עם 3 שנות אחריות, בינלאומי, עד הבית.

תודה!

יובל.

1. מה התקציב המקסימאלי? 1400$

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג כלל.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, עם תוכנות כגון דרימוויבר ואופיס, אינטרנט, סדרות וסרטים, תוכנות גרפיקה פשוטות (לא פוטושופ).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה עם דרימוויבר-מזדמן.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג כלל.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? אין לי דעה.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 כלול במפרט.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. הלפטופ ירכש ישירות מDell.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בימים הקרובים.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כונן SSD (גם כלול במפרט).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן שדרוג ל3-4 שנים הקרובות, וכנראה לעולם.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אין.

[ATTACH=CONFIG]6756[/ATTACH]

פורסם

ממש גרוע.

כמו כן הדיסק קשיח הוא היברידי ולא Ssd.

ויש עוד המון הערות על מפרט המחשב הזה שבנית.

פורסם
  • מחבר

היי,

אשמח אם תוכל להרחיב על הדברים המרכזיים לדעתך דרושים שיפור.

אני לא ממש בניתי את המחשב אלא בחרתי אחד מוכן מהאתר של דל.

אני מצרף תמונה עם אופציות נוספות לשדרוג לפי האתר שלהם..

בנוסף, אפשר לדעתך לקנות לפטופ יותר טוב במסגרת התקציב שלי?

פורסם

קצת קשה לראות מה שהדבקת...

בכל מקרה, להשקיע כל כך הרבה במחשב ואתה לא מקבל מסך FHD IPS, SSD, רק 8 ג'יגה זיכרון (במחיר הזה אפשר 16), כרטיס מסך לחלוטין לא מתאים (אלא אם אתה מתעסק ברינדור תלת מימד...) וכו'. למה דווקא ה-precision m4800?

פורסם
  • מחבר

היי תודה.

סליחה על התמונה לא שמתי לב שהאיכות גרועה כשלוחצים עליה.

את האמת שאין לי מושג למה דווקא את הדגם הזה.

אני רוצה לנצל את העבודה שאני בארהב ולהזמין לפטופ דל באזור ה$1400.

העניין שאם אני מוסיף SSD ובלי שהמחיר יקפוץ בטירוף אז רק ה128GB במחיר סביר וזה ממש מעט זכרון בכלליות..

באתר של דל יש כלכך הרבה אפשרויות שבתור אחד שיש לו הבנה מינימלית - ממש קשה לבחור מחשב.

תכלס אני ממש אשמח לקבל הצעה ללפטופ ממישהו שמבין, גם אעריך זאת מאוד.

פורסם

כי את השדרוגים עושים לבד, שדרוגים של זיכרון /SSD סתם יקרים גם ב-DELL וב-LENOVO וכדאי לקנות SSD / RAM בנפרד ולהתקין לבד.

את השדרוג הכי פשוט באתר שלהם לא עשית - מסך.

כמו כן, כפי שנאמר אני בכלל לא בטוח שזה הדגם שעליך לבחור.

אני אבדוק אפשרויות במהלך היום.

פורסם
  • מחבר

וואו תודה רבה.

לגבי הכונן SSD אתה בעצם אומר שכדאי לי לקנות אותו בנפרד ולהתקין אותו במעבדת מחשבים?

אם זהו המצב אשמח אם תתן לי המלצה גם לכונן שיתאים ללפטופ.

פורסם

לא "מעבדת מחשבים", בבית - זה לא קשה.

למה כולם מפחדים לפתוח בורג במחשב נייד. זה פשוט והתהליך מהיר. השלב "הכי מסובך" יהיה להתקין מע' הפעלה או במקרה הטוב לשכפל את הכונן הקיים בלחיצת כפתור בתוכנה יידועית.

פורסם
  • מחבר

כן צודק זה באמת בקטנה.. חבל על הכסף שאצטרך לשלם לטכנאי.

פורסם

שווה לך לבדוק את dell outlet. מחירים משתלמים, ובעמוד פייסבוק שלהם לעיתים ניתן למצוא קופונים מאוד שווים. עכשיו למשל יש לך 25% הנחה על דגמים עסקיים מסויימים:

http://www.dell.com/learn/us/en/28/campaigns/dell_outlet_business_sale?c=us&l=en&s=dfb&dgc=SM&cid=71741&lid=5352928

לא ציינת אגב את הדרישות שלך לגבי גודל ומשקל. אני מניח, מהמחשב שציינת בהודעה הראשונה, שאתה מחפש מסך 15.6" ללא מגבלה על משקל (הלפטופ הזה שוקל 3.2 קילו..)

אפשרות אחרת:

http://outlet.us.dell.com/ARBOnlineSales/Online/AccessoriesAndWarranties.aspx?familyId=9333&categoryId=SA&c=us&l=en&s=dfb&cs=28&suid=511a2f8

הוא מחשב "מחודש" ע"י דל - לרוב מדובר על מחשבים עם פגמים קלים בייצור שתוקנו על ידי דל, או כאלה שנרכשו והוחזרו מסיבות שונות. המחשבים כולם עברו בדיקות במעבדות דל, נחתמו מחדש ומגיעים עם אחריות רשמית של דל.

למחשב הזה אתה יכול לרכוש עוד 8 ג'יגה ולשים בסלוט הריק (ככה שיהיו לך בסה"כ 12 ג'יגה). לרכוש את הסטיק בארץ או בארה"ב יעלה לכל היותר 400 שקל ו-5 דקות עבודה.

קח בחשבון שהמחשב הזה שוקל 3 קילו.

אם אתה מחפש מחשב פחות עסקי ויותר נייד וקל, יש לך את האופציה הזאת:

http://outlet.us.dell.com/ARBOnlineSales/Online/SecondaryInventorySearch.aspx?c=us&l=en&s=dfh&cs=22&puid=f8de9073

אליו תצטרך להוסיף SSD (שיעלה 100-150 דולר ל-256 ג'יגה). אפשר לשים אחד בנוסף לכונן הקיים, ע"י שימוש בחיבור mSATA וככה לקבל דיסק מערכת SSD (ואז לא צריך יותר מ-128 ג'יגה) ועוד כונן קשיח רגיל לאחסון. המחשב שוקל 2 קילו.

לגבי שדרוגים - אם אתה ממש מפחד לעשות את זה בעצמך, אני מכיר טכנאי בחיפה (במידה ואתה באזור) שישמח לעזור לך ואפילו עושה את ההתקנות בחינם (כי אם קנית דרכו, במחירים הוגנים אני חייב לציין, הוא לא יקח לך עוד 250 שקל על עבודה של 5 דקות).

פורסם
  • מחבר

תודה!

הלינקים לא עובדים משום מה.. ניסיתי להיכנס ישירות או להעתיק לדפדפן ולא עובד..

לגבי המשקל, צודק שהמחשב שחשבתי עליו כבד אבל ההעדפה היא שיהיה קל אם אפשר למצוא אחד כזה טוב. כלומר לא לוותר על מאפיינים חשובים לטובת משקל אבל אם אפשר גם וגם מה טוב..

פורסם

לי הם עובדים... רק שפספסת את המועד והם out of stock :)

תנסה לחפש ולהשיג xps 15. בתקציב שלך אפשר להשיג אחד נחמד ביותר.

פורסם
  • מחבר

חח כן אז זה כבר פחות משנה אם הם עובדים או לא..

חיפשתי קצת לגבי הXPS ומצאתי את זה:

http://outlet.us.dell.com/ARBOnlineSales/Online/SecondaryInventorySearch.aspx?c=us&l=en&s=dfh&cs=22&puid=e69b4bad

הוא קצת מעל התקציב שלי אבל אם אשמע מכם שהוא ממש טוב אז אולי אני אלך עליו.

יש לי 2 שאלות עליו: רשום ווינדוס 8.1. הפחידו אותי לגבי הווינדוס הזה, יש ממה לחשוש?

לא כ"כ הבנתי את הקטע של מתי אפשר להחליף\להוסיף SSD. רשום במפרט

• 32 GB mSATA Card

מזה אומר בעצם?

תודה.

פורסם

1. ווינדוס 8.1 זו מערכת מצוינת לדעתי. אין צורך לחשוש ממנה. אני אישית עובד איתה ומאוד מרוצה, הרבה יותר מהירה ו"קלילה" מווינדוס 7. ייתכן שיקח לך יום-יומיים להתרגל. אם לא תצליח להתרגל, יש כל מיני תוכנות שיגרמו לה להראות בדיוק כמו ווינדוס 7.

2. כרטיס ה-SSD שרשום במפרט הוא לצרכי caching ולא לשימוש המשתמש. ניתן (בעצמך) לשים כונן mSata בנפח 128 ג'יגה, להעתיק אליו את מערכת ההפעלה ולהשתמש בו ככונן ראשי בנוסף לכונן הקיים.

הוראות איך לעשות את זה:

http://forum.notebookreview.com/dell-xps-studio-xps/746965-back-abyss-xps-15-9530-msata-upgrade.html

כונן mSata אפשרי:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA24G1E36419

פורסם

בעניין סעיף 2 - נכון, תלוי בדגם. לפעמים רושמים 32GB כשמדובר בכונן היברידי.

הלינק לא טוב, אז לא ברור באיזה דגם ומפרט מדובר.

וחשוב לבדוק אחריות - מה משך האחריות והאם ניתן לשדרג אותה ל-3 שנים במידת הצורך, בכל זאת מדובר בoutlet וחלק מהמחשבים מחודשים (לא שזה רע, יש הרבה מציאות טובות בתחום)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים