עבור לתוכן

מבקש מפרט בכ-6000 לעריכת וידאו ואפטר אפקטס וכו' וכו'

Featured Replies

פורסם

למה שישלם על זה עוד 300 שקלים? לא רק שהוא חורג מהתקציב ויאלץ להתפשר בדברים אחרים, נראה לי מגוחך לקחת מעבד מותאם לאוברקלוק עם לוח וקירור מעבד שאינם מותאמים.

פורסם

הסברתי שני פוסטים מעל...

אני לא נוהג לכתוב דברים מגוכחים או סתם דברים.

פורסם

השאלה פה היא מה רמת העריכה שלו, כיצד הוא מתעסק עם התוכנות (בדגש על וידאו).

במידה ומדובר פה על עריכה כבדה ומקצועית - כלומר ברזולוציה גבוהה (FHD-4K), הרבה אפקטים ופילטרים - המפרט הזה לא יספק תמורה טובה. יהיה צורך לעלות למשושה ליבה, 32 ג'יגה זיכרון מינימום, כרטיס מסך כגון GTX770 4GB.

את ה-300 ש"ח הפרש הללו שאפשר להכניס למעבד (עבור 4790k), יכול להיות שיהיה דווקא עדיף לשים לראם (עבור ram player), או כרטיס המסך (במידה ויתעסק עם מנועי רינדור בסגנון vray).

אז אי אפשר לתת עדיין מפרט מדוייק כל עוד פותח הדיון יפרט יותר לעומק מה הוא יעשה.

פורסם
  • מחבר

מכירים את זה שאתם נכנסים ללופ ארוך של GTA V באקסבוקס ובינתיים אנשים שאתם לא מכירים מתווכחים בשבילכם באופן וירטואלי?

YairZ צודק, אפרט קצת. כרגע אין לי תכנון לערוך 4k עם טונות של אפקטים ופילטרים. אני עורך סרט עצמאי שלי שצולם ב-1920x1080. יהיו בו אפקטים של מה שאני קורא לו קוביזם (כמו בסרטי ה-found footage כמו המכשפה מבלייר או קלוברפילד, שהחומרים שנמצאו פגומים ויש קיבועים או פיקסלים קפואים וכו' וכו'). מעבר לזה גם אחותי תשתמש בו לעריכת וידאו של פרוייקטים עצמאיים שלה, ואני אולי בעתיד אכנס לעריכה גרפית קלה.

אין מה להשתולל, הרבה חברים שלי שעורכים אמרו לי שהמחשב שלהם רץ סבבה עם ה4790, אז באמת עדיף להשקיע יותר בזיכרון ובכרטיס מסך.

חוץ מזה שבזכותכם הלכתי וקראתי על ההבדל בין graphic cards ל-workstations, והבנתי שהקוואדרו הוא workstation, מה שאומר שהוא לגמרי מתאים לי לעומת הGTX760. כן, הייתי רוצה שהמחשב יתאים גם לגיימינג, אבל אני לא אעשה פשרות בשביל זה.

idanmal תודה על העזרה. הדבר היחיד שמטריד אותי כרגע זה עניין הזיכרון שהעלת. אני רוצה את האופציה לשדרג ל-32 בעתיד, איזה לוח אם יתאים לי?

פורסם
מכירים את זה שאתם נכנסים ללופ ארוך של GTA V באקסבוקס ובינתיים אנשים שאתם לא מכירים מתווכחים בשבילכם באופן וירטואלי?

זה עוד כלום, נושא הגראפיקה בעייתי מאוד, היו דיונים של 20+ עמודים של ויכוחים.

חוץ מזה שבזכותכם הלכתי וקראתי על ההבדל בין graphic cards ל-workstations, והבנתי שהקוואדרו הוא workstation, מה שאומר שהוא לגמרי מתאים לי לעומת הGTX760. כן, הייתי רוצה שהמחשב יתאים גם לגיימינג, אבל אני לא אעשה פשרות בשביל זה.

אתה צודק, אבל עם זאת טועה. סדרת קוואדרו היא סדרה מקצועית עם דגש ביכולות חישוב נקודה צפה גבוהות, אבל זה לא אומר שזה מתאים לעריכת וידאו כמו לתלת מימד, ובטח שלא אומר שזה משתלם בכלל, על אחת כמה וכמה בגרסאות היותר חלשות בסדרה זו. אם אתה שואל אותי, יש כיום 2 כרטיסים משתלמים - GTX660 2GB שעולה באיזור ה-900 ש"ח, ו-GTX77 4GB שעולה בערך כפול ממנו.

לשם השוואה, אם נשווא לדוגמא את GTX770 4GB וקוואדרו K2000 2GB שעולה כמה מאות שקלים יותר: שניהם מבוססים אותה ארכיטקטורה (קפלר), GTX770 כולל פי 4 יותר מעבדי CUDA, רוחב תעבורת זיכרון נמוכה פי 2 וכן כמות זיכרון נמוכה פי 2. האם בגלל שהוא מתוכנן אחרת (בעיקר תוכנתית), הוא יספק ביצועים טובים יותר בעריכת וידאו? אני ממש, אבל ממש בספק.

עידן הכניס לך את GTX760 4GB כי כנראה אין מקום בתקציב עבור GTX770 4GB. אם אתה עושה סרטים יחסית ארוכים או עם מקטעים ארוכים יחסית, עדיף לך כבר עכשיו לקחת 32 ג'יגה זיכרון (4 סטיקים של 8 ג'יגה, הלוח שבמפרט של עידן תומך). אם אתה רוצה להוזיל את המפרט, אפשר לקחת מארז ללא חומר מבודד רעשים (יחסוך בערך 100-150 ש"ח), כונן SSD בנפח 120 ג'יגה אך שים לב שגם המהירות שלו נמוכה יותר או דגם MX100 באותו הנפח אך הוא בכללי מעט איטי יותר אך זול יותר באיזה 100 ש"ח. כמו כן, מסך בגודל 23" ולא 24" יחסוך לך כמעט 100 ש"ח ומערכת הפעלה תבדוק אם אין לקרובי משפחה או חברים (או רכישה במקום אחר במחיר מסובסד).

פורסם
  • מחבר

המארז שהרכבת על הכיפאק, אבל המארז חייב להיות יקר כל כך? אין מצב להוזיל אותו קצת בשבי להוסיף רמקולים?

וסורי על ההצקה, אבל אם כבר אז עלתה לי שאלה חשובה נוספת. מה בנוגע לספק כוח וכרטיס קול? לא צריך להזמין גם? או שזה בא עם המארז/לוח אם?

- - - תגובה אוחדה: - - -

המארז שהרכבת על הכיפאק, אבל המארז חייב להיות יקר כל כך? אין מצב להוזיל אותו קצת בשביל להוסיף רמקולים?

וסורי על ההצקה, אבל אם כבר אז עלתה לי שאלה חשובה נוספת. מה בנוגע לספק כוח וכרטיס קול? לא צריך להזמין גם? או שזה בא עם המארז/לוח אם?

פורסם

שים לב שזה באנדל מארז פלוס ספק ולכן המחיר הגבוה, מה גם שעקב דרישת רמת השקט שלך, כללתי מארז מבודד רעשים.

פורסם

אופציה נוספת שאי אפשר להתעלם ממנה היא לחכות עוד זמן לא רב לדור הבא של אינטל ול DDR4 שנכנס לאט לאט לקצב.

עם קצב ההתקדמות של ימינו צריך לקחת דברים כאלו בחשבון כי זה יכול להשתלם מבחינת ביצועים ומבחינת יעילות המחשב לאורך זמן.

אם אתה לא כל כך ממהר ויש לך משהו חלופי אז הייתי ממליץ לך להמתין קצת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים