עבור לתוכן

התייעצות לגבי מפרט למשחקים חזק אך צנוע. תקציב של 5K.

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאל? 5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח, אבל רק אם מדובר בשיפור משמעותי.

2. מה שימושי המחשב? משחקים.

במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החל מWoW ועד למשחקים שעתידים לצאת בקרוב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני הולך לקנות Dell U2414H

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוהה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך שום ציוד הקפי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 5-6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מבין בזה אז כנראה שלא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איבוריי, כנראה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ספטמבר-אוקטובר.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? אני מעוניין לחבר את המחשב ל2 מסכים מדגם Dell U2414H וגם למסך טלוויזה מידי פעם.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני אוסיף בעתיד עוד 8G זיכרון, אולי גם עוד כונן SSD, אבל חוץ מזה שום דבר מיוחד.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נכון לעכשיו הרכבתי מפרט שאני חושב שיתאים לי

-

מעבד:

Core i5 4690K 3.5ghz With Graphics Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1152

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪196

לוח אם:

Gigabyte GA-H97M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪449

מארז:

Fractal Design Define R4 Black Pearl

כמות: 1 - מחיר: ₪543

ספק כוח:

Seasonic PSU S12II-620W Active PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪353

זיכרון:

Corsair 8G CML8GX3M1A1600C10 CL10

כמות: 1 - מחיר: ₪472

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX770 4GB GDDR5 OC Retail - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1850

קשיח למחשב שולחני:

WD 2TB Sata3 Red for NAS 24/7

כמות: 1 - מחיר: ₪513

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪395

כונן אופטי:

SAMSUNG SH-S222A IDE X22

כמות: 1 - מחיר: ₪144

סה"כ: ₪6067

אני לא בטוח שכל הרכיבים מתאימים אחד לשני ויוצרים הרמוניה תקינה אבל זה פחות או יותר הקונספט של המפרט שאני רוצה.

אם אתם רואים לנכון להחליף את המארז לאחד יותר זול ופשוט שעושה את אותה עבודה אז אל תהססו, כנ"ל גם לגבי שאר הרכיבים.

פורסם

המפרט לא מאוזן, הנה מפרט מאוזן עם כרטיס מסך חזק, משומש ותקין עם אחריות לעוד שנתיים, כללתי גם מסך:

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪926

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪139

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪459

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon R9 280X BULK OC 3GB - תקינים לאחר החלפת יצרן - אחריות לשנתיים

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪663

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪407

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪98

מסך:

Dell 24 Monitor - P2414H

כמות: 1 - מחיר: ₪921

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5686

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5573 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/p3qh81zg

פורסם
  • מחבר
המפרט לא מאוזן, הנה מפרט מאוזן עם כרטיס מסך חזק, משומש ותקין עם אחריות לעוד שנתיים, כללתי גם מסך:

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪926

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪139

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪459

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon R9 280X BULK OC 3GB - תקינים לאחר החלפת יצרן - אחריות לשנתיים

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪663

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪407

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪98

מסך:

Dell 24 Monitor - P2414H

כמות: 1 - מחיר: ₪921

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5686

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5573 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/p3qh81zg

אוקיי, אני חושב שהבנתי מה עשית פה, הדבר היחידי שאני מתעקש עליו זה מסך U2414H במקום P2414H.

לכל שאר הרכיבים אני יכול להבין למה עשית שינויים.

אבל רציתי לשאול אותך לגבי הכרטיס מסך, המחיר שהבאת לי לא מסתדר לי, אנחנו מדברים על כרטיס שיכול לעמוד ראש בראש עם ה770 אבל עולה רק 900 ש"ח? הכיצד ומדוע?

פורסם

למה אתה מתעקש על המסך הלא משתלם הזה?

לגבי כרטיס המסך רשמתי בתחילת התגובה שלי, הכרטיס משומש ותקין עם אחריות לעוד שנתיים.

פורסם
  • מחבר
למה אתה מתעקש על המסך הלא משתלם הזה?

לגבי כרטיס המסך רשמתי בתחילת התגובה שלי, הכרטיס משומש ותקין עם אחריות לעוד שנתיים.

שמע, ברמת העיקרון אתה צודק, הu2414h לא מצדיק את תוספת המחיר, פשוט לחבר שלי יש מסך הזה וממש אהבתי אותו אז רציתי גם.

אתה צודק כנראה שאין טעם לקנות את הu2414.

http://www.newegg.com/global/au/Product/Productcompare.aspx?Submit=ENE&N=100044342%2050010772%2040000020&IsNodeId=1&bop=And&ActiveSearchResult=True&CompareItemList=20|24-260-174^24-260-174-TS%2C24-260-149^24-260-149-TS&percm=24-260-174%3A%24%24%24%2419%24%24%24%3B24-260-149%3A%24%24%24%2419%24%24%24

אבל כרטיס מסך יד שנייה זה סיפור אחר.

אני לא קונה מוצרים דיגיטלים יד שנייה, בחיים.

אז במקום המשומש ששמת שם מה עדיף את זה ?

http://www.tms.co.il/product/12969

או זה?

http://www.tms.co.il/product/13284

פורסם

לפני שאתה פוסל אותו על הסף, תחשוב כמה כסף אתה יכול לחסוך בכך שתקנה כרטיס משומש, עשרות כאן בפורום כבר קנו ומרוצים עד השמיים, במיוחד שקנו כרטיס חזק בחצי מחיר.

הכרטיס מגיע עם אחריות לעוד שנתיים, כך שאתה מכוסה אם קורה משהו, tms אחראים לאסוף אותו ולהחזיר בחינם.

קח בחשבון שעוד מעט תצא סדרת כרטיסים חדשה של NVIDIA והכרטיס המשומש הזה הוא אחלה פתרון זמני לתקופה הזאת אם תרצה להשתדרג, חבל להוציא כרגע פי שניים מחיר כשעוד מעט יצאו כרטיסים פי שניים יותר חזקים ובאותו מחיר, תחשוב על זה.

פורסם
  • מחבר
לפני שאתה פוסל אותו על הסף, תחשוב כמה כסף אתה יכול לחסוך בכך שתקנה כרטיס משומש, עשרות כאן בפורום כבר קנו ומרוצים עד השמיים, במיוחד שקנו כרטיס חזק בחצי מחיר.

הכרטיס מגיע עם אחריות לעוד שנתיים, כך שאתה מכוסה אם קורה משהו, tms אחראים לאסוף אותו ולהחזיר בחינם.

קח בחשבון שעוד מעט תצא סדרת כרטיסים חדשה של NVIDIA והכרטיס המשומש הזה הוא אחלה פתרון זמני לתקופה הזאת אם תרצה להשתדרג, חבל להוציא כרגע פי שניים מחיר כשעוד מעט יצאו כרטיסים פי שניים יותר חזקים ובאותו מחיר, תחשוב על זה.

כן חשבתי אולי לחכות קצת שתצא הסדרה החדשה של Nvidia אולי המחירים ירדו קצת, אבל למען האמת עידן אני לא מתכוון לקנות את המחשב מTMS אני גר בצפון ואני מעדיף לקנות מאייבורי כי יש להם המון סניפים מסביבי והשרות שלהם אף פעם לא איכזב אותי, לTMS יש רק 2 סניפים במרכז, אז אם יש לאייבורי כרטיס מסך כזה משומש אני אלך על זה, אחרת אין טעם.

אבל כן אתה צודק המפרט שאני רוצה עובר את ה6K איך שלא מסתכלים על זה בלי כרטיס מסך משומש...

פורסם

אני גם גר בצפון וקניתי לא פעם ולא פעמיים בTMS, יש להם שירות איסוף בחינם בכל תקופת האחריות, במקרה של תקלה אתה מתקשר ולרוב למחרת אוספים ממך עם שליח את המחשב או הרכיב התקול, יחליפו ויחזירו לך תוך כמה ימים תוך שירות ואחריות מעולים.

פורסם
  • מחבר
אני גם גר בצפון וקניתי לא פעם ולא פעמיים בTMS, יש להם שירות איסוף בחינם בכל תקופת האחריות, במקרה של תקלה אתה מתקשר ולרוב למחרת אוספים ממך עם שליח את המחשב או הרכיב התקול, יחליפו ויחזירו לך תוך כמה ימים תוך שירות ואחריות מעולים.

כן וגם דיברתי איתם בטלפון והוא הסביר לי שכל עוד המוצר באחריות אז שולחים איסוף וכו'.

אבל בתור אחד שמבקר לעיתים קרובות בחנויות מחשבים אני מעדיף לקנות מהחנות שנמצאת בהישג יד, מה גם שהחבר'ה בסניף מכירים אותי מרוב ביקוריי ועזרו לי מעל ומעבר אז מן הסתם נהיינו ידידים.

אז חשבתי על משהו כזה, את הדייל של המארז + הספק אני אקנה מTMS, כנ"ל גם הכרטיס מסך. (למרות שעשיתי חיפוש ביד2 וגם שם יש כמה מציאות נחמדות)

וכל השאר אני אקנה מאייבורי. ככה אני אקנה את המפרט שאני רוצה בלי לחסוך בכלום ולא לעבור את ה6K.

פורסם
  • מחבר

כן ראיתי, אבל אני מאמין שהם בכל זאת יהיו מוכנים למכור לי את זה. מקסימום אני אקנה באייבורי את המארז עם ספק אחר, לא ביג דיל.

אבל אתה יודע, אם באמת חושבים על זה, בהתחשב בסדרת הכרטיסי מסך החדשים שיוצאים עכשיו אני חושב שכרגע זה לא הזמן האידאלי לקנות מחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים