עבור לתוכן

מה ההבדל בין מחשב נייד עם מסך מגע לטאבלט עם מקלדת?

Featured Replies

פורסם

שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב עם מסך מגע או טאבלט

-מטרת המחשב או טאבלט -

עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), סרטים, משחקים קלים

-גודל המסך - "10-"12

-האם חשוב מסך מבריק או מאט? אין לי מושג מה ההבדל ביניהם ואם זה קשור אלי

-אני מעוניין במסך מגע

-דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מקלדת

-Bluetooth - כן

-האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא

-האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן

-האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - אסוס, דל

-כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - מסך מגע, כמובן עם זה מחשב אז נראה לי מסך מסך מגע מסתובב, מערכת הפעלה של ווינדוס

-תקציב - עד 2000 שקל

וגם לשאלתי

מה ההבדל בין מחשב נייד עם מסך מגע לטאבלט עם מקלדת?

תודה רבה.

פורסם

מחשב נייד עם מסך מגע זה מחשב "רגיל" שפשוט אפשר לגעת לו במסך (מגיע בכל מיני וריאציות, יש כאלה שהמסכים מסתובבים ב-180 מעלות ונראים כמו טאבלטים ככה, יש כאלה שמתקפלים ונראים כמו אוהל. טאבלט עם מקלדת זה מחשב שהלב שלו נמצא במסך ואפשר לפרק אותו לגמרי מהמקלדת, ככה שהוא יראה (וישקול) כמו טאבלט רגיל.

תגדיר לעצמך איזה משניהם אתה מעדיף ולפי זה נוכל להמליץ לך.

פורסם

אני מניח שהרבה ממה שאכתוב פה לא יהיה מאוד רלוונטי אלייך, אבל שאלת - אז אשתדל לתת תשובה מקיפה על סמך הידע והניסיון הצנועים שלי.

מבחינת שימושיות - הם מאוד שונים, תלוי מאוד בשימוש.

לגבי הטאבלטים עם המקלדת (למשל Asus Transformer Book t100)- היתרון הגדול שלהם הוא שכשרוצים לעבור לתצורת טאבלט - משילים מהמכשיר כמעט חצי מהמשקל שלו ע"י ניתוק המקלדת. הם משמשים כטאבלטים אמיתיים, במשקלים יחסית נמוכים. הבעיה איתם היא שבד"כ הם מגיעים בתצורות די חלשות. יוצא דופן יהיה Asus Transformer Book t300, אבל הוא חורג מאוד גם בתקציב וגם בגודל.

מחשבים עם מסכי מגע יכולים להגיע בכמה תצורות:

- מחשב נייד רגיל, עם מסך שהוא גם מגע (בלי הפתחות אחורה ליותר מ180 מעלות). מניסיוני הדל - המחשב הקודם שלי היה כזה. זה היה די נוח ושימושי, אבל עד גבול מסוים - אין למחשבים האלה שום צורה של שימושיות של טאבלט, ובשימוש שוטף בד"כ המגע לא מאוד בשימוש (שוב, מניסיון אישי, אני מניח שזה די תלוי במשתמש).

סוג אחר יהיה מחשבים שמתהפכים אחורה ליותר מ180 מעלות. הם כבר יותר דומים לטאבלטים, וגם פה יש חלוקה:

- מחשבים שהמסך מסתובב 360 מעלות (כמו Dell Inspiron 3147, שיותר קרוב לטווח המחירים והגדלים שאתה מבקש) - די דומים לטאבלטים - רק בכבד יותר (חסרון די משמעותי להרבה אנשים). היתרון שלהם הוא שאפשר לדחוס בהם מפרטים עדיפים על פני טאבלטים עם מקלדת (כמו בדוגמא שנתתי מקודם, או אפילו Lenovo Yoga - סדרת מחשבים שמגיעים גם במפרטים חזקים מאוד, אבל מאוד חורגים מהתקציב ומהגודל הדרוש). כאמור, החסרונות - משקל ועובי.

- עוד תצורה אפשרית היא מחשבים שעושים סיבוב חלקי (Lenovo Flex למשל) - דומים מאוד לדגמים הקודמים, רק שלא מסתובבים לחלוטין - מה שהוופך אותם לפחות שמישים כטאבלטים. גם פה רוב הדגמים חורגים מהתקציב.

(שים לב שרוב המכשירים בתצורות המיוחדות חורגים מתקציב של 2000 שקל)

העדיפות בין התצורות השונות היא די אינדיבידואלית. הכל תלוי בצרכים שלך ובהעדפות אישיות.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

אז נראה לי שאני יודע מה שאני רוצה, השאלה עם יש דבר כזה במחיר שאני רוצה

אני רוצה טאבלט עם מקלדת.

השאלה עם אני יכול לעשות מצגות ולעבוד עם קבצי אקסל בטאבלט ברמה שאני עובד על מחשב רגיל?

-מטרה - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), סרטים, משחקים קלים.-גודל המסך - "10-"12

-Bluetooth - כן

-האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא

-האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן

-האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - אסוס, דל

-כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - יש אפשרות לחבר עכבר לטאבלט (עכבר בלוטוס)?

-תקציב - עד 2000 שקל

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים