עבור לתוכן

האם שווה לי לשדרג לX99?מעבר מLGA 2011

Featured Replies

פורסם

לבטל HT? חס וחלילה.

השאיפה(החזקה) והאידיאל זה לעבוד עם הHT בOC.

אדם לא קונה I7 בשביל לבטל את אחת האופציות החזקות שלו.

HT מוציא יותר ביצועים במולטיטסקינג וישומים מרובי ליבות, ומייצר יותר חום במאמץ, אבל אלה אם כן אין ברירה אחרת, והחסרונות להשאירו עולים על היתרונות, לא צריך לוותר עליו כל כך בקלות.

בI7 920 יש אנשים שהמליצו לבטל את הHT וגם עשו זאת.

יש חיסכון של קרוב ל10 מעלות(במאמץ עינוי) בOC גבוה כשמבטלים אותו.

אבל חוץ מנסיון זמני לראות לאן אני יכול לטפס בלעדיו, לא חשבתי לרגע לבטל אותו.

והגעתי ליציבות מושלמת איתו, אני לא חושב שHT משפיע על היציבות מעבר לעניין הטמפרטורה.

וזה כמובן כבר שיקול של קירור, ותדר, ומתח.

אבל בדרך כלל יש איזה איזור SWEET SPOT בו אפשר להשיג את השילוב האופטימלי מבלי הצורך להגזים לשום כיוון.

ועם קירור טוב, ביטול הHT רק יתן אפשרות לסחוט עוד קצת את המיץ בטווח שאליו אני בכל מקרה מעדיף לא להיכנס מסיבות של חוסר יעילות תדר/מתח.

כל אחד והרגלי/מטרות הOC שלו.

אצלי המטרה להשיג מקסימום ביצועי מולטיטסקינג מהמעבד, בטווח שיאפשר איתו חיים ארוכים ויציבות לאורך זמן.

ובהתחשב בכך שפלטפורמת הX58/I7 ממשיכה להיות שימושית יותר מכל פלטפורמה אחרת בהיסטוריה של המחשבים שהיו לי(שבירת שיא משמעותית), אסטרטגיית הOC ממשיכה להחזיר את עצמה עם דיבידנדים.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

באופן אידאלי כמובן שרצוי גם להגיע לתדר מקסימלי וגם להשאיר את כל היכולות/תכונות של המעבד פועלות. מעשית חייבים לוותר על משהו - כל יכולת/תכונה/מעגל שעובדת מגדילה את דרישת המתח, יוצרת יותר חום וכמו שכתבתי - ככל שהרכיב מורכב יותר, כך קטן הסיכוי לקבל תדר גבוה יותר (כי יותר רכיבים בסיסיים צריכים להיות איכותיים). יש מעגלים במעבד שניתן לכבות - כמו ה HT, פונקציית הטורבו ואפילו ליבות שלמות ואז הסיכוי להגיע לתדר גבוה יותר גדל. בסופו של דבר זה תלוי בשימושים - אם ריבוי משימות חשוב לך כמובן שלא תכבה ליבות או את ה HT, ואם חשובים הביצועים של ליבה בודדת - טוב, זה כבר יהיה טיפשי להשקיע במעבד בעל 6 או 8 ליבות בשביל יישום שמשתמש בליבה אחת...

פורסם

לא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים