עבור לתוכן

מחשב נייד למתכנת ומשחקים עד 8K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד לטובת תכנות וגיימינג.

המחשב אמור להתמודד עם הרמת סביבת VM לעבודה (דורש לפחות quad-core ו-GB8 זיכרון).

ומשחקים בסגנון COD ו-BF (גם אם ירוצו לא על האיכות הכי גבוהה).

אני מעדיף בכלליות מסך 13-14, אבל אם זה לא אפשרי, אתפשר ל15.6.

שטח אחסון גדול לא מעניין אותי ולכן אעדיף 128GB SSD ולא 1T HDD.

ודיי ברור, אבל צריך להיות חיבור HDMI.

עדיפות לקריטריונים הבאים (מהחשוב לפחות חשוב):

משקל

זמן סוללה

אחריות

כל השאר לא מעניין אותי :)

לגבי תקציב, עד 8,000 ש"ח.

תודה מראש לכל העוזרים!

נערך על-ידי tnd.art
הוספת מחיר לכותרת

פורסם
  • מחבר

עזרתכם בבקשה!

פורסם

כמה דברים:

מסך - הגודל ממש חשוב לך? אתה תתנייד עם המחשב הרבה? לדעתי למשחקים עדיף 17

אחסון - איפה המשחקים ישמרו? אם על המחשב אני בספק אם זה יספיק + מערכת הפעלה + תוכנות

פורסם
  • מחבר

מסך - אני דיי מתנייד עם המחשב, ולא אכפת לי לשחק משחקים על 13\15".

אחסון - כשאני מתנייד עם המחשב אני לא צריך את המשחקים ושאר הקבצים שלי, ככה שלקנות HDD חיצוני גדול - כנראה יהיה הפתרון שלי (לכן אני מעדיף SSD לא גדול במיוחד שיסחב בעיקר את המ"ה ואת הפרויקט שלי, שלא שוקל יותר 60GB כולל כל התוכנות).

פורסם

ממה שאני יודע בhdd חיצוני המשחקים משמעותית יהיו יותר איטיים, לא ממליץ לך

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז מה אתה ממליץ? להשקיע בSSD גדול?

פורסם

אתה סגור על ssd?

אולי hdd?

פורסם

ישנם לא מעט מחשבים שמאפשרים לשים כונן SSD בנוסף ל-HD בתוך המחשב (לרוב בתקן M2 או mSata).

SSD יהיה משמעותית מהיר יותר מ-HDD רגיל ובתקציבים האלה אין בכלל מה לדבר על פחות מזה, ולצורך השימושים שלך - גם על פחות מ-16 ג'יגה ראם וכרטיס מסך בינוני+. כמו כן, רצוי מאוד ללכת לכיוון הסדרות העסקיות (hp probook, lenovo thinkpad, dell latitude). החסרון של המחשבים האלה זה שלעיתים הם כבדים יחסית (2 קילו +-). זמן סוללה ואחריות לא יהוו בעיה.

נקודה אחרונה שחשוב לשים לב אליה זה לא לקחת מעבדים חסכוניים בחשמל לצורך השימושים שלך - הביצועים יהיו משמעותית פחות טובים.

בהחלט יש בשוק מחשבים שיענו על דרישותיך, אבל לצערי אני קצת ממהר עכשיו. יותר מאוחר היום או מחר אשמח לחפש.

נערך על-ידי Yoav

פורסם
  • מחבר
ישנם לא מעט מחשבים שמאפשרים לשים כונן SSD בנוסף ל-HD בתוך המחשב (לרוב בתקן M2 או mSata).

SSD יהיה משמעותית מהיר יותר מ-HDD רגיל ובתקציבים האלה אין בכלל מה לדבר על פחות מזה, ולצורך השימושים שלך - גם על פחות מ-16 ג'יגה ראם וכרטיס מסך בינוני+. כמו כן, רצוי מאוד ללכת לכיוון הסדרות העסקיות (hp probook, lenovo thinkpad, dell latitude). החסרון של המחשבים האלה זה שלעיתים הם כבדים יחסית (2 קילו +-). זמן סוללה ואחריות לא יהוו בעיה.

נקודה אחרונה שחשוב לשים לב אליה זה לא לקחת מעבדים חסכוניים בחשמל לצורך השימושים שלך - הביצועים יהיו משמעותית פחות טובים.

בהחלט יש בשוק מחשבים שיענו על דרישותיך, אבל לצערי אני קצת ממהר עכשיו. יותר מאוחר היום או מחר אשמח לחפש.

מבדיקה שעשיתי בדרך כלל המחשבים הללו הם גם 15.6" וגם כבדים ואז זה דיי מבאס. אם תמצא 15.6" קל יחסית או 13" כבד יחסית, זה יהיה מעולה.

lsl, אני לא סגור על כלום, אני שואל להמלצתכם. אני רק מאמין ומכיר שביצועי SSD משמעותית יותר טובים.

בגדול, אני פתוח להמלצות :)

פורסם

אפשרות אחת:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=25027

המחשב מוכן AS IS - לכל היותר תצטרך בעתיד להוסיף סטיק של 8 ג'יגה זיכרון. יש כרטיס מסך בסיסי אך כזה שיאפשר לשחק, מסך באיכות מאוד גבוהה, סוללה חזקה. החיסרון - שוקל 2.2 קילו. למרות זאת, סוס עבודה אמיתי. החסרון - אין לו HDMI ישר מהקופסא, אלא mini display port. יש צורך לרכוש מתאם או כבל mini display to hdmi (לא צריך לעלות יותר מכמה שקלים באיביי).

אם אתה מוכן ללכת על מחשבי 15 אינצ' שישקלו כחצי קילו יותר - יש עוד אופציות מעניינות.

לגבי מחשבים קלים יותר - תצטרך לעשות התפשרות לא קטנה בכוח העיבוד, נושא מאוד משמעותי כשמדובר ב-VM. אם אתה מוכן להתפשר, יש גם כן אופציות מעניינות.

פורסם

אני גם חשבתי על הדגם הזה, אבל הכרטיס מסך די חלש.

כמו כן כדאי לבדוק אפשרות של הזמנה מארה''ב של הדגם הזה, לדעתי יהיה זול יותר. כולל אחריות ל3 שנים כמובן.

פורסם

אני מאמין שבהגדרות בינוניות ברזולוציה נמוכה (720P) הכרטיס יתמודד עם המשחקים שהוא רוצה. זאת הנקודה שצריך להתפשר עליה, בהנחה שהוא לא רוצה מחשב ששוקל חצי קילו יותר.

פורסם
  • מחבר

נראה אחלה מחשב, אני אבדוק עליו עוד ואשקול להזמין מחו"ל :)

תודה לכולם (ובעיקר לך יואב :D)

שאלה נוספת, בהנחה שמשחקים לא מעניינים אותי, האם ישפיע למחיר? (כנראה שכן,) האם יש לכם המלצות לדגמים ספציפיים?

פורסם

אגב, שים לב שבמחשב שהצעתי יש גם מודם סלולרי, פיצ'ר נחמד שאתה עשוי למצוא לו שימוש בדרכים :)

אופציה נוספת:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=25528

יתרונות: כרטיס מסך חזק יותר, 16 ג'יגה מהקופסא. שוקל קצת פחות מה-IBM. להערכתי הסוללה קצת יותר טובה מזו של ה-IBM.

חסרונות: חריגה קלה מהתקציב. רזולוציית מסך נמוכה יותר.

הבעיה העיקרית במחשבים קלים יותר (ויש כאלה) זה שהם מגיעים עם מעבדים חסכוניים באנרגיה - וכתוצאה מכך מוחלשים, וזה מהווה בעיה לא קטנה שאתה רוצה להריץ VM.

הערה קטנה - שווה לך לחפש בזאפ את המחשב. אולי תמצא מקומות זולים יותר (ואולי לא), יכולים להוית הבדלים של כמה מאות שקלים לכאן ולכאן. החנות שממנה הבאתי את הלינק היא בסדר מבחינת המחירים אבל לפעמים היא לא הכי זולה (Cדיוק כמו שאר החנויות). כיוון שאת האחריות אתה מקבל ממעבדת IBM, אין משמעות לחנות ממנה אתה רוכש. לצערי אני לא יכול לבדוק את כל החנויות - אבל אתה זה שמוציא את הכסף ולכן כדאי לך להעיף מבט.

נערך על-ידי Yoav

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים