עבור לתוכן

המלצה למפרט בתקציב 3.5K עם גיימניג בינוני-גבוה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אפתח בכך שאומר שקראתי את המדריך המצוין הבא:

http://hwzone.co.il/community/threads/438961-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%AA-%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-(%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%9B%D7%9F-2014)#.VADt9Pk0EdQ

הדף הזה עזר גם להדיוט כמוני להבין מספר דברים, אך אני עדיין חושש לרכוש מחשב מבלי להתייעץ.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אדרבה, אם זה כדאי והתועלת ביחס העלות טובה אפשר גם להרחיב ל-4K. יחד עם זאת, לחסוך זה תמיד טוב.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כפי שכתבתי לעיל.

2. מה שימושי המחשב? אינטרנט, סדרות, מייל ודברים פשוטים ברוב הזמן. המחשב הוא אול-ראונדר בבית. השימוש ה"כבד" היחיד הוא גיימינג.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כמה שיותר חדשים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך? כרגע 1680X1050. בעתיד ישודך למסך FHD.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אם אפשרי גבוה.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? המחשב הנוכחי ישן מאוד, לכן לא נראה לי.

5. סולם שקט: 6-5, אך אשמח לקרוא כמה יעלה להפוך מחשב לשקט יותר.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות. אני מנתניה.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין עדיפות. רצוי מומלצת. כאמור, אני מנתניה.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? רצוי בהקדם האפשרי.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? המליצו לי שהמערכת [ווינדוס 7] תפעל על כונן SSD, ואת שאר הדברים אשים בכונן 1 TERA שאמור בהחלט להספיק [כיום עם 300G סה"כ].

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני לא בטוח, אפרט בהמשך.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

ההודעה מועתקת, לכן אני מתנצל אם יש חזרות.

אני רוצה לרכוש מחשב חדש כאשר התקציב הרצוי הוא באזור ה-3500 שקלים. אם כדאי מאוד, אוכל להתגמש לאזור ה- 4000 ש"ח. מסך, עכבר, מקלדת ורמקולים יש לי. אני צריך רק מחשב עם המארז שלו [כל המלבן שעל הריצפה בקיצור

icon_smile.gif

].

אין הרבה דרישות גדולות מלבד אחת, גיימינג. המחשב הוא אול-ראונדר בבית: אינטרנט, סרטים וסדרות, אופיס וכדומה; אך נאמר לי שאלו אפשריים גם במחשבים הפשוטים יותר. הבעיה העיקרית זה שאני רוצה לשחק משחקים חדשים ובגרפיקה טובה. ברור לי שבתקציב שלי אני צריך לעשות פשרות, ולכן לא קריטי לי להריץ כל משחק ב-5 השנים הקרובות על הגדרות אולטרה, אבל אם אפשר להרכיב בתקציב הזה מחשב שיצליח להריץ 2-3 שנים משחקים על HIGH או לפחות NORMAL זה יהיה מצוין. אני ממש לא גיימר ברמה שהייתי רוצה להיות ואני משחק אולי פעם אחת בשבוע למשך כמה שעות. יחד עם זאת, אם כבר אני משחק, אני רוצה שזה יהיה במשחקים חדשים ושירוצו חלק. בנוסף, חשוב לי לא להתפשר על חלקים "קטנים" וחשובים שעלולים לפגוע בתקינות המחשב [כמו ספק טוב למשל]. בסוף השאיפה היא להגיע למחשב שיחזיק מעמד כמה שנים טובות. הבעיה העיקרית היא שאינני יודע היכן אפשר להתפשר. חלק אומרים שמעבד i3 לא יהווה צוואר בקבוק למשחקים במשך שנים רבות. חלק אומרים שדווקא כדאי ללכת על i5. בצורה דומה, חלק אומרים ללכת עם GTX 760 [תומך בDX11?] וחלק אומרים שהכרטיסים של Sapphire נותנים תמורה טובה יותר מבחינת חומרה, ושהיתרון בNVIDIA הוא הדרייברים והעדכונים שמתאימים בול למיקרוסופט.

לאור מגבלות התקציב, הומלץ לי לרכוש מעבד, לוח אם וזכרון טובים [הבחור אמר שהם המשולש החשוב]; ולאחר מכן כשהתקציב יתאפשר אפשר יהיה לשדרג דברים אחרים מסביב. האם זה כיוון נכון בשביל דרישותיי?

מודה לכל העוזרים.

סופ"ש נעים.

פורסם
לאור מגבלות התקציב, הומלץ לי לרכוש מעבד, לוח אם וזכרון טובים [הבחור אמר שהם המשולש החשוב]; ולאחר מכן כשהתקציב יתאפשר אפשר יהיה לשדרג דברים אחרים מסביב. האם זה כיוון נכון בשביל דרישותיי?

זאת אפשרות, אבל רק אתה יכול לענות על השאלה הזאת.

מצד אחד אם תדחה את הקניה של כרטיס המסך(בהנחה שיתווסף תקציב נוסף בזמן הזה),

תוכל לקבל חומרה+מארז וספק איכותיים יותר בתקציב הנ"ל.

מצד שני זה עוד הוצאות, ובסוף המחשב יעלה לך יותר.

בניתי לך מפרט שיעלה על הצרכים שלך אולי מלבד השקט.

הבקשה שלך הייתה 5-6 בסולם השקט, עם המפרט הזה תקבל בערך 4-5.

הכרטיס מסך משומש/מחודש עם אחריות שנתיים.

אם בכל זאת תעדיף מחשב שקט יותר, בתוספת של כמה מאות שקלים ניתן יהיה להחליף את המארז לשקט יותר.

עוד הערה: השתמשתי בכל התקציב כולל החריגה, והוספתי כונן SSD בנפח גדול של240GB.

מנסיון אישי 120GB לא מספיק, אז כללתי לך ישר נפח כפול כדי שלא יהיה לך צורך בשדרוג בקרוב.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪926

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪126

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider

כמות: 1 - מחיר: ₪520

קירור למארז:

Shagon 140mm Double Ball Bearing 1200rpm

כמות: 1 - מחיר: ₪55

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon R9 280X BULK OC 3GB - תקינים לאחר החלפת יצרן - אחריות לשנתיים

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קשיח למחשב שולחני:

Crucial M500 240GB SSD 2.5 Inch - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪599

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪281

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪98

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4092

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4011 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/kfbejz1d

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת. אני מעריך את זה מאוד. שמתי לב שבמפרט שבנית אין ספק כוח. זה כי לא צריך, או כי שכחת?

בנוסף, אני מתלבט האם להתפשר בנושא כרטיס המסך, בכדי לרכוש מחשב שכרגע זול יותר, ועם מעבד+לוח אם חזק יותר. בעוד מספר חודשים, כשיתאפשר לי, אוכל לרכוש כ.מסך רציני יותר.

מה שאני מנסה לשאול זה שמבחינת שדרוג, יותר קל לשדרג כרטיסי מסך או מעבד? אני שואל כי בכל פעם שרציתי לשדרג את המחשב הישן שלח היו אומרים לי "אבל אז אתה צריך גם להחליף לוח אם וספק וזה ייצא מלא כסף". האם זה נכון?

אם כן, אז אני חושב שאעדיף לרכוש מחשב עם מעבד, לוח אם וכל "המסביב" חזקים, ובינתיים לקנות כרטיס מסך בינוני [באזור ה500-600 שקלים]. לאחר מכן, בעוד מספר חודשים או אפילו שנה, אוכל לרכוש כרטיס מסך טוב יותר [כי עם קצב ההתקדמות של כרטיסי מסך, בטח בעוד חצי שנה כרטיס שעולה היום 1500 ש"ח יעלה באזור ה-1000].

האם זו אופציה אפשרית? האם היא חכמה? אם כן אשמח למפרט נוסף שתואם את הגישה.

תודה שנית, וסופ"ש נעים.

פורסם

לא שכחתי להוסיף ספק כוח, שים לב שהמארז מגיע בבאנדל עם ספק כוח חזק ומומלץ (FSP Raider 650).

דבר שני, לדעתי זה יהיה בזבוז של 400-500 שקלים אם תקנה עכשיו כרטיס מסך חלש ובעוד כמה חודשים תחליף אותו באחד חזק.

אתה יכול בנתיים להסתפק בכרטיס המסך המובנה במעבד לצורך סרטים וגלישה, ואולי גם משחקים קלים.

בעוד כמה חודשים כשיהיה לך כסף לכרטיס מסך חיצוני, תקנה כבר אחד חזק.

דבר שלישי, המפרט שהרכבתי לך איכותי וחזק למשחקים, כמובן שתמיד יש אפשרות לשיפור, ואפשר בכיף גם להגיע ל10K וגם ל15K.

השאלה אם אתה בכלל צריך את זה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההתייחסות המהירה.

החשש העיקרי הוא שבעוד 3-4 שנים אגיע למצב שהמעבד יוצר לי צוואר בקבוק עם המשחקים, ואז כשארצה לשדרג אצטרך לשלם יותר מכמה מאות שקלים [כדי להחליף גם מעבד ולוח אם], להבדיל משדרוג של כרטיס מסך. בגלל זה חשבתי ללכת על מעבד ולוח אם חזקים יותר,[על חשבון כרטיס] והמקסימום שאצטרך לשדרג בעתיד יהיה כרטיס מסך או עוד איזה סטיק של זיכרון. האם זו חשיבה שגויה?

מה שיותר חשוב לי מהגיימינג זה תחזוקה. הפחד שלי שבגלל התקציב המוגבל תהיינה התפשרות על רכיבים חשובים כמו ספק ומערכות קירור.

אני שוב מודה לך על כל העזרה. תודה רבה.

פורסם
תודה רבה על ההתייחסות המהירה.

החשש העיקרי הוא שבעוד 3-4 שנים אגיע למצב שהמעבד יוצר לי צוואר בקבוק עם המשחקים, ואז כשארצה לשדרג אצטרך לשלם יותר מכמה מאות שקלים [כדי להחליף גם מעבד ולוח אם], להבדיל משדרוג של כרטיס מסך. בגלל זה חשבתי ללכת על מעבד ולוח אם חזקים יותר,[על חשבון כרטיס] והמקסימום שאצטרך לשדרג בעתיד יהיה כרטיס מסך או עוד איזה סטיק של זיכרון. האם זו חשיבה שגויה?

מה שיותר חשוב לי מהגיימינג זה תחזוקה. הפחד שלי שבגלל התקציב המוגבל תהיינה התפשרות על רכיבים חשובים כמו ספק ומערכות קירור.

אני שוב מודה לך על כל העזרה. תודה רבה.

אפשרי עם תקציב של 6-7K לקחת את הדור החדש יותר(שש ליבות ושמונה ליבות והם באיזור ה3GHZ~) של מעבדים(הגיע לפלונטר) ואז לא יהיה מצב של צוואר בקבוק ב3-4 שנים הקרובות, תוכל לקחת כרטיס מסך R9 290 שעבר תיקון יצרן או 2 HD7950 איזה מהם שתרצה יש הבדל של כ120 שקלים בין שניהם ואם תגיע עם תקציב כזה , זה מובטח שלא יהיה צוואר בקבוק ותקבל 60FPS על כל משחק בULTRA ל2-3 לפחות

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

אני מודה לכולם על העזרה. אעשה קצת חושבים ואז אחליט.

תודה רבה ושבוע טוב.

פורסם

מצטער שאני מתערב בדיון אבל לא חשבתי שיש צורך לפתוח דיון חדש לגבי העניין.

חשבתי להוריד את הSDD ולחתוך את הכונן ל500 ג'יגה מיכוון שהוא לבני דודים שלי והם צעירים אז המודעות להבדל עוד לא עלתה.

מה בערך הגודל של המארז? אני מחפש משהו מנימליסטי.

כרטיס מסך ומעבד יחזיקו להמון זמן כפי שנראה במיוחד בצרכים שלהם, כדאי משהו יותר מינימליסטי בכל זאת?

אני עוד צריך להוסיף מסך וטיפה ציוד היקפי אבל העניין הזה פחות קריטי.

פורסם

כדאי שתפתח שרשור חדש ותענה על השאלון

פורסם

חבל לי סתם להספים פה עוד דיון. אתה במקרה יודע מה הגודל של המארז?

פורסם

220mm (W) x 480mm (H) x 523mm (D), 55.2 liters

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים