עבור לתוכן

קפיצות חוזרות ומתמשכות וניתוקים רגעיים בתשתית בזק

Featured Replies

פורסם

שלום,

בבית הוריי גולשים על-גבי תשתית של בזק במהירות 15/0.8 ובמשך ששת השבועות האחרונים אנו חווים בעיות מתמשכות ברשת האינטרט:

1. אי-יציבות פינג בשרתי משחק שונים (League of Legends, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Smite, Wildstar), כלומר הפינג ישתנה בתוך טווח של כ15-20 ms באופן רציף. זאת ללא Loss או Choke, המדווחים על-ידי המשחק, לכל הפחות.

2. קפיצות משמעותיות במשחקים לעיל, לטווח של 400-600 ms. קפיצות כאלו מתרחשות אחת לכ15-20 דקות בעת משחק.

3. ניתוקים רגעיים. מדי פעם, כאחת ל40-60 דקות, תוכנות ומשחקים הדורשים חיבור רציף (Windows Live Messenger, Skype ומשחקי Blizzard וכן תכנת הB.Net עצמה) יתנתקו ויחדשו את החיבור תוך שנייה-שתיים.

בדקתי את המשתנים הבאים ולא חלה השפעה עם שינוים:

1. חיבור: התופעות קורות הן בחיבור חוטי (בו לרוב מחוברים המחשבים בבית) והן בחיבור אלחוטי.

2. מחשב: התופעות מתרחשות בשלושה מחשבים שונים.

3. מספר מחשבים ברשת: התופעות מתרחשות, בעצימות ותכיפות משתנה, ללא תלות במספר המחשבים ברשת.

4. חוטים: החלפתי את כבלי הרשת שהמחשבים מתחברים עימם לנתב בחדשים.

5. מיקרופילטרים: שמנו מיקרופילטרים חדשים בכל השקעים בבית לפני כחצי שנה, עקב ניתוקים שהיו בזמנו.

4. ספק: בדקתי עם משתמשים של בזק בין-לאומי, Netvision וCCC.

5. נתב: התופעה החלה כשהשתמשנו בנתב Netgear DGN2200, המשיכה כשהחלפנו לנתב D-Link 2760U, החלפה נוספת לNetgear DGN2200 והחלפה אחרונה לNetgear DGN2200 נוסף. סה"כ 4 נתבים בהן התופעות קרו. מיותר לציין שכולם נתבי בזק ושאני קמצן מסריח שטרם ניסה לראות מה קורה עם נתב פרטי.

הזמנתי טכנאיי בזק פעמיים. הטכנאי הראשון החליף בלאי בקופסה בבית, הטכנאי השני עבר לאורך הקו מהקופסה ברחוב ועד הנתב (הD-Link, שנמצא תקול והוא החליף בNetgear) ווידא, בזמנו, שאין הפרעות. כמו-כן הוא אמר שהוא שם פילטר מרכזי(?) שמאפשר לי להתחבר לרשת רק מהנקודה אליה מחובר הנתב. עת שיחה לאחרונה עם מוקד בזק נאמר לי שמצידם לא נראה שישנן הפרעות כלשהן בחיבור מהמרכזיה ועד הנתב.

אני לא מתמצא במיוחד בנושא הרשתות, כך שמאוד אשמח לכל עזרה בנושא לפני שאני מזמין לכאן טכנאי בפעם השלישית.

נערך על-ידי Andeimir

פורסם

לפי התיאור נשמע שיש לבזק בעיה חמורה עם התשתית שלך. אם לא יצליחו לפתור את הבעיה, שקול לעבור להוט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. הדבר בהחלט נשקל.

היום נדמה שאין תקלות כלל, מלבד הניתוקים הרגעיים.

כשהם מתרחשים אני מקבל "PING: Transmit failed. General Failure" כשורת שגיאה, האם הדבר מעיד על בעיה במחשב/ים ולאו דווקא בחיבור עצמו? גיגול מראה שזו אולי בעיה בNIC ולאו דווקא בחיבור עצמו, אבל מוזר שהדבר יתרחש ביותר ממחשב אחד, או יתרחש פתאום באופן עצמאי בנפרד מהבעיות האחרות שללא ספק הן תוצאה של החיבור עצמו.

עריכה:

גיגול נוסף מראה שהדבר מתייחס פרטנית כשהפינג הוא לכתובת הנתב, תקן אותי אם אני מבין לא נכון.

עריכה (2):

שורת השגיאה מתרחשת רק כשאני עושה פינג לכתובת רחוקה, אין שורת שגיאה לנתב כשהתקלה מתרחשת.

נערך על-ידי Andeimir

פורסם

זה רק מוכיח שהבעיה היא בחיבור של המודם שלך לרשת הבזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים