עבור לתוכן

windows UAC (user account control) options

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

נשאלתי שאלה בראיון לגבי התנהגות UAC , כאשר רוצים להתקין אפליקציה מסויימת , קופץ ה UAC דיאלוג , ששואל אותנו אם אנו רוצים

להתקין את האפליקציה , עכשיו אם לוחצים "YES" אז הוא מבקש ממך להכניס סיסמא של ה admin ומתקין, ואם לוחצים "NO" אז הדיאלוג נסגר והאפליקציה לא מותקנת

עכשיו השאלה היא האם מעבר לכך שכשלוחצים "NO" הדיאלוג רק נסגר וההתקנה נסגרת או שקורה עוד משהו ברקע מעבר לכך ?

כי כשעניתי שהדיאלוג רק ניסגר וההתקנה נסגרת הוא אמר לי שזה לא נכון , האם מישהו יודע מה קורה מעבר לכך ?

תודה

פורסם

רוב הסיכויים שנשמר משהו בLOG שמתעד את ההתרחשות. כמעט תמיד יש.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי ב event viewer וחיפשתי שם ולא מצאתי , יש לך רעיון לכיוון איפה למצוא בדיוק את ה log?

פורסם

בגדול בevent viewer, השאלה איפה. יש שם מלא דברים.

יכול להיות שפה:

Event Viewer > Applications and Services Logs > Microsft > Windows > UAC

אצלי ריק שם, אבל אני לא משתמש בUAC.

פורסם
  • מחבר

גם אצלי הקובץ ריק , למרות שהפעלתי את ה UAC ושיחקתי איתו כמה פעמים , מוזר...

תודה בכל מקרה...

יש עוד רעיונות ?

פורסם
  • מחבר

טוב , עם כלכך הרבה צפיות ואף אחד לא יודע , אני מתחיל לחשוב שהבחור שראיין אותי המציא שאלה שגם לו אין תשובה... :)

פורסם

בגדול - כלל טוב בכל ראיון, שבו שואלים אותך משהו, אתה עונה, ואומרים שענית לא נכון, זה לשאול מה התשובה הנכונה. כך אתה:

* מציג את עצמך כמישהו שרוצה ללמוד

* באמת עשוי ללמוד משהו

* במקרה שבו מסתבר שדווקא השואל טועה, אתה גם לומד משהו, גם מחזק את הביטחון שלך וגם עשוי להרוויח כמה נקודות, אם אתה מצליח להסביר ולשכנע למה אתה דווקא צודק

פורסם
  • מחבר

זה היה ראיון טלפוני , וקבענו ראיון פרונטלי , והוא אמר לי להגיע מוכן לראיון הפרונטלי כי לא עניתי נכון לשאלה זה ובחלק מתשבות אחרות על נושאים אחרים היו לא מלאות

בדרך כלל אני תמיד שואל אם אומרים לי שעניתי לא נכון , במקרה הזה הוא לא רצה לענות ונתן לי "שיעורי בית" הבעיה שחרשתי את גוגל ולא מצאתי שום דבר בעניין הזה , לכן החלטתי להעלות את השאלה

בפורום , אולי פיספסתי משהו , לי זה נראה מאוד מוזר שלא מצאתי על זה כלום...

פורסם

תנסה אולי את הדבר הכי פשוט (אם עוד לא ניסית) - על מחשב שפועל בו UAC - תנסה להתקין משהו, כשיקפוץ החלון, אל תאשר, ומיד אחר-כך תבדוק בלוג את האירועים האחרונים. אולי תמצא שם משהו רלוונטי.

בהקשר של איזו מערכת הפעלה עלתה השאלה? אני בהחלט יכול לחשוב שיכולים להיות הבדלים בין ויסטה ל7 ל8 וכמו כן בין גרסאות ביתיות לבין גרסאות של שרתים.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה כבר אחרי שאמרת לי איפה נמצא קובץ הלוג שלו ב event viewer והקובץ נשאר ריק

והוא לא שאל את זה בהקשר של מערכת הפעלה ספציפית , הוא שאל אותי אם אני יודע מה זה UAC , וכשעניתי לו הוא שאל אותי מה קורה קורה בכל אחד מהמקרים שבוחרים YES\NO

אגב אתה יודע אם יש הבדלים בין מערכות הפעלה שונות?

פורסם

בהקשר של השאלה שלך - מעולם לא חקרתי את זה לעומק, אז אני לא יודע אם יש. אני יכול לשער שיש, אבל זה לא מחויב המציאות.

באופן כללי - יש מספר הבדלים בין ויסטה ל7 ל8.

בויסטה - או שUAC פועל או שהוא מכובה. אין רמות שונות.

ב7 הוסיפו 4 רמות של קפדנות - להתריע על הכול, או על חלק מהדברים או על כלום. הרמה הנמוכה למעשה מבטל את הUAC לגמרי.

ב8/8.1 גם יש 4 רמות אך יש הבדל בהתנהגות - הרמה הנמוכה לא מבטלת את הUAC לגמרי, אלא משאירה Admin Approval Mode שבו עדיין יש צורך לאשר חלק מהפעולות. זה נעשה בגלל הצורך של יישומי המטרו שהUAC יהיה פעיל. אם מכבים את הAdmin Approval Mode לגמרי דרך הsecurity policy - יישומי מטרו לא יעבדו.

זה רק על רגל אחת ורק מה שאני יודע מהנסיון המועט שלי עם הUAC. סביר להניח שיש עוד הבדלים רבים, חלקם משמעותיים וחלקם פחות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המפורטת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים