עבור לתוכן

חדש בלינוקס, אין סאונד

Featured Replies

פורסם

היי, התקנתי ubuntu (גירסה סטנדרטית) על מנת להתנסות בלינוקס בפעם הראשונה.

ההתקנה הייתה סבבה.

עכשיו אין לי סאונד בכלל.

עקבתי אחרי המדריך הזה

http://itsfoss.com/fix-sound-ubuntu-1304-quick-tip/

וזה לא עבד ועכשיו גם נעלם לי הsystem settings בצד :S

אשמח לעזרה :)

תודה מראש

פורסם

אתה אמור להיות יכול להגיע ל setiings ולאותו חלון הגדרות קול גם דרך רשימת התוכנות

בהמשך היום אם עדיין תצתרך אני אתקין אובונטו ואבדוק איך מסדרים את זה

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לחפש ברשימה אבל לא מצאתי לצערי :\

פורסם
  • מחבר

עדיין לא פתרתי את הבעיה

פורסם

אני בלינוקס תמיד מעדיף את pulseaudio יש להם ממשק volume control ששולט על התקני הקול ומנהל אותם מצוין

רק שים לב שברשימת ההתקנים יש לבטל את כל ההתקנים שלא משתמשים בהם ולהשאיר פועל רק את ההתקן הרצוי , כדי לא לעשות קונפליקטים .

נראה לי עשה קצת בלגן המדריך הזה .

תנסה להתקין שוב

sudo apt-get install pulseaudio

ותראה אם יש בתפריט PULSEAUDIO VOLUME CONTROL

פורסם
  • מחבר
זה על ברזלים או מכונה וירטואלית?

על ההארדיסק (dual boot).

אני בלינוקס תמיד מעדיף את pulseaudio יש להם ממשק volume control ששולט על התקני הקול ומנהל אותם מצוין

רק שים לב שברשימת ההתקנים יש לבטל את כל ההתקנים שלא משתמשים בהם ולהשאיר פועל רק את ההתקן הרצוי , כדי לא לעשות קונפליקטים .

נראה לי עשה קצת בלגן המדריך הזה .

תנסה להתקין שוב

sudo apt-get install pulseaudio

ותראה אם יש בתפריט PULSEAUDIO VOLUME CONTROL

אני אנסה, מה לגבי הסיסטם סטינגס שנעלם לי?

עריכה:

מצאתי איך להחזיר את הסיסטם סטינגס וגם מצאתי מה הייתה הבעיה בסאונד,תודה.

הבעיה הייתנ שבווינדוס הדריבר של הכרטיס קול איפשר לי לשנות את הייעוד של כל יציאה בכרטיס קול המובנה אז כיוונתי את LINE IN שיהיה יציאת סטריאו נוספת במקום התפקיד הלא שימושי שלו כליין אאוט ולמעשה זו הייתה היציאה הראשית לרמקולים, בלינוקס זה לא קיים ולכן בעצם הרמקולים היו מחוברים לLINE IN.

אגב האם יש דרך לעשות זאת גם בלינוקס?

בלי קשר לנושא, אני שם לב שיש מעיין לאג מסויים בהקלדה (למשל סיסמאות שאני מקליד במהירות ומצריכות שימוש בקאפס לוק לא יוצאות טוב כי המחשב כביכול מעבד את הקאפסלוק לאט מדי ולכן האותיות לא משתנות מהר מספיק מגדולות לקטנות), יש למישהו רעיון איך לפתור את זה?

פורסם

אני מנחש בזאת שאני יכול להפסיק לחפש דיסק קשיח פנוי להתקנת מערכת ניסיון אם אובונטו

אם הכ קול והדרייבר הלינוקסי שלו תומכים באפשרות, היא קיימת ברמת מערכת ההפעלה ותוכנות מיקס יכולות להשתמש בה. כך למשל זה נראה אצלי (כ קול AC97 onboard של מחשב בן 10 שנים)

kmix1.png

קיימות תוכנות מיקס שלא מממשות את הפיצ'ר. תוכנות ברירת המחדל של דסקטופים כמו gnome ו unity לעיתים קרובות לא מממשות פיצ'רים שנחשבים ל "מתקדמים", ייתכן שבגלל זה אתה לא רואה אותו - תתקין תוכנת מיקס אחרת כמו מה ש Yehudaa המליץ. ויכול להיות שהוא באמת לא קיים בדרייבר ואז אין פתרון תחת לינוקס

לאגים כלליים במערכת - בדוק אם תהליך רקע כלשהוא מופעל וצורך משאבי מעבד. יכול להיות כתוצאה מתהליך indexing כלשהוא שרץ על הדיסק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים