עבור לתוכן

מחשב בהזמנה אישית [בניה] - האם ניתן לבטל עסקה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם חברים, לצערי רק לאחר שנכוותי אני מצטרף לקהילה הזאת, אשמח לעזרתכם בהתייעצות

קניתי מחשב מספק מסוים [חדי העין יוכלו לקשר בעקבות עוד הודעה שכתבתי]... המחשב הגיע ולא נדלק.

אציין שכמו בכותרת- חבר מהעבודה ביצע עבורי הזמנה ולמעשה בנה לי את המחשב.

מפה לשם, מחשב הגיע ולא נדלק, רק עושה ריסטים..... קרוב משפחה הגיע לבדיקה [כי אני ממש לא מבין גדול] וראה שאין קירור למעבד...

(הוא, בתור 'גיק' נהיה אדום מעצבים שהוא הבין שככה 'שיחררו' לי מחשב מבלי ליידע אותי).

הלכנו לעוד ספק שלא אציין את שמו וקנינו מערכת קירור עם נוזל, משהו שאמור להיות רציני כי אני לא אוהב לחסוך שזה נוגע לאיכות וכאשר נגעתי במעבד נכוותי, לכן הבנתי שהטמפ' אכן ממש גבוהה...

המחשב עולה!

התקנו מערכת הפעלה והתחלנו להתקין דרייברים [שצורפו עם הקרטונים].

ברגע שהתקנו את כרטיס המסך [שגם הוא אמור להיות סוס עבודה MSI GTX670, אני אומר "אמור" כי שוב- אני לא מבין גדול בתחום] המחשב קפא..

עושים ריסט- המחשב שוב לא עולה.....

מפה לשם אני יכול להמשיך לפרט כי העברתי הרבה שעות בנסיונות לשחזר וכו', לפרמט שוב וכו' אבל נכון להיום המחשב לא עובד...

נרכש לפני כשבוע, אצלי בבית מיום ו'.

אשמח לעזרה חבר'ה, אני אובד עצות, אני מתוסכל ואני מרגיש שנפלתי חזק עם החברה שקניתי ממנה ת'מחשב.

כל שאלות שיש לכם על השתלשלות העניינים אשמח לשתף.

נכון לכרגע אני מחכה למנהל שיחזור אלי ויאשר לי ביטול עסקה אבל בחור נחמד [לא!] שדיברתי איתו אמר שהכי קל להם להגיד "זה מה שיש ואין ביטול עסקה"

***עריכה בשביל שיהיה ברור, את ההרכבה והבניה TMS עשו, את הזמנת הרכיבים חבר עשה בשבילי

• תגובות 69
  • צפיות 12.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
חבר מהעבודה ביצע עבורי הזמנה ולמעשה בנה לי את המחשב.

אני יוצא מנקודת הנחה שהחבר הרכיב לך בפועל את החלקים נכון?

1) החנות רק מכרה לך חלקים, לא מחשב בנוי ואין זה מאחריותה ההרכבה אם היא לא ביצעה אותה.

2) החבר שלך לא מבין במחשבים אם הוא בנה לך את המחשב (!!)

3) אם נקודת ההנחה שלי נכונה וכך באמת הבנתי אותך, החבר שלך שהרכיב את המחשב הרכיב אותו לא נכון, ועוד שכח קירור, כאילו WTF?

פורסם

אכן נשמע מוזר. נשמע כמו מקרה קלאסי של מעבד שלא הורכב עליו קירור. לא להרכיב קירור למעבד, ולהפעיל את המחשב ככה, זה כמו לא לשים מים ברדיאטור של אוטו ואז להניע ולתת טורים במנוע - זה יותר מחוסר אחריות ובורות מוחלטת בתחום - אשמח גם לקבל הבהרה בנושא.

אתה אומר שאתה נוגע במעבד אחרי שהוא הרכיב קירור? כיצד זה יתכן? הרי שהקירור מכסה לחלוטין את המעבד.

לגבי הכרטיס מסך - אם יש יתחממות יתר זה לא משנה איזה רכיב תרכיב, יש התחממות יתר והמחשב ימשיך לעשות ריסטים.

מחכה להבהרות. כמו כן אשמח לתמונות של המחשב ושל תוכן המארז.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המהירות

-הבהרה 1- ביקשתי מהם בניה של המחשב, החבר למעשה הזמין את החלקים דרך האתר שלהם ובנוסף הזמין "חלק" שנקרא שירות בניה :rolleyes:

הבהרה 2- נגעתי במעבד לפני שהותקן הקירור....

זה בסדר אם תגידו שאני טיפש בנושא הזה - "

נשמע כמו מקרה קלאסי של מעבד שלא הורכב עליו קירור. לא להרכיב קירור למעבד, ולהפעיל את המחשב ככה, זה כמו לא לשים מים ברדיאטור של אוטו ואז להניע ולתת טורים במנוע - זה יותר מחוסר אחריות ובורות מוחלטת בתחום - אשמח גם לקבל הבהרה בנושא." אבל אני חושב שבורות תשקף יותר נכון את המצב, כי אני לא טיפש, אלא פשוט לא מבין..... על המזל שלי יצא שאותו אחד שבנה לי את המחשב [חבר לעבודה] כנראה גם בור ולא טיפש

:rolleyes:

אני כרגע בעבודה ולא אוכל לצלם עד עשר, ל'קראת הערב אוכל לבקש מאישתי שתצלם ואשתף אתכם....

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי לגמרי.. אבל אם הבנתי נכון החבר שלך הרכיב והוא עשה משהו לא בסדר מה הקטע לבוא בטענות אל החנות?

פורסם
  • מחבר
אני לא בטוח שהבנתי לגמרי.. אבל אם הבנתי נכון החבר שלך הרכיב והוא עשה משהו לא בסדר מה הקטע לבוא בטענות אל החנות?

במיוחד בשבילך ערכתי- שים לב

פורסם
אכן נשמע מוזר. נשמע כמו מקרה קלאסי של מעבד שלא הורכב עליו קירור. לא להרכיב קירור למעבד, ולהפעיל את המחשב ככה, זה כמו לא לשים מים ברדיאטור של אוטו ואז להניע ולתת טורים במנוע - זה יותר מחוסר אחריות ובורות מוחלטת בתחום - אשמח גם לקבל הבהרה בנושא.

אתה אומר שאתה נוגע במעבד אחרי שהוא הרכיב קירור? כיצד זה יתכן? הרי שהקירור מכסה לחלוטין את המעבד.

לגבי הכרטיס מסך - אם יש יתחממות יתר זה לא משנה איזה רכיב תרכיב, יש התחממות יתר והמחשב ימשיך לעשות ריסטים.

מחכה להבהרות. כמו כן אשמח לתמונות של המחשב ושל תוכן המארז.

גם זה מאוד מעניין, איך בדיוק הצלחת לגעת במעבד?

בעניין הכרטיס, בדקת\חבר שלך בדק טמפ'?

גילוי נאות: לי יש ניסיון ממש טוב עם החנות הזו (בשנה האחרונה קניתי מהם כמה פעמים עבור חברים\מכרים שלי)

פורסם
  • מחבר

ידידי, אני שמח שאתה מנסה לעזור לי ולחנות לצאת מרוצים, אך אבקש ממך לקרוא תוך כדי שימת לב לפרטים.

קרא את ההודעות שוב או שאל תגיב- מהסיבה הפשוטה שיהיו פה 2 עמודים שהם בעצם 1...

ושוב- תודה.

פורסם

אני רואה שרבים פה לא מבינים, זאת הגרסה שאני הבנתי -

חבר שלו הרכיב לו מפרט דרך האתר של TMS והוסיף שם גם בנייה של החנות

כאשר המחשב הגיע אליו (כבר בנוי ) הסתבר שהם שכחו להתקין את הקירור לCPU, הוא גילה את זה, נגע בזה ונכווה מהחום,

הוא פנה לחנות אחרת כדי לקנות קירור חלופי, גילה בעיות נוספות במחשב יכול להיות שתוצאה ישירה מחוסר הקירור של הCPU.

חזר לTMS, הם נפנפו אותו כמו שעשו פה לרבים (לפחות לפי מה שראיתי בפורום) ועכשיו הוא הגיע לפורום לעזרה.

פורסם
  • מחבר

טוב טוב, תודה לך

רק אתקן- הם לא שכחו לשים לי קירור, החלק לא הוזמן על ידי אותו החבר שהזמין את שאר הרכיבים, הציפיה שלי היא פשוט שיגידו לי.

הדבר שווה מבחינתי למכירת רכב ללא רדיאטור/מקרר ללא מדחס/ מטוס ללא כנף וכו' [שזה אומר שלם שלא יכול לעבוד ללא אחד מחלקיו]

מעבר לכך- הבנת בצורה נכונה

פורסם

newguy13 מבלי להעליב Tov_Tov ניסח את זה בצורה מובנת יותר,

עכשיו להגיד אם זה בסדר או לא בסדר שהם לא שאלו אותך: "מה עם קירור"?

קטונתי לא יודע לשפוט במצב הזה.. אני יכול להבין את התסכול שלך ובאותה מידה את שלהם.

אבל עדיין נשאלת שאלת הכטיס מסך, אולי למעבד לא נגרם נזק (כי הוא כיבה את עצמו) והכרטיס מתחמם וגורם לקריסות בדקת את האפשרות?

פורסם
  • מחבר

אביק הכל בסדר, אני לא נעלב- הוא גם תימצת את זה יותר טוב :)

זה אולי מסורבל קצת כי זה מעצבן אותי ואני כותב בלהט...

לגבי הכרטיס מסך- המחשב עבר שני פורמטים, הראשון הגיע אחרי התקנת כרטיס מסך שהקפיאה את המסך ואחרי ריסט הווין לא עלה

השני הגיע אחרי התקנת כרטיס מסך והמסך השחיר במקום לקפוא כמו פעם קודמת...

אני לא יודע איך לבדוק תקינות שלו, כמו שציינתי אני לא מבין גדול בתחום המחשבים

פורסם
טוב טוב, תודה לך

רק אתקן- הם לא שכחו לשים לי קירור, החלק לא הוזמן על ידי אותו החבר שהזמין את שאר הרכיבים, הציפיה שלי היא פשוט שיגידו לי.

הדבר שווה מבחינתי למכירת רכב ללא רדיאטור/מקרר ללא מדחס/ מטוס ללא כנף וכו' [שזה אומר שלם שלא יכול לעבוד ללא אחד מחלקיו]

מעבר לכך- הבנת בצורה נכונה

TA DAM!

אין פה טענות לחנות. החבר "המבין" שלך, לא כל כך מבין.

ואין פה בכלל השוואה למכונית או מקרר. זה לגיטי לרכוש מעבד ולוח אם בלי קירור לדוגמא, או לרכוש מעבד בלי לוח אם, או לרכוש קירור בלי מעבד. ועוד מיליון ואחד וריאציות שונות. החנות לא חייבת לוודא למה אתה רוכש מעבד בלי קירור, אולי יש לך קירור משלך או אולי אתה גר באיגלו. כל אחד והסיבות שלו.

פורסם
  • מחבר

[שימו לב- לפי מנגינת דיינו של פסח]

ידידי, הייתי רוצה לשאול לגילך, אם אתה מעל 18, האם כבודו מחזיק רכב? אם מחזיק רכב, האם כבודו אי פעם ביצע טיפול לרכבו?

אם אי פעם ביצע טיפול לרכבו, האם נזדקק לברקסים? אם נזדקק לברקסים, האם הסכימו לשחרר את הרכב מבלי להחליף? בצורה לא בטיחותית?

לצורך העניין התחכמתי איתך כי באת לסכם את העניין, להגיד TA DAM אפשר במופע קוסמות כזה או אחר, לא מול בנאדם שפונה לעזרה. תפנים.

הנושא הזה אינו נושא של שחור ולבן, וכן- יש דבר כזה שנקרא ציפיית לקוח שבדרך כלל [כמובן שלא תמיד] יש מאחוריה הגיון בריא!

ובגלל שלפני העריכה שלך רשמת שמכונית לא בונים- קח, תפתח עוד איזה תחביב

http://jalopnik.com/the-ten-most-sacrilegious-custom-cars-ever-built-1482663437

פורסם

יש הרבה אנשים שקונים מעבד בלי גוף קירור בגלל שיש להם קירור מים, או לחלופין קירור אויר יותר טוב..

זה שחבר שלך לא בדק את זה לפני כן זו בעיה שלו לחלוטין, אני ממש לא חושב שאפשר להתלונן על החנות במקרה הזה.

לגבי הכרטיס מסך, אתה תוכל לשלוח אותו לחנות שלהם חזרה, ובמידה ותהיה תקלה הם יחליפו לך במסגרת האחריות אני לא חושב שיש לך מה לדאוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים