עבור לתוכן

שדרוג ספק הכוח 550W HEC עקב הוספה של כרטיס מסך נוסף 7970 ל-CF כולל OC

Featured Replies

פורסם

זה המפרט להיום כולל ספק הכוח להיום:

CPU:i7 3770k delidded 4.2ghz

Cooling: hyper 212 evo

Motherboard: ga-z77x d3h

samsung 840 evo 250G + HardDrive

GPU:7970 Dual-X 1100/1400 mhz

RAM: DDR 3 1333 2x2 4 giga

PSU: HEC 550W (בן 7 שנים, אין לי מושג איך עדיין עובד).

CDROM

3 מאווררים 120 למארז ללא בקרת מאווררים

דרישות מספק הכוח:

א.אני מתכנן לקנות כרטיס מסך נוסף 7970 Dual-X על-מנת לעשות Crossfire כפול, אני צריך ספק כוח שיכול להחזיק את המפרט שלי כאשר מתוכנן OC גם למעבד וגם לשני כרטיסי המסך. (רוצה קצת מרווח ביטחון)

ב.לא מוכן לגעת בחברות גנריות וקבלים יפנים זה חובה. (המחשב הראשון שלי נשרף בגלל ספק גנרי).

ה.לא מבין במחירים של ספקים אבל מוכן להשקיע 500-650 שקל על חדש.

ו.רוצה לשאול איך לחבר 2 ספקי כוח במערכת מחשב אחת ומה ההשלכות של דבר כזה (עדיף שהסקרנות תהרוג את החתול ולא שהחתול ישרוף את החומרה).

פורסם

החישוב הבסיסי, מעבד+כ.מ.+80 (במקרה שלך) כפול 1.4

(300*2+ 100+ 80)*1.4=נקבל 1092, קשה להעריך את הצריכה בכרטיס הזה עם המהרה,

נגיד הגזמתי קצת, ספק 1000 איכותי.

תכף עידן יביא לך קישור עם הצריכה שלו בפועל:)

פורסם

חיבור של 2 ספקי כח נעשה באמצעות קיצור של הדלקה ב-24PIN בספק הכח ה"פסיבי". יש כיום מכשור זול שמחברים ומקצר את ההדלקה. חיבור של 2 ספקי כח הוא כמעט אף פעם לא עדיף מאשר ספק כח אחד בהספק גדול ששולט על ההספק של כל החומרה במחשב.

7970 רפרנס או סטוק יצרוך בעת משחק קצת פחות מ-200 וואט. אם לא טוחנים אותו במתח ונותנים לו המהרה סבירה, הוא יגביר את הצריכה לאיזור 230-250 וואט.

למערכת עם שני 7970 ומעבד 3770K כשהכל מומהר הייתי מציע ספק כח איכותי של 850 וואט או יותר. אם כרטיסי המסך לא יומהרו, גם 750 וואט יהיה בסדר.

ספק כח מומלץ יהיה:

http://ksp.co.il/?select=.1108..140..561.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16748&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

אגב, מחירי ספקי הכח לא הספיקו לרדת מאז שגעת המטבעות הוירטואליים וכל מה שצפונית ל-850 וואט עדיין יקר מאוד היום, סביב 900 שקלים לספק איכותי:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=X-1050

פורסם

לא כל הספקים מספקים כמעט את כל ההספק המוצהר שלהם במסילות 12V כמו המקרה של הm12-ii-850 שמספק 840, עבור יותר דיוק

אחשב רק לפי מסילות 12V במקרה קיצון מומהר יכול לקחת 275 נגיד 250, 250*2 +100 כפול 1.4 840 במסילות 12V

*ממתח מסוים הכרטיס הזה מגדיל את הצריכה שלו באופן משמעותי, בoc סביר אתה לא תמצא בטווח הזה

פורסם
חיבור של 2 ספקי כח נעשה באמצעות קיצור של הדלקה ב-24PIN בספק הכח ה"פסיבי". יש כיום מכשור זול שמחברים ומקצר את ההדלקה. חיבור של 2 ספקי כח הוא כמעט אף פעם לא עדיף מאשר ספק כח אחד בהספק גדול ששולט על ההספק של כל החומרה במחשב.

אגב, מחירי ספקי הכח לא הספיקו לרדת מאז שגעת המטבעות הוירטואליים וכל מה שצפונית ל-850 וואט עדיין יקר מאוד היום, סביב 900 שקלים לספק איכותי:

לפי מה שאתם אומרים אני צריך ספק יחיד ועדיף שיהיה 1000 וואט (כולל מרווח הביטחון לOC קיצוני של כרטיסי המסך והמעבד) שזה 900 שקל נכון להיום.

במידה ואני משתמש בספק 550W שלי כספק ראשי ואני קונה ספק משנה קטן ואיכותי של 350W (יהיה הפסיבי) שיריץ רק כרטיס מסך אחד יש ב-165 שקל משהו כזה:

http://ksp.co.il/?select=.1108..140..842.&list=1&sort=2&glist=1&uin=19005&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

החשיבה מחוץ לקופסה יכולה לחסוף 735 שקל שזה כמעט מחיר של 7970/280X מחודש מTMS או פלונטר!

יש לי כמה שאלות על 2 ספקים במארז אחד:

א.אומנם לא חיפשתי בגוגל יותר מדי אבל איפה אני קונה את המכשיר/חיבור שמקצר את הספק "הפסיבי" בחיבור ה-24PIN או לפחות איך קוראים לו.

ב.האם יש צורך לחבר בין הספקים עלמנת שהאדמה/ארקה שלהם תהיה משותפת 5V ל 5V ? (אין לי מושג באלקטרוניקה).

ג.במידה ואני צריך לשים את הספק השני בכלוב של הCDROM עד כמה קשה יהיה המודינג? אני אלוף עם איזולירבנד חבלה :cwm24:.

ד.בטוח שיש עוד חסרונות ל-2 ספקים במארז אחד, אחרת זה היה נפוץ יותר, מה הם החסרונות הללו (חשמל סטטי,פריצה של זרם חשמלי,חום,רעש) ?

פורסם

גם 850 איכותי כמו בקישור יספיק, תקפיד לבדוק כמה מספקות מסילות ה12V

פורסם

תוך כדי משחק וללא אוברקלוק אני מעריך שצריכת המערכת תהיה באיזור ה-650W עם המעבד שלך, מעבר לזה יש לך תשובה מעולה כאן:

7970 רפרנס או סטוק יצרוך בעת משחק קצת פחות מ-200 וואט. אם לא טוחנים אותו במתח ונותנים לו המהרה סבירה, הוא יגביר את הצריכה לאיזור 230-250 וואט.

למערכת עם שני 7970 ומעבד 3770K כשהכל מומהר הייתי מציע ספק כח איכותי של 850 וואט או יותר. אם כרטיסי המסך לא יומהרו, גם 750 וואט יהיה בסדר.

ספק כח מומלץ יהיה:

http://ksp.co.il/?select=.1108..140..561.&list=1&sort=2&glist=1&uin=16748&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

הכרטיסים האלו מזנקים בצורה מפחידה בצריכה תחת אוברקלוק.

הספק הראשון שהציע ליאור יעשה את העבודה, אם אתה מעוניין בליגה אחרת שחורגת מהתקציב, הנה עוד הצעה אפשרית(כבעלים גאה):

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=P-860

כולל 7 שנות אחריות, תקן נצילות פלטינום(חסכון בחשמל במיוחד במערכות זללניות), בגרסה החדשה מגיע עם כבלים שטוחים שחורים ויפים, שקט מאוד עם מצב היברידי, מודולריות מלאה וכל טוב.

אחרי כל זה, אמליץ לך לא לעשות CF, אם עדיין לא קנית כרטיס שני אמליץ להמנע, אני יודע שכרטיסי AMD החדשים עברו אופטימיזציה טובה יותר לעבודה במערכים, בכרטיסי ה-7970 זה לא זה.

אם אתה לא רוצה להתעצבן מסטאטרינג ותקלות דרייברים, כדאי לך לוותר על העניין. בכל הכנות, אצלי כרגע 7970 אחד בעבודה והשני שוכב בצד ליופי.

לא ראיתי שציינת איזה מארז יש ברשותך, כן ראיתי שיש לך רק שלושה מאווררי 120 במארז, רק כדאי שתדע שזה ממש אבל ממש לא מספיק, רדיאטור 12 צלעות מכיר? זה בערך מה שתקבל בקיץ.

פורסם

לא ידעתי שויתרת על ה-CF , עידן אם אתה לא הצלחת להסתדר עם ה-CF של ה7970 אז אף אחד כבר לא יצליח. (אני בטוח שניסית הכל ועברת עם הכרטיסים האלה שנתיים של ניסיונות בדיקות ואופטימיזציות).

בגלל שעוד לא קניתי את הכרטיס השני ואני לא מזוכיסט אני מקבל את העצה שלך על לא לעשות CF ולרדת מכל הסיפור של מערך כפול של 7970.

גם ככה המחשב שלי מספק אותי כמו שהוא , פשוט כשראיתי שמחירי ה7970 יורדים ויורדים אז החמדנות וההתלהבות שלי לטרנזיסטורים השתלטה אליי לרגע. (אין כמו להשתגע ולשים פילטרים מיותרים של csaa 16 סתם כי אפשר).

ההיגיון והשכל הישר ניצחו הפעם, אבל אם אני רואה שהמחירים של ה7970 ירדו ל500 שקל ביד 2 אז אני קונה 2 ועושה טירפל CF גם אם זה אומר שהכרטיס השלישי יהיה ב-PCIe x1 והוא יהיה מחובר לזרם החשמל בטור דרך

2 ספקי כוח גנרים של EZ cool . :rolleye0018:

לפי דעתי יש בעיה וקיפאון בשוק המעבדים הגרפיים אנחנו ב-2014 וכרטיס מסך בודד שיצא בסוף בשנת 2011 עדיין רלוונטי.

הגיע הזמן שיוציאו כבר כרטיסים גרפיים של 20NM ויפסיקו למחזר סדרות עד אינסוף (לא אכפת לי מזה שהם משנים ארכיטקטורה ונותנים 15% שיפור ביצועים תמורת מחיר מלא, לאיפה הקפיצות הביצועים של ה60% נעלמו פתאום).

מסכי 8K כבר בקנה אבל אין שום כרטיס בודד שיכול לתת מענה אפילו ל4K בפריימים נורמליים.

פורסם

תהיה בטוח שניסיתי הכל, ימים כלילות אך ללא הצלחה.

היה לי בדרך עוד 7970 שנמכר מדגם dual x שאכזב אותי.

נכון לרגע זה, כבר אין לי יותר מערך כרטיסים, ה7970 הראשון שקניתי עם קירור האקסלרו נמכר לדובי770 מהפורום לפני כשעה, זהו, אני עם מערכים גמרתי!

דרך אגב, אם במשומשים עסקינן:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=X-850u

פורסם

אחלה של ספק במחיר מצויין!

אני ירדתי סופית מהסיפור של כרטיסי מסך מרובים, אני חוסך כסף למסך מחשב 34 21:9 קמור 4K+oled, כולל סכנרון פריימים משהו כמו G-sync, אני מוכן

להוריד 10000 שקל על מוצר שכזה כבר היום. (רק חבל שהוא לא קיים עדיין)

עם כל הכבוד לכוח העיבוד הגרפי מה שדופק את איכות הגרפיקה היא טכנולוגיית הLCD שעבר זמנה, חבל שמסך המחשב היחיד שקיים כרגע בטכנולוגיית OLED עולה 5000$ (מיועד לעריכה גרפית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים