עבור לתוכן

RAID 0 עם Crucial M4+M500

Featured Replies

פורסם

אחרי שנה שחיפשתי, מצאתי את הכונן SSD הראשון שלי שרכשתי ב380 דולר לפני מלא זמן. לזמן קצר הוא הפסיק לעבוד וחשבתי שמת, שמתי אותו באיזה חור ורק עכשיו מצאתי אותו במקרה, מסתבר שהוא עובד

הכונן הוא M4 256GB בן שלוש (היום במחיר ששילמתי (380$) קונים 1TB)

בקיצער, חשבתי להתנסות בRAID0 ולתת בוסט נחמד, במיוחד ש"נפל" עלי SSD בחינם :)

אז זה הכוננים:

Crucial M4 256GB

Crucial M500 240GB

אני יודע שבפועל אקבל רק 240GB מכל כונן, אך האם RAID יתן לי תוספת טובה ומשמעותית?

כמו כן, איך עושים RAID?

פורסם
  • מחבר

GigaByte Z87-DS3H

זה הלוח שלי

האם RAID 5 עם הכוננים האלה ישפר? כי הם מדורות שונים

פורסם

RAID 5 לא מתאים למטרה שלך, וכן אתה תזדקק לעוד כוננים

מלבד שינוי בבאנצ'ים שיבוא לידי ביטוי במספרים, לא תרגיש שיפור בעבודה השוטפת. הייתי מתקין את הכונן כעצמאי ומשתמש בו למשחקים למשל. השיפור המורגש המשמעותי הוא בזמן התגובה. כך גם תעלה את האמינות (שהרי השרידות יורדת ברייד 0)

פורסם
  • מחבר

התבלבלתי לשניה, מדובר על רייד0

זה המפרט שלי:

Intel Core i5-4670K 3.4@4.2GHZ

Cooler Master seidon 120V

Gigabyte Z87-DS3H

Kingston HYPER-X 8GB 1600MHZ

Crucial M500 240 GB

Seagate Barracuda 2TB

Zotac GeForce GTX 580

SeaSonic SS-660KM

Zalman Z11 plus

Fan Controller: Scythe kaze Master II

כמו שאתה רואה יש לי כבר SSD במפרט, מכיוון שכרגע אין לי מה לעשות עם זה שמצאתי חשבתי לעשות רייד 0 ולשפר זמני טעינה של מפות ועליית הווינדוס

פורסם

עליית ווינדוס לא תושפע יותר מידי.

אתה צריך לחשוב על מה בדיוק זה נותן לך כנגד מה בדיוק אתה רוצה להשיג.

טעינה של ווינדוס זה הרבה קבצים קטנים. המהירות של הSSD שיש לך כרגע די גבוהה אז לא תרגיש יותר מידי שיפור שם.

טעינה של מפות? במשחקים? אם הקבצים גדולים אז אולי באמת תרגיש קצת שיפור אבל אני גם הייתי מעדיף ללכת על כונן נפרד למשחקים. ככה גם לא יהיה לך נזק לכל המערכת אם יקרה משהו לאחד מהם. (במיוחד שאתה אומר שהכונן שיצא מהארון עשה קצת בעיות כאלו או אחרות....)

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז אתה מציע להתקין את STEAM ואת ORIGIN על הכונן ה"ישן"?

פורסם

אני גם חושב כמו החברה מעליי, קח את ה m4 ותתקין עליו משחקים. אם יש לך משחקים שהם מולטי אז עדיפות ברורה להם.

ז"א אם באוריג'ין\סטים יש משחקים שהם לא מולטי אז מבחינתך שיהיה בעדיפות אחרונה - מדגיש אין שיפור fps אבל אתה תמצא את עצמך ראשון במפות ואחרי דקה שתיים כל ה hddים נכנסים.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אנסה את זה.

בנוגע לפועל, כשאתקין מחדש את STEAM, פשוט לבחור שיותקן בתיקיה שונה ממערכת ההפעלה? כי מה שזכור לי הוא לא נותן

פורסם

למה לא?

יש לך אפשרות בהגדרות לבחור תקיה

פורסם
  • מחבר

אחלה, אגיע מאוחר יותר הביתה ואנסה

פורסם

רק אל תשכח שהכונן זה עשה לך בעבר בעיות.

אני הייתי לוקח אותו בערבון מוגבל...

זתומרת, קח בחשבון שהוא עלול למות לך שוב.

אז או שלא תשים עליו דברים קריטים (משחקים מסטים זה שטויות כי אפשר להוריד מחדש, את השמירות אתה צריך לגבות).

או שתגבה את הדברים שאתה שם שם

פורסם
  • מחבר

אגבה את הכונן באחד הקשיחים שיש במחשב. מה הדרך המיטבית לעשות גיבוי של כונן הSSD לכונן HDD אחר שנמצא במחשב בצורה קבועה?

פורסם

אתה יכול פשוט לתזמן פעם ביום (או איך שאתה צריך) העתקה של הקבצים והתקיות שאתה רוצה.

זה די פשוט ובסיסי אבל נותן מענה למה שאתה צריך בלי יותר מדי התקנה של תוכנות או התעסקות מיותרת.

פורסם
  • מחבר

מצוין.

באמת זה מה שעשיתי, הכונן משמש למשחקים עכשיו.

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים