עבור לתוכן

בעיה מוזרה עם כונן נייד של SAMSUNG

Featured Replies

פורסם

ברשותי כונן נייד של סמסונג Samsung 2.5 1TB USB 3.0.

קנית לא מזמן מחשב נייד - Dell Vosro 5470 וכאשר אני מנסה להשתמש בכונן הוא עושה המון בעיות.

לפעמים הוא מתחיל להעביר קבצים ואז פתאום מהירות העברה יורדת ל 0 mbps והוא מפסיק להעביר קבצים.

קורה שהוא נתקע ככה לאורך זמן וגם מצבים בהם לאחר חצי דקה - דקה הוא ממשיך להעביר קבצים ואז שוב נתקע על מהירות 0.

פעמים נוספות הוא מתחיל להעביר ואז אומר שהיתה בעיה לגשת לקובץ והוא מפסיק את העברה.

במחשב הנייח הכונן עובד בצוה חלקה ללא שום בעיות (USB2).

ברגע שהוא מחובר למחשב הנייד הוא מגמגם (USB3).

ניסיתי לחבר למחשב הנייד כונן אחר גם של USB3 והוא עובד בלי בעיות.

ניסיתי לחבר את הכונן שלי למחשב נייד אחר (לא בטוח האמת אם USB2 או 3) וגם שם הוא עבד חלק.

מה הסיכוי שדווקא על המחשב הנייד שלי הכונן לא עובד טוב?

יכול להיות שש בעיה ספיציפית בכונן בשימוש ב USB3 ?

מה אפשר לעשות?

תודה על העזרה.

פורסם

זה נשמע קצת כמו בעיה של מגעים (יכול להיות בכבל. בפורט במחשב, בפורט בכונן...)

כי ברגע שהוא מתנתק הוא לא מקבל חשמל ונכבה.

אתה מנסה לחבר את כל הכוננים בעזרת אותו כבל?

את כולם לאותו פורט במחשב "הבעייתי"?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי הרבה וריאציות. את הכונן שלי ניסיתי לחבר גם עם כבל אחר וגם לפורטים שונים במחשב הבעייתי ובכולם אותה הבעיה. כאשר חיברתי את הכונן ללפטופ אחר, כן קרתה לפעמים הבעיה שהוא אומר שלא ניתן לגשת לקובץ אבל לא קרה מעולם שקצב העברה נתקע על 0 שזה מה קורה רוב הזמן.

פורסם

וכשזה מעביר במהירות טובה על כמה זה עומד?

קורה לך שהמהירות רק יורדת אבל לא ל0? כלומר אם זה מעביר בדרך כלל על 100 אז קורה לך לפעמים שזה פתאום יורד ל30-40?

פורסם
  • מחבר

כן זה קורה לפעמים. המהירות המקסימלית שהגעתי אליה נעה בין 90-100. קורה לפעמים שזה יורד ל 60 למשל אבל רוב הפעמים זה יורד ל 0

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע מה ניתן לעשות או איך לפתור את הבעיה?

תודה

פורסם

כן. מה שקורה הוא דבר כזה - היציאת usb במחשב נייד לא מזינה את ההארד דיסק כמו שצריך, זאת אומרת שהצריכה של הדיסק קשיח (הספק בוואט) גבוהה ממה שיציאת הusb יכולה לספק. זה נפוץ בדיסקים חיצוניים (בטלוויזיות בעיקר), בכל זאת לא מדובר בDOK אלא ברכיב עם הספק שעולה על 5 וואט עם חלקים נעים. תחפש כבל usb 3 עם שני נקבות - חיבור usb להעברת DATA POWER + חיבור usb נוסף להזנה נוספת לדיסק מיציאת usb נוספת. זה מה שאתה מחפש מעכשיו:

USB 3.0 A Male to Micro USB 3.0 Y Cable + USB Power Cable For disk HDD Cable

בבקשה

פורסם
  • מחבר
כן. מה שקורה הוא דבר כזה - היציאת usb במחשב נייד לא מזינה את ההארד דיסק כמו שצריך, זאת אומרת שהצריכה של הדיסק קשיח (הספק בוואט) גבוהה ממה שיציאת הusb יכולה לספק. זה נפוץ בדיסקים חיצוניים (בטלוויזיות בעיקר), בכל זאת לא מדובר בDOK אלא ברכיב עם הספק שעולה על 5 וואט עם חלקים נעים. תחפש כבל usb 3 עם שני נקבות - חיבור usb להעברת DATA POWER + חיבור usb נוסף להזנה נוספת לדיסק מיציאת usb נוספת. זה מה שאתה מחפש מעכשיו:

USB 3.0 A Male to Micro USB 3.0 Y Cable + USB Power Cable For disk HDD Cable

בבקשה

תודה על התשובה.

יש לי רק כמה שאלות בנוגע למה שתיארת:

1. לאותו פורט של USB חיברתי כונן חיצוני אחר שעובד לא בעיות. האם זה אומר שהמתח אותו צורך ההרדיסק שעובד בצורה טובה הוא נמוך יותר ממהרדיסק ה"בעייתי"?

2. את ההרדיסק ה"בעייתי" חיברתי למחשב נייד אחר ושם הוא עבד בצורה טובה. זה אומר שהמחשב הניד השני מספק מתח גבוה יותר יחסית לחשב שלי?

שוב, תודה על העזרה.

פורסם

יכול להיות המון דברים. אולי הלוח שלך לא מספק מספיק מתח ביציאת usb. אולי זה בא מהספק בכלל. אולי אחד הפינים בפנים לא מחובר טוב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים