עבור לתוכן

כרטיס R9 290 משומש

Featured Replies

פורסם

היי,

הכרטיס הזה קורץ לי כבר זמן רב:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SR9294GD5HDu〈=heb&cart=140814673453478924

אני מניח שהוא קרץ גם לאנשים אחרים, אבל אני תוהה:

1. האם הייתם מסתכנים וקונים כרטיס ברמה כזאת מיד שניה?

2. מישהו פה קנה כרטיס יד שניה מ-Plonter ויכול להעיד שהכל בסדר? מישהו במקרה אולי אפילו קנה ספציפית את הכרטיס הזה?

3. המאוורר הקטן שבא עם הכרטיס לא נראה מספיק בשביל לקרר אותו כמו שצריך. בזמן משחקים (בין היתר, משחקים כבדים), הוא לא הולך להפיץ חום מטורף ובעקבות זה יקצר את החיים שלו / שאר החלקים במארז ויאבד מהאפקטיביות שלו?

4. אם המאוורר שמגיע איתו אכן לא מספיק, יש מה לעשות בנידון?

תודה רבה! :)

פורסם

לא הייתי קונה את הכרטיס הזה עם קירור רפרנס, לדעתי צריך לתבוע את amd על הסדרה הזאת.

תחפש עם קרור לא רפרנס חבל על העוגמת נפש

פורסם

אני קניתי אותו אבל לא מפלונטר... הרי כן הקירור לא אפקטיבי... ומה שעוד יותר גרוע שאיך שהוא מתוכנן המאורר לא מתאמץ הוא מגיע ל 94C אבל המאורר מגיע ל 50% מאמץ שאז הרעש עדייו בסדר אבל זה יגמור את הכרטיס מהר. אחרי סדור של הענייו הזה הוא כבר לא עובר את ה 80C אבל המחשב הופך לשואב אבק בעת משחק. אם אינך משחק עם אוזניות יהיה קשה להתעלם מהרעש.

אפשר להחליף את הקירור... אבל השאלה האם זה מבטל את האחריות? למישהו יש ניסיון בזה?

פורסם

הקירור הזה עובד אחרת, הוא פשוט יונק אוויר מתוך המארז, דוחף אותו דרך מחסנית צלעות הקירור ופולט אותו החוצה הדבר נשמע כמו חמת חלילים, תוסיף לעניין מאוורר לא שקט ויש לך רעש של מפוח עלים.

אנשים רואים רק את כוחו של הכרטיס ולא מבינים כמה חשוב הקירור, אחרת הכרטיס לא יתפקד כמו שצריך במיוחד בסצינות עמוסות, בקיץ החם בארצינו, שלא נדבר על מארזים לא הכי מאווררים.

גם אני הייתי בסרט הזה לפני שנתיים, מהר מאוד החלפתי את הקירור וכן זה מבטל אחריות:

gwk4eTw.jpg

bcNkfTx.jpg

R0NknUh.jpg

אנשים שקנו את הכרטיס מסתמכים על הדרייבר העצלן של AMD שיקרר את הכרטיס כמו שצריך, החיישן לא מעדכן את הטמפרטורה בזמן ולכן הכרטיס הרבה פעמים לא עובר את ה-50% מהירות מאוורר, במהירות כזו של 50% הרעש עוד סביל, לכן אנשים חושבים שהכרטיס לא כזה רועש, אבל הקירור ממש לא מספיק.

אם יעבדו לפי המדריך הזה, הכרטיס יעלה גם למהירויות גבוהות יותר, יקרר מעט טוב יותר אך יהיה רועש הרבה יותר.

הנה סרטון שממחיש את הרעש:

פורסם

בגדול קירור רפרנס צריך לתפקד, ז"א טמפ' גבוהות יותר ,יותר רועש, פחות אפשרות להמהרה מכרטיס מתקדם אבל עדין לתפקד.

amd פישלו עם הסידרה הזאת

פורסם

הוא מתפקד, כשהוא על 75 אחוז ומעלה וגם אז מתפקד פחות טוב.

פורסם

לא התכוונתי שהוא לא עובד, לשיטתי כרטיס רפרנס צריך לעבוד 100%, עם יותר רעש טמפ' אבל עדיין בגבולות הסביר ומי שמוציא 2000 ש"ח על כרטיס צריך לקבל את זה

פורסם

רוב התגובות שקיבלת כאן פשוט שטותיות.

לא צריך "לתבוע את AMD" והם ממש לא "פישלו" עם הסדרה הזאת.

הכרטיס הזה מיועד לרוץ ב-95 מעלות. אז זה 15 מעלות יותר מהמתחרה. אז מה? טמפרטורה גבוהה היא לא הדבר האידיאלי עבור מעגלים חשמליים, אבל אתה יכול להיות בטוח שמהנדסי AMD עשו מה שצריך כדי לאפשר לכרטיסי רפרנס לעבוד כמו שצריך.

לגבי העובדה שהכרטיס משומש - אין בכך שום בעיה. במידה ובכרטיס הספציפי הזה תהיה בעיה, תוכל להחליף אותו בחנות, הרי יש עליו אחריות. אם אתה רוצה קירור יותר טוב לכרטיס, תוכל לקנות אפילו G10 וקירור מים AIO כלשהו, וזה עדיין יצא לך יותר זול מכרטיס דומה חדש.

פורסם

למה אתה חושב שהתגובה שלך לא שטותית? אתה מאלה שחושבים כנראה שמהנדסים לא טועים, בתור חובב כרטיסי AMD אני יכול להגיד לך ש-AMD יכולה רק ללמוד מ-NVIDIA איך מתכננים קירור סטוק יעיל ושקט הרבה יותר.

פורסם

גם הכרטיס הראשון שלי של AMD היה עם קירור רפרנס כזה, ולא חשבתי שזה משנה משהו.

ואז היו רעשים כאילו יש לי טורנדו בתוך המארז, טמפ' גבוהות וגם בעייתי מאוד לנקות קירור כזה. האבק נשאר בפנים חופשי...

ואז קניתי והתקנתי קירור יחסית גדול עם 2 מאווררים ממש קטנים שלא עשו רעש, ומאז היה שקט מדהים.

וזה היה עם כרטיס HD5850 לפני כמה שנים.

מצער לראות שמאז הם לא למדו ותמיד התרחקתי מהקירורים האלה. שקט זה חשוב לא פחות (למרות שיש לי אוזניות) אבל גם אפשרות ניקוי הכרטיס (בקלות) חשובה לטווח הארוך.

פורסם

בעיות הפרופיל קירור, טמפ', רעש וקריסות הרבה מעבר לסביר

תחפש קצת באינטרנט

פורסם
  • מחבר

טוב, השכלתי. :)

אין ספק שלא אקנה את כרטיס המסך הזה, אני לא מתכוון להחליף קירור ולאבד אחריות.

תודה לכולם. :)

פורסם

אני בעלים של R9 290 רפרנס :(

הזמן היחידי שאני לא שומע את המאוורר המחורבן הזה זה כשיש לי את האוזניות על הראש ואני שומע מוזיקה וגם אז אני שומע טיפה

פורסם

יפה אני שמח על הדיון הזה, בכל פעם שמישהו ירצה לקנות כזה כרטיס, יהיו כמה הוכחות מוצקות והמלצות למה לא לקנות.

רק שיקרא את הדיון ויעשה את הבחירה.

פורסם

אם המחיר זול מספיק אפשר 'לוותר' על האחריות ולקנות קרור צד שלישי כמו ליאור (אני עשיתי את זה בהרבה כרטיסים שהיו לי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים