עבור לתוכן

מחשב נייד בן 5 שנים. מתכוון לפרמט. האם יסחוב windows 8.1?

Featured Replies

פורסם

היי.

ברשותי מחשב נייד ld rd-580, מעבד intel core 2 duo t6600 עם 4gb זכרון.

אני מתכוון לקנות דיסק קשיח ssd ולהתקין מחדש מערכת הפעלה.

1) האם מומלץ להתקין windows 8.1 על מחשב כה ישן, או עדיף להישאר עם win 7?

2) אלו בעיות יכולות לצוץ?

3) האם הדרייברים של win 7 יעבדו?

תודה.

פורסם

הבעיות שיכולות לצוץ הוא שדרייברים לא יעבדו. אני לא רואה ערך מוסף להתקנת Win8/8.1 על מחשב כזה. אם Win7 עובדת לך היטב - תישאר איתה.

פורסם

תישאר עם 7.

כמובן, תתקין 64 BIT כדי לנצל את ה-4GB במלואם.

בין השאר כי אין דרייברים ל-8/8.1 ואתה יכול "להיתקע" עם רכיבים שלא יפעלו כראוי.

נערך על-ידי Chevy

פורסם

אני עבדתי עם ווינדוס 8 במשך כשנה על לפטופ בערך מאותה התקופה (Dell Studio 1535, Core2Duo T8100, 2GB RAM).

הדרייברים האחרונים שיצאו למחשב הזה היו בכלל לווינדוס ויסטה, והם עבדו מצויין גם על ווינדוס 7 וגם על ווינדוס 8.

המחשב "סחב" ווינדוס 8 מצויין, הרבה יותר טוב ממה שהוא "סחב" ווינדוס 7. והסיבה מאוד פשוטה: ווינדוס 8 כולל הרבה שיפורי ביצועים.

אז נכון שכנראה היה לי מזל עם הדרייברים, ואם אין דרייברים רשמיים לווינדוס 8, יש סיכוי שדרייברים ישנים לא יעבדו.

אבל אני, בניגוד לקודמיי, כן חושב שיש ערך מוסף לווינדוס 8.

אם אתה מוכן לנסות להתעסק קצת עם סוגיות הדרייברים, ואם אין איזשהי סיבה אחרת שמונעת ממך להשתדרג (כמו למשל העובדה שהרבה אנשים מסרבים להתרגל לממשק החדש), העצה שלי היא שתנסה. במקרה הכי גרוע, תמיד אפשר לפרמט שוב ולהתקין ווינדוס 7.

פורסם
  • מחבר

היי. תודה על העצה. אני באמת מתכוון לנסות קודם להתקין windows 8.1.

הרצתי כלי של מייקרוסופט שבודק האם המחשב שלי מוכן לשדרוג. הוא עובר בין היתר על הדרייברים והתכונות. על פניו כמעט הכל מתאים לווינדוס 8. אחת מחוסר ההתאמות היא תוכנה של lg שהגיעה עם המחשב שמטרתה להציג על המסך שינויי ווליום, הפעלת קאפס לוק וכו׳. אני מוכן לחיות בלי זה.

פורסם

אתה יכול לנסות את התוכנה של LG גם אחרי שהתקנת חלונות 8/8.1 ועדיין יכול להיות שאותה תוכנה תעבוד למרות הכל או מקסימום להפעיל אותה במצב תאימות למרות שאם היא עבדה על 7 אז אפשר להניח שהיא תעבוד על 8.1 , ובכלל 8.1 יותר קלילה ודורשת פחות משאבים לעומת 7 .

פורסם
(כמו למשל העובדה שהרבה אנשים מסרבים להתרגל לממשק החדש)

אחרי שמתקינים את Classic Start Menu החינמית - הממשק זהה ל-7 מכל בחינה..

פורסם
(כמו למשל העובדה שהרבה אנשים מסרבים להתרגל לממשק החדש)

הממשק החדש מחורבן מהרבה בחינות, זה לא רק עניין של להתרגל. Classic Shell שMilford ציין היא תוכנה נפלאה שמאפשרת לך להתגבר על רוב המגבלות של הממשק ולהתאים אותו למה שאתה רוצה (כמו 7, כמו ויסטה, כמו XP או אפילו כמו 2000), אבל יש חוסר-עקביות מובנה בממשק - חלק מהדברים אפשר להגדיר רק על שולחן העבודה, חלק מהדברים רק במטרו, לפעמים יש כפילות, ולפעמים אין.

יש עוד כמה דברים קטנים מציקים שאני מגלה ככל שאני עובד יותר עם Win8.1 - למשל אי-אפשר לבטל את כל השטויות של UAC והAdmin Approval Mode ועדיין להיות מסוגל להריץ אפליקציות מטרו. אותי אישית זה מרגיז קצת, אבל לרוב זה כנראה יהיה שולי.

פורסם

מה מחורבן בממשק של 8.1 ?

אני מדבר על שימוש בממשק הרגיל + classic start menu.

אין בכלל מטרו, אני לא נכנס אליו לעולם ולא משתמש בו בשום סיטואציה. הוא לא קיים מבחינתי. ההבדל הויזואלי אולי הכי משמעותי בין 7 ל-8 שרק "בגללו" אפשר בכלל לזהות שמדובר ב-8 ולא ב-7, זה ה-ribbon בחלק העליון של החלונות השונים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים