עבור לתוכן

מתלבטת לגבי מחשב - 1000$, אבל גמישה

Featured Replies

פורסם

חוזרת ללמוד באוקטובר, מתלבטת לגבי מחשב נייד. עד היום השתמשתי במחשב נהדר של אסוס ששרד כמו גיבור ארבע שנים של שימוש אינטנסיבי (חוץ מהסוללה שלו שהתחילה למצות את עצמה). נראה לי שהפעם הדרישות שלי שונות. אני מחפשת מחשב קטן, ככל הנראה 13.3. קל משקל, בעל סוללה חזקה ושיהיה מספיק חזק כדי להריץ עליו חלונות + לינוקס בVM.

טווח המחיר הוא במסגרת השפוי. אני יכולה להביא את המחשב מארצות הברית, כך שנראה לי שהוצאה בסביבות ה-1000 דולר נשמעת לי סבירה, אבל אני מוכנה להשקיע קצת מעבר לזה לטובת משהו שעומד בדרישות. עבור מחשב חלומותי אני מוכנה להשקיע גם עוד 400$

בינתיים אני הולכת לאיבוד בין כל האפשרויות. המלצות לסדרות ספציפיות? האם מה שאני מחפשת בכלל ריאלי?

*מטרות המחשב? כמו שפירטתי, הוא צריך להחזיק WIN ביומיום ולהריץ עליו בנוחות לינוקס בVM. אני משתמשת בלינוקס בעיקר לעיבוד של קבצי מידע גדולים (הרבה קוד שלי, אבל גם הרבה R, MATLAB ודומיהם).

* גודל המסך? מעדיפה להתמקד במחשבי 13.3, אבל מוכנה להתגמש גם על 14.

* רזולוציית המסך? לא משמעותי

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?לא משמעותי

* משקל רצוי? מינימלי. זה אחד הפקטורים החשובים בעיני, כיוון שאני מתכוונת להשתמש בו הרבה מחוץ לבית.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? מפנטזת על סוללה של 8-9 תאים :)

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI, יהיה נחמד שיהיה גם VGA, אבל האמת היא שזה לא משהו שיפסול מחשב בעיני. בשעת הצורך, אני אסתדר עם DOCKING מתאים.

* Bluetooth? אין צורך

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? תראו, SSD יהיה נחמד. אבל זה ממש נמצא אצלי במקום האחרון מבחינת דרישות.

* כונן אופטי? אין צורך

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי, כיוון שאני מתכננת לקנות את המחשב בארצות הברית.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אין צורך

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני פחות מחבבת את המקלדות של לנובו, אבל אולי זה בגלל מכשיר ספציפי לא מוצלח. המליצו לי על דל לטיטיוד, אבל הייתי שמחה לשמוע עוד רעיונות ממקצוענים :) .

פורסם

ממה שעולה לי לראש:

מדובר במחשבי 14" במשקל של כ1.6 עד 1.7 ק"ג לגרסאות בעלות סוללה מוגדלת:

1. DELL Latitude E7440

2. Lenovo ThinkPad T440s

הלנובו מגיע עם 6 תאים (עד 8.4 שעות עבודה), ויש לו אפשרות ל9 תאים (עד 12.6 שעות עבודה).

הלטיטיוד לעומתו מגיע עם סוללת 4 תאים ועם זמן עבודה של עד 7.5 שעות (יש לי כזה).

אם תסתכלי בהודעותי הקודמות כאן בפורום, את תמצאי מידע מפורט יותר על הדגמים הנ"ל.

כשאת אומרת מקלדת לא נוחה בלנובו, באיזה דגם מדובר? יש להם כמה סוגי מקלדות, ודווקא סדרת ה ThinkPad שלהם ידועה במקלדות המעולות שלהם, אם לא ההכי נוחות (גם של Dell מעולות, אגב).

פורסם

להזמנת המחשבים בחו"ל, במידה ועושים את ההזמנה דרך האתר שלהם מומלץ להרחיב את האחריות ל-3 שנים בינ"ל (המחשב מגיע עם שנה אחת - בסיסי), זה תוספת של 100-150$ במרבית המקרים.

המעבד בדגמים שניתנו הוא חסכוני, כלומר מבחינת ביצועים הוא לא הכי הכי אבל צריך להספיק למרבית המשתמשים. ככה זה עובד, מעבד חסכוני = זמן סוללה ארוך, מעבד חזק = זמן סוללה יתקצר.

כמובן שיש מספר שדרוגי "חובה" שיש לבצע בעת הזמנת הדגם (dell/lenovo).

פורסם
  • מחבר

מניחה שבשביל עבודה חלקה, אני אזדקק ל8GB לפחות?

ראיתי שבדגמים של דל אפשר בקלות לשדרג ידנית ל16.

על איזו עוד שדרוגי חובה מדובר?

פורסם

אם משקל באמת חשוב לך תנסי לרדת מרף ה1.5 קילו

מעל זה זה כבר לא כזה נייד כמו שזה נשמע ..

פורסם

לשני המחשבים יש 2 סלוטים לזיכרון, כפי שרשמת ניתן עצמאית לקנות סטיק זיכרון ולשדרג. שדרוגי זיכרון פנימי יקרים יחסית באתר החברות, כך שאת זה ניתן לעשות אח"כ לבד.

שדרוגי חובה - מסך FHD IPS, אחריות ל-3 שנים.

ה-DELL יקר משמעותית מהלנובו בהתחשב בשדרוגים ובמפרט הסופי, ניתן לקבל יותר תמורה בלנובו.

אם לחפש נניח מחשב מחודש מה-Dell Outlet ניתן למצוא מחירים מתאימים יותר ונמוכים יותר שיהיו בתקציב שלך.

נערך על-ידי Chevy

פורסם
  • מחבר
אם משקל באמת חשוב לך תנסי לרדת מרף ה1.5 קילו

מעל זה זה כבר לא כזה נייד כמו שזה נשמע ..

שני המחשבים שאני כרגע מסתכלת עליהם (DELL Latitude E7440 ,Lenovo ThinkPad T440s) שוקלים בערך 1.6 קילו.

יש לך המלצה למחשב קל יותר? הייתי שמחה למצוא משהו כזה...

פורסם

אני מניח שאחרים יוכלו לתת לך המלצות טובות יותר עם פירוט...

אבל סתם לדוגמה מחשבים שעולים לי לראש..

Sony vaio 13.3

Yoga pro 2

samsung סדרה 9

המלצה שלי היא ללכת לחנות כמו באג או משהו בסגנון ולהסתכל בעצמך על מחשבים שהם 1.6 ומעלה אם את חושבת שזה סבבה לך לזרוק בתיק ביחד עם כל מה שגם ככה את לוקחת כל יום ללימודים אז זה לא כזה משנה..

נערך על-ידי Tov_Tov

פורסם
  • מחבר
ממה שעולה לי לראש:

מדובר במחשבי 14" במשקל של כ1.6 עד 1.7 ק"ג לגרסאות בעלות סוללה מוגדלת:

1. DELL Latitude E7440

2. Lenovo ThinkPad T440s

הלנובו מגיע עם 6 תאים (עד 8.4 שעות עבודה), ויש לו אפשרות ל9 תאים (עד 12.6 שעות עבודה).

הלטיטיוד לעומתו מגיע עם סוללת 4 תאים ועם זמן עבודה של עד 7.5 שעות (יש לי כזה).

אם תסתכלי בהודעותי הקודמות כאן בפורום, את תמצאי מידע מפורט יותר על הדגמים הנ"ל.

כשאת אומרת מקלדת לא נוחה בלנובו, באיזה דגם מדובר? יש להם כמה סוגי מקלדות, ודווקא סדרת ה ThinkPad שלהם ידועה במקלדות המעולות שלהם, אם לא ההכי נוחות (גם של Dell מעולות, אגב).

א. תודה!

ב. עבדתי קצת עם LENOVO G550, ומשהו שם היה מאוד לא נוח בשילוב של המקלדת ומשטח המגע. ההקלדה עצמה בסדר, אבל הרבה פעמים הייתי לוחצת בטעות עם שורש כף היד על משטח המגע, ומחריבה לעצמי את הקוד. עם לפטופים אחרים זה לא היה קורה כל כל הרבה...

פורסם

מחשב כמו G550 שנחשב BASIC ביותר ו-LOWEND הוא לא ממש "מדד" לאיכות :D

הסוני - ללא אחריות בארץ בכלל, כך שלא הייתי טורח. אלא אם כן רוצים לקחת את הסיכון.

פורסם

כמו שchevy ציין, G550 ממש לא מהווה מדד. בטח ובטח כשמשווים למקלדות ThinkPad.

בכל אופן, יש לך פה מבצע 25% הנחה על כל דגמי Dell באתר Dell Outlet, המבצע עד מחר בשעות הבוקר, לפי שעון ארה"ב:

http://www.dell.com/learn/us/en/28/campaigns/gdo_commercial_sale_dfb?c=us&l=en&s=dfb&dgc=SM&cid=71741&lid=5337261

אם תחליטי על Dell Latitude E7440, תצטרכי לסנן תוצאות חיפוש (בצד שמאל) לפי בחירת הדגם, סוג המסך (לפי הרזולוציה), סוג כונן הפלאש ושאר פרמטרים כפי שתראי באתר.

כמו כן שימי לב בזמן בחירת המחשב למה הוא כולל (מצלמת רשת, תאורת מקלדת, סוג מע' הפעלה- באם זה משנה לך, וכמובן סיווג מצב המחשב- שהמחשב יהיה או Certified Refurbished או Dell Outlet New שהם הסיווגים העדיפים לצורך העניין, סוג הסוללה- 3 או 4 תאים וכדו').

לעניין משקל המחשב- לדעתי 1.7 ק"ג זה לא נורא. בכלל.

אמנם יש קלים יותר, אבל בDell ובThinkPad המשקל נובע, בין היתר, בגלל איכות החומרים (שלדת הגנה ממגנזיום למשל).

אגב, לsony vaio יש מחשב 13.3 אינץ במשקל 1 ק"ג. קליל להפליא, יקר להחריד, וללא אחריות בארץ (יש לחבר).

נערך על-ידי ya_pl

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים