עבור לתוכן

עזרה בבחירת לפטופ לבחורה בצרה :)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני מעוניינת לרכוש לפטופ, עדיפות לאולטרא בוק למטרות שונות (לימודים, סרטים וכו'..) אך לא למטרות גיימינג.

אודה לעזרתכם במציאת המחשב הטוב ביותר בהינתן מגבלות התקציב. אז ככה:

תקציב: עד 5000 ש"ח.

מעבד: עדיפות לi5 ומעלה.

RAM: עדיפות ל4 ג'יגה ומעלה.

רזולציה: עדיפות לFULL HD

דיסק קשיח: SSD. עדיפות ל128 ג'יגה ומעלה.

גודל מסך: לא 15.6 עדיפות ל13.3.

כרטיס מסך: לא כ"כ משנה.

מסך מגע: לא חובה יכול להיות נחמד אם יהיה.

מודה מראש על העזרה. :cognee:

• תגובות 35
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני קניתי לפני כמה חודשים את ה-yoga 2 pro מאילת, מרוצה מאוד.

מעבד I5, עם 8GB זיכרון, כונן SSD של 256GB ומסך ברזולוציה גבוהה מאוד 3200X1800. מדובר במחשב קליל 1.3KG עם זמן סוללה טוב ומסך מגע שהופך למצב טאבלט.

פורסם
אני קניתי לפני כמה חודשים את ה-yoga 2 pro מאילת, מרוצה מאוד.

מעבד I5, עם 8GB זיכרון, כונן SSD של 256GB ומסך ברזולוציה גבוהה מאוד 3200X1800. מדובר במחשב קליל 1.3KG עם זמן סוללה טוב ומסך מגע שהופך למצב טאבלט.

היי גיל, מצטער שאני נדחף לשרשור, אבל גם אני התחלתי לחפש מחשב נייד ללימודים (מדמ"ח) עם דרישות דומות לאלו שהוצגו כאן.

הדגם Yoga 2 Pro מאוד הרשים מבחינה חומרתית. הוא ממש נראה כמו "החבילה המלאה" - מסך ברזולוציה גבוהה מאוד, I5, 8GB RAM, 256SSD. מדובר בשילוב של חומרה שהתקשיתי למצוא בניידים אחרים.

עם זאת, יש כמה דברים שמציקים לי:

1. המסך מצד אחד עם רזולוציה מטורפת אבל אני חושש מהיכולת להסתגל לרזולוציה הזאת. אני מניח שהתצוגה תהיה ממש קטנה ורציתי לדעת איך אפשר להסתדר עם רזולוציה כזאת מבחינת נוחות, עבודה שוטפת והן מבחינת תכנות.

2. האם הוא יכול לתפקד בצורה יעילה בתור טאבלט? זה אחד הדברים שמשכו אותי.

פורסם

1. אני מסתדר מצוין גם עם כתב קטן. מצד שני, אפשר לעשות scaling (גם באובונטו למשל) או להגדיר את הרזולוציה ל-1080P

2. יכול, השאלה היא באיזו מערכת הפעלה תשתמש? או, מה אתה מגדיר בתור טאבלט? מה יהיו השימושים שלך בו?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

הבעיה שלי עם היוגה הוא שהמעבד שלו הוא רק DUAL CORE עם הדמיה. כמה זה משמעותי לנסות לחפש QUAD CORE? זה יקפיץ ממש את המחיר לא?

פורסם

זה לא רלוונטי לצרכים שלך. מעבד QUAD יקצר את משך השימוש במחשב כי הוא צורך יותר חשמל. למטרות שלך הYOGA 2 יתאים לך מאוד מבחינת ביצועים וגם מראה

פורסם
  • מחבר

מעולה תודה,

ויש עוד איזשהו לפטופ רלוונטי?

כדי שבכל זאת תהיה התלבטות לבחירה :)

פורסם

יש אופציות נוספות כגון סדרת הZenBook של Asus. תעיפי מבט על הסדרה, אך הלנובו עדיף.

פורסם
1. אני מסתדר מצוין גם עם כתב קטן. מצד שני, אפשר לעשות scaling (גם באובונטו למשל) או להגדיר את הרזולוציה ל-1080P

2. יכול, השאלה היא באיזו מערכת הפעלה תשתמש? או, מה אתה מגדיר בתור טאבלט? מה יהיו השימושים שלך בו?

1. חשבתי על האפשרות להגדיר את הרזולוציה ל FHD, אבל אני יודע מהמחשב הנייח שלי שאם לא מגדירים את הרזולוציה הטבעית של המסך, אז התצוגה מאבדת משמעותית מהחדות שלה ורואים די מטושטש.

השאלה מה קורה ב YOGA 2 PRO כאשר משנים את הרזולוציה?

2. מערכת ההפעלה כמובן WIN 8.1. אני חושב שזה פיצ'ר נחמד אם יהיה אפשר להשתמש באפליקציות של הווינדוס במצב טאבלט כמו קורא ספרים, אפליקציית אינטרנט אקספלורר לגלישה וכו'.

עד כמה זה נוח ויעיל?

3. דבר נוסף- שמתי לב ממש עכשיו שאין לו חיבור LAN וזה די עוצר אותי מהקנייה. התכנון שלי היה בבית לחבר אותו קווית לרשת. ממש מבאס שמחשב כל כך מתקדם לא מכיל חיבור בסיסי כמו רשת.

פורסם

1) אני לא יודע לענות על כך אך לדעתי ברגע שתתחיל להשתמש ברזולוציה הגבוהה, תתמכר. במידה ולא, לפי מה שכן ראיתי לא תהיה בעיה במסך הזה בהפחתת הרזולוציה, אך, שוב, אני ממליץ להשתמש ברזולוציה המקסימלית.

2) אני מציע שתנסה בעצמך. יכול להיות שזה יהיה לך שימושי ויכול להיות שלא. שים לב שהמחשב הזה בנוי טוב וגם בתור לפטופ הוא מצוין. אם תרצה, ראיתי ביקורת טובה על המחשב הזה בAnandTech בקישור הזה

3) יש מתאם מUSB לLAN, חבל שעבור מתאם לא יקר "תפסיד" מחשב טוב. מגוון מתאמים תמצאי בקישור הזה

פורסם
1) אני לא יודע לענות על כך אך לדעתי ברגע שתתחיל להשתמש ברזולוציה הגבוהה, תתמכר. במידה ולא, לפי מה שכן ראיתי לא תהיה בעיה במסך הזה בהפחתת הרזולוציה, אך, שוב, אני ממליץ להשתמש ברזולוציה המקסימלית.

2) אני מציע שתנסה בעצמך. יכול להיות שזה יהיה לך שימושי ויכול להיות שלא. שים לב שהמחשב הזה בנוי טוב וגם בתור לפטופ הוא מצוין. אם תרצה, ראיתי ביקורת טובה על המחשב הזה בAnandTech בקישור הזה

3) יש מתאם מUSB לLAN, חבל שעבור מתאם לא יקר "תפסיד" מחשב טוב. מגוון מתאמים תמצאי בקישור הזה

1. לא יודע, אף פעם לא השתמשתי ברוזלוציה כה גבוהה ואני חושש שהכתב יהיה מאוד קטן ולא נוח. הבנתי שגם חלק מהתוכנות לא מותאמות ל QHD. נוחות זה הדבר שהכי חשוב לי במחשב.

בכל אופן, אם אכן אפשר לרדת ברזולוציה ל FHD ולא לאבד מאיכות התצוגה, אז הבעיה לא רלוונטית.

2. השימוש העיקרי (80%) יהיה בתצורת לאפטופ אבל הייתי רוצה להשתמש בו מעט גם בתור טאבלט, בעיקר במהלך נסיעות או סתם בישיבה על ספה.

3. תודה על ההמצלצה, לא ידעתי שיש בכלל מתאם USB ל LAN. הבעיה שזה יתפוס חיבור USB וישאיר רק עוד אחד פנוי. אם אני רוצה לחבר גם מקלדת ועכבר+ דיסק קשיח חיצוני, כבר לא תהיה אפשרות.

מצד שני גם את זה אפשר לפתור עם מפצל USB פשוט.

פורסם

1) כמו שכתבתי, לא תהיה לך בעיה בהקטנת הרזולוציה, האיכות תישמר.

2) אוקי, בדיוק בשביל זה נבנו המחשבים מהסוג הזה.

3) אז יש מפצל USB. לא צריך ללכת רחוק כל כך.

פורסם

בווינדוס 8.1, המערכת מתאימה את עצמה לרזולוציה בצורה מאוד יפה וטובה, כך שלא תרגיש קטן מדי. להיפך- הכל נהיה חד יותר. ומתמכרים לזה יופי.

פורסם
בווינדוס 8.1, המערכת מתאימה את עצמה לרזולוציה בצורה מאוד יפה וטובה, כך שלא תרגיש קטן מדי. להיפך- הכל נהיה חד יותר. ומתמכרים לזה יופי.

הבעיה היא לא עם סביבת הווינדוס אלא עם תוכנות דסקטופ שלא מותאמות לעבוד ברזולוציה הזאת.

פורסם

1. הכל נשאר חד, הטקסט פחות. פתאום הכל נראה ענק :) אתה תתרגל לרזולוציה ולשטח העבודה הגדול

2. אפשר בכיף וזה נוח. יעיל? אני לא מצאתי משהו יעיל במיוחד, אולי מהרגל אני מעדיף לגלוש עם עכבר. אבל נחמד מאוד באוטובוס לשמוע מוזיקה \ לראות איזו סדרה במצב טאבלט. אפילו הצייר מגניב לאללה

3. מדובר בחיבור גדול מדי עבור אולטרהבוקים דקים. כמו שדובי ציין, יש מתאמים שיהיו פיתרון מעולה אם זה רק לבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים