עבור לתוכן

שאלה לגבי DAS KEYBOARD 4 החדשה- למי שמבין. מישהו ניסה להזמין,אגב?

Featured Replies

פורסם

שלום!

ניסיונותיי למצוא מקלדת מכנית-נתקלו בהרבה מכשולים.

תמיד הרגיש לי שלכל מקלדת שמוכרים פה יש 'פגם' שמונע ממני לרכוש אותה. מצד אחד רציתי מקלדת שקטה ככל שאפשר, כך שהורדתי מהאופציות את ה MX BLUE. מצד שני יש את המחירים המטורפים.

על חלק מהמקלדות אומרים אנשים שהן מפסיקות לעבוד או שכפתורים קופצים מהן החוצה. אותיות מתחילות להימחק [שזה נורא! אין מקלדת אמינה בקטע הזה?!]..מקלדת שפתאום מצאתי שהיא כמעט בדיוק מה שרציתי [זו של THERMALTAKE- MEKA G1]- פתאום הבנתי שהיא רק באה ב MX BLACK שכנראה ממש מעייף בכתיבה [וזוהי המטרה העיקרית למקלדת. - כתיבה. כי כבר יש לי NOSTROMO לגיימינג].

אבל בסופו של דבר מרגיש כאילו אין ברירה אלא לקחת ת' DAS KEYBOARD.

היא הכי פשוטה, והכי מומלצת, אבל גם הכי יקרה. אבל מה לעשות? :)

בקיצור, שמתי לב שיש את הדגם החדש- DAS KEYBOARD 4, שנראה יותר רציני. בנוי יותר טוב, עם כמה כפתורי מדיה וווליום [תמיד נחמד], והכי חשוב! בלי הגימור המבריק שיש לדגמים הישנים יותר!

השאלה שלי, למי שמבין ומעודכן בשוק הזה:

1. האם שווה ואפשרי, לוגיסטית, להזמין את המקלדת הזו מחו"ל?

אם כן, אז מאיפה? יש לכם חנות אמינה, מומלצת, ושלא תגבה סכומים מטורפים למשלוח? [אין לי בעיה לחכות חודש אפילו].

2. האם בכלל שווה להזמין מחו"ל במקום אולי לחכות שהמקלדת תגיע לארץ?

ההרגשה שלי לאחרונה היא שאולי לא שווה לחכות, כי נראה שאייבורי שמייבאת אותם- מוכרת את המקלדות של DAS KEYBOARD בלי אותיות בעברית! כך, שאם גם ככה אני צריך לקחת ת'מקלדת לחריטה

גם כזו שרוכשים פה בארץ- אז מה זה שווה? פשוט צריך להזמין מחו"ל ולקחת לחריטה בצורה עצמאית. האם אני צודק?

נ.ב- שוב..מאוד מאוד מקווה שהחריטה המקורית, לפחות, של DAS KEYBOARD לא נמחקת. זה ממש נורא אם כן. [אם למישהו יש המלצה למקום שעושה חריטות איכותיות בארץ- אשמח גם לדעת].

נ.ב.2-אין לי מושג אם אפשר גם לעשות חריטה כי האותיות באנגלית שבמקלדת הנ"ל מודפסות באמצע המקש- כך שאולי אין מקום בכלל לעוד אות בעברית.

תודה לעוזרים! :)

• תגובות 30
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפני כמה זמן Das החליפו יצרן OEM ומסתבר שאיכות הבנייה לא טובה כמו במקלדות Das המקוריות שיוצרו ע"י Costar.

דיון בנושא (באנגלית):

http://geekhack.org/index.php?topic=35375.0

לכן לא מומלץ לקנות כעת מקלדת של Das אלא אם כן מדובר בדגם הקודם שיוצר ע"י Costar.

מומלץ לברר זאת עם החנות.

אני יכולה להמליץ בחום על Filco. יש לי שתי מקלדות של Filco שהזמנתי מחו"ל, אחת עם סוויצ'ים כחולים והשניה עם חומים.

איכות הבנייה מצויינת והאותיות לא נמחקו - יש לי אותן כשנתיים וחצי ואני משתמשת בכל אחת לסירוגין (מדי פעם מחליפה ביניהן, כשנמאס מאחת אני מחליפה לשניה).

אני אישית מקלידה בשיטה עיוורת (לא למדתי את השיטה באופן רשמי, פשוט התרגלתי מרוב הקלדה מרובה) ולא זקוקה לאותיות בעברית.

יכול להיות שגם אתה תוכל להתרגל ואם לא, שמעתי דברים טובים על PCGraph.

http://www.pcgraph.co.il/

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, גלי :]

וואו! איזה מידע מודיעיני נדיר! טוב שיש ת'פורומים האלה, ואת החבר'ה שמבררים כל פרט ופרט של מה שקורה מאחורי הקלעים של כל חברה. אחרת יהיה לנו קשה להגן על עצמנו, כצרכנים. כי כל חברה מנסה לעגל פינות, להוזיל את עלויות הייצור ולעשות בוחטות בלי לתת את התמורה המלאה לכסף. זה קרה לי לפני רכישה של הרד דיסק של Seagate- 2TB.

הבנתי שאשכרה יש הבדלים בין ההרד דיסקים. חלקם הטוב והתקין היה עם 2 פלטות של 1 טרה. וחלקן המקומבן היה עם 3 פלטות של 1 טרה + 500ג'יגה + 500ג'יגה. ככה חסכו בעלויות, ונתנו לאנשים הרד דיסק שנוטה יותר להישחק ולהיהרס בגלל ריבוי החלקים הפנימיים. קיצר, מקווה שהעליתי ת'מודעות בתמורה למודעות שהעלית לי לגבי המקלדת של DAS KEYBOARD :]

בכל מקרה, ביקרתי היום באייבורי. הם וגם בטח כל חנות אחרת לא נותנת לבדוק ת'מקלדות. נותנים לך רק את הפס הזה עם 4 סוגי המקשים של CHERRY לבדיקה וזהו. זה קצת קשה להחליט לפי זה, ואני לא מכיר מישהו שיש לו מקלדת מכנית.

נראה לי שמה שמתאים לי יותר, אם אחליט להמר- יהיו ה- MX BROWN או MX RED. אכן השחור קשה וכבד מידי לצערי הרב.

אך, יש גם מצב שפשוט אוותר לצערי הרב על מקלדת מכנית, בגלל הרעש הרב שכל סוג מקש שהוא, אשר פשוט לא ייטיבו עמי בשעות המאוחרות של הלילה, בהן אני יכול להפריע לאחרים בשנתם.

כנראה שמקלדת Membrane היא בלתי נמנעת.

וגם שם קשה להחליט מה לקחת :] בינתיים ה Corsair K40 נראה נחמד...אבל יש עליו גם תלונות...

נ.ב- לגבי החריטה בעברית. גם אני בקושי מסתכל על המקשים. זה רק לנוחיותם של אחרים, ולעיתים רחוקות גם בשבילי, אם יש איזה בלאקאאוט והרבה ניחושים :]

פורסם

למה אתה חושב שאתה צריך בכלל מקלדת מכאנית?

פיצ'רים, גימור רעש וצלצולים בצד - חוץ מ-NKRO אין להן יתרונות אמיתיים על מקלדות ממברנה טובות.

פורסם

שמעתי רק דברים טובים על הDAS 4 וגם אני מתכנן לקנות אחת, לא הייתי מסתמך על אייבורי שיביאו אותה, במידה ואתה מעוניין MASSDROP צריכים לעשות עליה דרופ בזמן הקרוב (יכול להיות מחר, יכול להיות עוד חודש).

בקשר למקשים בעברית, שווה לברר עם WASD KEYBOARD אם יש להם יכולת להכין סט מקשים בעברית ואנגלית.

ד"א קצת מוגזם הקטע עם הרעש, אצלי בבית 2 אנשים ישנים סמוך לחדר שלי וגם כשאני עם Cherry Blue אין שום תלונות.

למה אתה חושב שאתה צריך בכלל מקלדת מכאנית?

פיצ'רים, גימור רעש וצלצולים בצד - חוץ מ-NKRO אין להן יתרונות אמיתיים על מקלדות ממברנה טובות.

אני לא יודע אם אתה רציני או לא אבל זה ממש לא רציני לומר כזה דבר וכל מי שהשתמש במקלדת מכנית יכול להעיד לזה.

פורסם

בטח שאני רציני, וכן - זה ממש רציני להגיד את זה. וכל מי שהשתמש במקלדת ממברנה טובה יכול להעיד על כך. :)

פורסם

אלון, לאנשים יש לפעמים את הקפריזות לקנות דברים שהם לא באמת צריכים. רק רוצים לוודא...

פורסם
  • מחבר

אני מודה שרציתי פשוט לפנק את עצמי במשהו חדש למחשב, ובדיוק שמתי לב שהמקלדת שלי Zboard מלפני איזה 10 שנים- אמנם שרדה ממש ממש טוב [וגם לא נמחקו לה האותיות בכלל] אבל המקשים נהפכו למעט חלקים ומבריקים, כך שבא לי מקלדת "טרייה" עם אותה הרגשה טובה של Matte Finish חדש.

שמתי לב לטרנד החדש של המקלדות המכניות- אז חשבתי לברר בנושא. הקטע הוא שאני לא צריך אותן לגיימינג, כי יש לי כבר את ה Razer Nostromo שמוכיח את עצמו כפתרון די מדליק.

מה שכן, קשה להבין אם מקלדת מכנית תתאים לי בלי לנסות. ואי אפשר לנסות. כל מה שהצלחתי לעשות זה להקיש איזה 10 דקות על משטח ה 4-keys sample שיש באייבורי ולראות אם משהו מתאים.

בסופו של דבר הקלדתי והתרכזתי. הרגשתי שמתאים לי יותר החום או האדום, אבל אז שמעתי את הרעש ביניהם לבין כל מקלדת ממברנה אחרת שהייתה בחנות- ו..אולי זה מתוך הרגל..אבל פשוט הרגשתי שאולי צריך לוותר ולהשקיע ת'כסף במשהו אחר. לא הרגשתי משהו מטורף כמו שהרבה אנשים מספרים לגבי מקלדות מכניות. שפתאום החיים שלהם יותר טובים וזה :) אבל, כמובן שרק ניסיתי דוגמית קטנה לעומת מקלדת שלמה. אז אולי אני טועה.

נראה לי עדיין שאוכל לחיות עם מקלדת ממברנה טובה, לדברי Qttp.

אבל, אני מודה, אני מתקשה למצוא באמת משהו באמצע..שבין מקלדת פשוטה של מיקרוסופט ב 60 שקל [שאני לא רוצה] לבין מקלדת מכנית.

יש את ה CORSAIR K50 שנראה מעניין. עדיין צריך לראות מהן האופציות הנוספות למקלדת ממברנה טובה..

נראה מגניב ה WASD KEYBORD :]

פורסם

^^^

לאייבורי יש לוח בדיקה בחנות :shocked: נחמד לשמוע שהם מתיחסים לזה ברצינות.

כל אחד והדברים המוזרים שמפריעים לו, אני דקה אחרי שהשתמשתי במקלדת עם MX לינארים (שחורים/אדומים) ידעתי שכל פעם שאני אשתמש במקלדת רגילה זה יפריע לי. אני לא יודע למה אבל הקריסה של הממברנה/השינוי בהתנגדות ב MX הלא לינארים ממש מפריעים לי.

אני יודע שהרבה אנשים מדברים על ללחוץ רק עד הנקודה שהלחיצה נרשמת ולא עד הסוף אבל תאמת ברוב המקרים יוצא שלוחצים עד הסוף בכל מקרה, במיוחד במשחקים שמגיבים בלחץ/עם עודף אנרגיה.

במקשים שהם לא קליקי (חומים, אדומים, שחורים וכו') הרעשים הם יותר של פגיעת המקש בגוף המקלדת והרעש שהמקש משמיע כשהוא חוזר למצב הרגיל. את הרעש של החזרה אי אפשר לסדר אבל את הרעש של הפגיעה אפשר להוריד עם O RINGS ופתרונות דומים.

פורסם
  • מחבר

^^^

מרגיש כמוך, אחי.

כשניסיתי את ה MX BROWN + RED - הרגשתי שכאילו משהו קצת "ריק" בהם. בלחיצה עליהם. הם קלים מידי ללחיצה. בעוד שבמקלדות ממברנה משהו בלחיצה מרגיש "מלא" יותר ובעל בשר\נפח.

האמת שהכי קרוב לממברנה הרגיש לי ה MX BLACK - אך הכוח שהרגשתי שאני צריך להשקיע בלחיצה בו- הרתיע אותי, בקטע שאולי זה באמת נכון, ושאפשרי להתעייף מהר משימוש במקלדת "שחורה" שכזו.

זה מאוד אינדבדואלי, בהחלט.

וזה בסדר שכל אחד יתמוך בסוג מקלדת שהוא אוהב. אני באתי פתוח להצעות, ולא התרשמתי יותר מידי, נכון לרגע זה, לפחות.

חשבתי שזה בסדר להוציא 700 שקל [שזה מטורף!] באם מדובר באמת בהשקעה לכל כך הרבה שנים! אבל אולי התמונה במציאות מרגישה קצת אחרת מחוץ לכל הפורומים והדיונים במקלדות המכניות.

==================================================

עכשיו, אני חייב למצוא אופציית ביניים טובה למקלדת ממברנה ש:

1.בנויה היטב

[פלסטיקה+אותיות שלא נמחקות מהר. הרייזר לדוגמא נמחק מהר מאוד! והמקלדות ממש קקה הבנתי]

2. בסיסית.

[מקלדת מלאה כולל מספרים נומריים, וממש לא צריך את כל העיצובים המטורפים של הגיימינג ואת כל נורות הלדים וכו'] :)

פורסם

לפי מה שאתה מבקש הייתי אומר את ה SideWinder X4 אבל מסתבר שמאוד קשה למצוא אותה :(

נראה כאילו האפשרויות היחידות שנשארו שנראות כמו מקלדת הן ה K30 ו K50 (וגם אז יש כמה מקשים שלא צריך בצד).

אני משתמש ב G1 עם MX BLACK ולא יצא לי להתעייף אבל זה בפרוש לא משהו שיתאים לכל אחד.

בכל מקרה אין סיבה להוציא 700 שקל, אם מחפשים תמיד אפשר למצוא דילים טובים. באייבורי הרבה פעמים יש מבצעים מאוד רציניים על מקלדות, ברמה של מקלדת מכנית ב 250-350 שקל. גם באתרים ששולחים לארץ כמו BANGGOOD ראיתי מבצעי ניקוי מדפים עם מקלדות מכניות במחירים הזויים כמו 60-70 דולר כולל משלוח (דבר שלא נפוץ בכלל מחוץ לצפון אמריקה והמדינות שבהן מיצרים את המקלדות האלה), כמובן שהמלאי נגמר אחרי שעה בערך.

פורסם

עוד יומיים אני מקבל את Ducky Shine Blue switch Green LED מלאה (לא TKL) ואחווה דעה. 150 דולר בארה"ב (מישהו מביא לי).

http://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=506

פשוט לא היה לי כוח לחכות ל 4.

- - - תגובה אוחדה: - - -

חבל שכבר לא מביאים את ה CMSTORM RAPID MX BLUE OR BROWN, יש לי אותה ב TKL עם מקשים כחולים והיא הכי טובה שניסיתי, מרגישה כמו FILCO אם לא יותר טוב. הרבה יותר טובה מ CMSTORM ULTIMATE המוארת שמיוצרת ע"י IONE ולא ע"י COSTAR כמו ה RPAID. פעם היו מביאים אותם באייבורי, עכשיו כבר לא. קניתי אחת ממישהו ב 200 שקל - עסקת חיי.

בכל מקרה, תרגיש את המקלדת קודם כי יש שוני בין יצרן ליצרן וזה ממש לא כמו הבורד עם ה 4 מקשים.

שרון

פורסם
  • מחבר

אהבתי את ה Layout של ה DUCKY..

פשוט. בלי יותר מידי בלאגנים...למרות שאני לא ממש אוהב את הנחש הזה על מקש הרווח. לא ממש יפה, לדעתי.

תן לי כזו מקלדת רק בממברנה ואני מסודר. אבל אין. לפחות בארץ... :\

כל מה שיש מקלדות זולות של Microsoft או סט מקלדות+עכבר אלחוטיים של לוג'יטק. ואפ'חד לא באמת צריך מקלדת אלחוטית.

פורסם

זאת מקלדת שאני באופן אישי מאוד אוהב:

Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard

http://www.amazon.com/Lenovo-73P2620-Enhanced-Performance-Keyboard/dp/B0002376KW

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16823218003

לא מוכרים אותה בחנויות פה, אבל בעבר לפחות אפשר היה להשיג אותה ישירות מול שירות החלפים של IBM ישראל. המק"ט של המקלדת העברית הוא 41A4977, אם תרצה להתקשר אליהם ולקבל הצעת מחיר.

לפני כמה שנים כשקניתי הן עלו 160 שקלים ליחידה, אבל לא בדקתי זמינות ומחירים מאז.

תקרא את הביקורות באתרי המכירות שקישרתי, גם את הלא טובות, כדי לקבל תחושה האם זה יכול להתאים לך או לא. אם יש לך שאלות ספציפיות - תשאל אותי, כי יש לי ניסיון של כמה שנים עם כאלה. :)

פורסם
  • מחבר

אני אוהב את לנובו, אבל זה נראה מאוד... 1995 :) לא שיש לי משהו נגד זה, אבל הצורה קצת מוזרה לי.

מה שטוב במקלדת הזו לעומת ה K30- Corsair זה שיש רווח טוב בין שורת מקשי המספרים לשורת ה F1 F2.... שזו טעות עיצוב של Corsair

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים