עבור לתוכן

התקנת ssd

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב מלפני שנתיים +- איך אני יודע אם הוא תומך בSSD ואיך אני מחבר SSD?

אני רוצה לקנות כונן SSD וראם עוד שאלה מה עדיף 8 גיגה 1600 או 12 גיגה 1333?

פורסם

תן פה דגם מלא של לוח האם שלך ונדע אם הוא תומך בצורה מיטבית בזכרון ובSSD.

פורסם
  • מחבר

gigabyte P67A-D3-B3

אולי יש עוד המלצות,

המפרט שלי הוא

intel core i5 2500

memory

פה זה קצת בעייתי

DD3 4GB

אבל רשום בDRAM Frequency 665.1

לא צריך להיות רשום שם 1333?

6870AMD HD

נערך על-ידי booli123

פורסם
  • מחבר

עזרה בבקשה!!

פורסם

אין לך שום בעיה לחבר SSD ללוח שלך , החיבור מתבצע כמו דיסק קשיח רגיל (חיבור לספק וללוח ביציאת SATA) רק תוודא שאתה מחבר אותו ליציאת SATA הלבנה בלוח אם.

לגביי הזיכרון אם יש לך כרגע סטיק אחד של 4GB תקנה זיכרון נוסף שתואם לנתונים שלו ( תדר ותזמונים וכו') , הלוח שלך תומך בעד 32GB .

ולשאלתך לדעתי עדיף 12GB 1333 מאשר 8GB 1600 אבל זה כבר עניין של מחיר וצורך .

פורסם
  • מחבר

kmx1zytytjoa.jpg

זה הלוח אם, איזה חיבור לבן, גם יש לי בעיה עם כל הכבלים TMS נעלו אותי קצת.

קראתי את המפרט ורשום בו שהDDR3 1600

איזה חיבור לבן אתה מדבר ואיזה קבל אני צריך לקנות מהSSD ללוח האם או שהוא מגיע עם הכונן.

ואיך מורידים את כל האבק מהמאוורר של המעבד? פחות או יותר המחשב נקי.

פורסם

לא ברור, מה לא ברור לך ?

אין בעיה להוסיף כונן SSD - הוצע לך לחבר אותו לאחת מיציאות ה-STAT הלבנה. יציאות ה- SATA הלבנות הן מסוג SATA3. (ראה סימון בתמונה)

בנוסף לכונן ה- SSD עליך לרכוש כבל STAT.

אם איזו תוכנה מצאת שיש לך סטיק המראה 665.1 ומה רשום היה בחשבונית הרכישה ?

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו הארד דיסק הקיים מחובר לשם,

cpu-z

בכל אופן בחשבונית רשום 1600 של קינדום רשום בחשבונית.

אני ממש מבולבל בעניין הזה.

פורסם

665.1 זה DDR2.. וגם זה 667 אבל לא ניהיה קטנונים (:

1333 זה כבר DDR 3.. אז לא הגיוני התדר שזה נותן לך כי אי אפשר לשלב בין השניים.. בטח אתה לא קורא טוב את התוכנה

פורסם

ביציאות הלבנות יש מקום לחיבור שני כבלי SATA

כבה את המחשב. שלוף את הזכרון, קרא או צלם את התוית הרשומה עליו. החזר את הזכרון. הפעל מחדש והשב תשובה.

פורסם
665.1 זה DDR2.. וגם זה 667 אבל לא ניהיה קטנונים (:

1333 זה כבר DDR 3.. אז לא הגיוני התדר שזה נותן לך כי אי אפשר לשלב בין השניים.. בטח אתה לא קורא טוב את התוכנה

אני מרגיש כמו תקליט שבור שבמשך שנים ממשיך להגיד את זה, אבל CPU-Z מראה את תדר הבסיס של ה-DDR (Double data rate) ולכן כשהוא מציג 667 התדר בפועל הוא 1333

פורסם

בנוסף לכך יש עוד עניין מבלבל.

הרבה זכרונות מגיעים מוגדרים בתדר מסוים כתדר ה"רגיל שלהם", כשהחברה מצהירה על הדגם שהוא תומך בתדר גבוה יותר דרך פרופיל XMP.

לכן זכרונות שמזוהים אוטומטית בביוס ודרך התוכנה כ1333, אבל מיועדים לעבוד ב1600 דרך פרופיל XMP הם דבר שבשגרה.

אם לא תפעיל בביוס את פרופיל הXMP הם יעבדו ב1333.

פורסם
  • מחבר
בנוסף לכך יש עוד עניין מבלבל.

הרבה זכרונות מגיעים מוגדרים בתדר מסוים כתדר ה"רגיל שלהם", כשהחברה מצהירה על הדגם שהוא תומך בתדר גבוה יותר דרך פרופיל XMP.

לכן זכרונות שמזוהים אוטומטית בביוס ודרך התוכנה כ1333, אבל מיועדים לעבוד ב1600 דרך פרופיל XMP הם דבר שבשגרה.

אם לא תפעיל בביוס את פרופיל הXMP הם יעבדו ב1333.

זה כנראה מה שקרה לי אני אכנס לבאיוס כשאני אחזור הביתה ואני מקווה שאמצע איך משנים את זה.

פורסם
  • מחבר

מבחינת SSD האם יש הבדל מורגש בין

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 35%]Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce 2281 V300+7MM

ל

Samsung SSD 840 EVO

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

the V300 wasn't a particularly fast SF-2281 SSD when it launched, but with the NAND update it's become quite a bit slower than other alternatives.

הייתי מעדיף להימנע מהV300.

הEVO נחמד אבל המחיר של הMX100 CRUCIAL והביצועים המשופרים שהוא מביא ביחס לדגם הקודם(שגם הוא היה מאוד זול) הופכים אותו לאופציה הכי כדאית היום.

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT256MX100SSD1

למרות שגם הEVO די משתלם אם אתה קונה אותו במקום עם מחיר טוב.

שניהם המלצה טובה.

אני באופן אישי הייתי הולך על שילוב של הMX100 והתוכנה PRIMOCACHE.

ביחד לא רק שיוצא יותר זול, אתה גם מקבל תוכנת CACHE MEMORY לSSD שעובדת עם כל כונן כולל הרדיסקים ואפילו עם DOK אם תבחר.

ויודעת לעשות SSD CACHE(שימוש בSSD להאצת הרדיסק), בדומה לSRT של אינטל, אבל ללא הגבלה ללוחות תואמים או הגבלות וסרבולים חסרי טעם בהקמת מערכים מראש.

פשוט מגדירים כמה אתה רוצה לתת לאיזה כונן וזהו!, בלי לפרמט בלי לשמור מקום מראש, בלי להלחים את הכוננים ביחד ב3000 מעלות צלזיוס.

מעבר לכך הRAPID(תוכנת הCACHING ה"מקבילה של הEVO), חוץ מזה שהיא מוגבלת לEVO והPRO של סמסונג(ולא יודעת לעשות חצי ממה שהPRIMOCACHE יודע), מסוגלת לעבוד רק עם כונן יחיד בו זמנית(אפילו לא עם RAID אאל"ט).

שלא לדבר על כך שאין לך ממש שליטה על הגדרות הCACHE בRAPID(אאל"ט גם כמות זיכרון אי אפשר להגדיר, תקנו אותי אם אני טועה).

נערך על-ידי Art Tatum

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים