עבור לתוכן

איך אפשר למנוע ממחשב נייד שנמצא במצב שינה לכבות עצמו אחרי כמה זמן?

Featured Replies

פורסם

היי,

כאמור, המחשב הנייד שלי מכבה את עצמו כאשר הוא נמצא במצב שינה למשך מספר שעות (לא יותר מ-12 שעות רצופות). כמובן שזה צפוי אם הסוללה לא טעונה, אבל הוא עושה את זה גם כשהוא מחובר לחשמל: אני משאיר אותו במצב שינה לפני שאני הולך לישון ובבוקר הוא כבר כבוי.

איפה נמצאת ההגדרה שתמנע את זה? מערכת ההפעלה היא חלונות 7.

תודה.

פורסם

בהגדרות חשמל, כנס להגדרות של תוכנית החשמל הפעילה ואז חפש שם הגדרות מתקדמות.

בהגדרות מתקדמות יש בקטוגריה שינה שני אופציה.

אחד זה שינה עמוקה אחרי X זמן, תעשה אפעם

ושני זה טיימר התעוררות. wake timer כבה את זה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על זה שהמחשב נכנס לשינה אחרי כמה זמן או שהוא מתעורר לצורך ביצוע פעולה כלשהי. אני מדבר על זה שהמחשב מפסיק בשלב מסוים את השינה שאני הכנסתי אותו אליה על מנת לכבות את עצמו.

אני רוצה שישן לעולם כשהוא מחובר לחשמל ושישן עד שהסוללה תיגמר כשהוא לא מחובר לחשמל.

פורסם

כן הבנתי את זה... השאלה מה הכוונה מכבה את עצמו? הוא נכנס למצב hibernation או עושה shut down מלא?

פורסם
  • מחבר

איך אני מבחין בין השניים? כי על פי נורות החיווי, הוא במצב כבוי לחלוטין.

פורסם

הדרך הכי פשוטה להבדיל זה מה יש על המסך כשאתה מדליק חזרה את המחשב.

אם אתה מליק את המחשב וכל החלונות שהיו פתוחים כשעזבת את המחשב עדיין פתוחים אז מדובר בhibernation

אם אתה מדליק את המחשב ומקבל שולחן עבודה נקי ללא חלנות (כמו לאחר restart) אז מדובר בכיבוי מלא.

hibernation זה כיבוי ששומר עבורך את הנקודה בה הפסקת, ככה שכשאתה מדליק את המחשב אתה ממשיך מאותה נקודה בדיוק. כלומר אם מסמך WORD היה פתוח אז הוא יהיה פתוח גם כשתדליק את המחשב.

המצב הזה דומה למצב שינה, אך בניגוד למצב שינה מדובר בכיבוי מלא של המחשב, ללא צריכת חשמל. החסרון לעומת מצב שינה זה שלוקח יותר זמן למחשב לעלות חזרה.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שהוא נכנס ל-Hibernation, אבל אני אבדוק זאת היום.

בכל אופן, זה ממש חשוב להמשך האבחון? אני סה"כ רוצה שישאר במצב שינה רגיל כל הזמן. לא ניתן לגרום לכך?

פורסם

נסה בחלון ה CMD להריץ הפקודה

powercfg /h off

פורסם
  • מחבר
נסה בחלון ה CMD להריץ הפקודה

powercfg /h off

או, זה מה שחיפשתי! תודה, זה עבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים