עבור לתוכן

המלצה על מחשב נייד - תקציב עד 6,000 ש"ח, מארה"ב.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות מחשב נייד חזק בארה"ב שיהיה עם אחריות בינלאומית. היום יש לי XPS L502X (מחשב טוב ושמנמן שקצת התעייף). בהתאם לדרישות הפורום:

* מטרות המחשב?

באופיס, גלישה אבל כנראה גם להריץ עליו דאטה בקרוב.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה אבל היום ב-XPS קצת מתסכל אותי שהמסך הוא סוג של מראה.

* רזולוציית המסך? פחות מבין בזה, אשמח למסך טוב.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין

* משקל רצוי? שיהיה קל ככל שניתן (מסתובב איתי רוב היום).

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וכרטיס SD למצלמה (אני מקווה שהגדרתי את זה נכון).

* Bluetooth? לא חובה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD. אני מעדיף 256GB

* כונן אופטי? לא קריטי.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן. קונה בארה"ב

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL או LENOVO

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - מהיר וקל (שיהיה מהיר מהמחשב שיש לי כיום).

אני מתלבט בין שני דגמים:

1. Lenovo yoga 2 pro - 2-in-1 13.3" Touch-Screen:

http://www.bestbuy.com/site/lenovo-2-in-1-13-3-touch-screen-laptop-intel-core-i7-8gb-memory-256gb-solid-state-drive-silver/1817254.p?id=1219065404810&skuId=1817254&st=categoryid$abcat0502000&cp=1&lp=1

2. הדגם הזה שצירפתי קובץ שלו (Thinkpad x1 carbon עם שדרוג המעבד - מצורף המפרט).

הדגם הראשון מקבל הרבה ביקורות טובות אבל מצד שני המעבד שלו הוא 1.8GHZ, בעוד השני אמנם יותר יקר אבל נראה לי שאם מהירות חשובה לי יש למחשב הזה מעבד לא רע בכלל (3GHZ).

דבר נוסף, קראתי כמה ביקורות שליליות על כך שב-X1 שינו משהו במקלדת והיא פחות נוחה.

אני לא כזה מבין גדול ולכן אני אשמח לדעתכם המלומדת בנושא.

תודה על העזרה,

חן

נערך על-ידי chen81

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל לשני המחשבים האלה מעבדים כמעט זהים.

פשוט באתר של לנובו כתוב התדר המקסימלי לליבה בודדת (מינימלי 2.1) ובאתר של בסט ביי תדר מינימלי לכל הליבות יחד (מקסימלי 3.0)

אתה מסתכל פה על מחשבים ברמות שונות לגמרי, אחד IdeaPad לשוק הצרכני והשני ThinkPad לשוק הארגוני.

היום חבר שלי קיבל את היוגה 2 פרו (המחשב הראשון בקישור שצירפת, שמשום מה בסט ביי מתכחשים לשמו האמיתי) מחשב יוצא דופן, דקיק ומהיר. והמסך פשוט לא מהעולם הזה.

הת'ינקפד הרבה יותר קשוח, דק וקל, ומעט חזק יותר מבחינת חומרה, אבל זה בתוספת מחיר משמעותית, בנוסף, המסך ברזולוציית 1440P ובגודל 14 אינץ'

האיידיהפד קצת יותר כבד, עדין וחלש מעט מבחינת חומרה, אבל זול יותר. המסך בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציית 1800P

לגבי המקלדות, לת'ינקפדים יש מקלדות אגדיות, וזה לא יוצא מן הכלל. ביחס לעובי שלו, יש לו את אחת המקלדות הטובות ביותר בגזרת האולטרבוקים.

לגבי השינויים, כן יש, אבל ברגע שמתרגלים לא שמים לב.

לת'ינקפד יש גם טראקפוינט (הדבר האדום הזה באמצע המקלדת בשביל העכבר) שזה מוט לעכבר שהוא אלטרנטיבה לטראקפד, זה טעם אישי אם אתה מעדיף את זה.

ב-XPSים אין את הפיצ'ר הזה (רק ב-Latitude) ככה שאני בספק אם תשים לב שהוא שם.

המקלדת של האידייהפד לא רעה בכלל. הטקסטורה נחמדה ביותר, וקל לחרוט עליה עברית בגלל שהאותיות צמודות לפינה השמאלית העליונה.

אני אמליץ על שניהם, אם בא לך לחסוך קצת כסף - לא תצטער שקנית את ה-IdeaPad. אם יש לך את המזומנים להשקיע - לא תרגיש שגנבו אותך לגמרי עם ה-ThinkPad

אגב, ל-X1 אין קורא כרטיסים למיטב ידיעתי.

נערך על-ידי Ymac

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התשובה המלאה.

אתה אומר לי שלמעשה מה שלנובו מציגים באתר שלהם שתי עובדות כמעט זהות בצורה שונה? באתר שלהם הם רושמים שהמעבד של ה-thinkpad הוא עם 3.3GHZ icore7 ושל ה-Yoga 1.8GHZ. למה שיציגו באתר שלהם שני דברים בצורה שונה? או שלא הבנתי משהו בהסבר.

לגבי ה-Yoga אתה יודע אם איך חבר שלך פתר את נושא האחריות הבינלאומית? אם זה בעייתי?

תודה

פורסם

כן, אני לא יודע למה זה מוצג ככה.

ראיתי את אותי תסמין שחיפשתי לרכוש לעצמי Dell XPS 12 ופעם ראיתי 3 גה״צ ופעם 1.8 עד שהבנתי שמדובר בתדר הטורבו.

לגבי היוגה - לא יודע. אני לא חושב שזה היה שיקול שלו. הוא קנה מנקודת הנחה שאין לו אחריות בארץ.

פורסם
  • מחבר

שאלתי את המכירות של lenovo בצ'אט והם רשמו לי שה-3.3GHZ היא המהירות הרגילה ולא הטורבו ב-Thinkpad אז אני לא בטוח שזה נכון מה שכתבת אלא אם לא שאלתי אותם את השאלה הנכונה.

פורסם

ב-x1 יש את ה-4600u.

ביוגה יש את ה-4500u

6ududyzu.jpgude6uvyz.jpg

אני בטוח

(סליחה על התגובה המתומצתת מהנייד, פשוט יש לנו אזעקה פה)

פורסם
  • מחבר

אתה מלך!!! תודה.

אני רק אברר מחר שאני יכול להרחיב לזה אחריות בארץ ואני סוגר.

תודה ושיהיה לנו לילה שקט.

פורסם

אין בעיות, בכיף!

רק, על איזה מהם אתה סוגר? :P

תתחדש!

לילה שקט

אגב, תעיף מבט על ה-XPS 13 ו-XPS 12 של דל, הם לא רעים גם כן.

אני קניתי לעצמי את ה-XPS 12 מאיביי ב-700 דולר, "קופסא פתוחה" (לי נראה חדש...)

נערך על-ידי Ymac

פורסם
  • מחבר

אם יש ל-Yoga 2 pro אחריות בישראל אני אזמין אותו.

לגבי ה-XPS. ראיתי אותם אבל הם גם יותר יקרים (עם דרישות שוות ל-Lenovo) וגם אין להם יציאת HDMI מסיבה לא ברורה.

פורסם

יש מיניDP שאני רואה כעדיף מבחינת תאימות עם רזולוציות, אבל פחות נוח.

בכל מקרה ליוגה 2 פרו יש מיקרוHDMI שבין כה וכה תצטרך מתאם זול ופשוט בשביל HDMI גדול.

ל-XPSים יש שני USB3 לעומת 1 בלנובו יוגה.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

אני גם מעוניין לרכוש את הדל XPS 13 בארה"ב. האם מישהו יודע האם יש לו אחריות בארץ?

תודה, אורן

פורסם

האחריות של דל כמדומני, בינלאומית.

דאג לרכוש ממשווק מורשה של דל ולוודא שזה לא דגם מוזל עם אחריות מוגבלת או משהו בסגנון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים