עבור לתוכן

האם המפרט תומך בזכרונות שלי?

Featured Replies

פורסם

לפני כמה חודשים קניתי מחשב ורק לאחרונה הבנתי שיש מצב שהזכרונות שלי פשוט לא מנוצלים עלידי המחשב

זה המפרט:

Intel i5 4670k

MSI R9 290

MSI Z87-G45

TeamGroup Vulcan RED 8GB DDR3 PC3-2400MHz

האם נתמך? או שזה אוטומטית משנמך את המהירות זכרון ל 1600?

פורסם

המהירות הרשמית שאינטל משווקת ללא OC היא 1600.אבל אפשר לעבור את זה בהמהרה. בשביל שתקבל 2400 אתה צריך לכנס ל UEFI BIOS ולקבוע מהירות ידנית לזיכרון.

אתה יכול לבדוק איזה מהירות בשימוש ב CPUz ותוכנות אחרות.

פורסם
  • מחבר

אז זאותאומרת שהמעבד מגביל את מהירות הזכרון ל1600?

לא ממש הבנתי מה אני אמור לשנות, את הזכרון או את המעבד? והאם אני ירגיש הבדל בביצועים במשחקים או בווירטאליזציה שאני מתכוון לעשות בקרוב?

פורסם

בביוס שלך תחת OC אפשר לראות את התדר הנוכחי ולשנות אותו, יש הגדרה "DRAM Frequency" אתה צריך לבחור בתדר המתאים לזכרון שלך. בזה את מבצע המהרהה לזכרון.

להרגיש את ההבדל זה סוביקטיבי, יש כאלו שטוענים שהם מרגישים את ההבדל במהירות בטעינת אפלקציות ומעבר ביניהם. ויש כאילו שלא מרגישים הבדל, ההבדלים כנראה מינורים והם תלויים בהרבה מרכיבים חוץ מהתדר, גם תזמון וגם וגם.... אז הכי טוב פשוט תנסה, תבצע כמה פעולות שאתה צריך, תעלה את התדר ותבצע אותם עוד פעם ותראה אם אתה מרגיש את ההבדל.

פורסם
  • מחבר

האם לעלות את התדר למהירות המקורית של הזכרון נחשב ל OC ? משום שאין לי נסיון בזה בכלל ואני קצת חושש להרוס. מה גם שאני ממש לא מבין יותר מדי בכל הקשור לתדרים\תזמון וכו'

אם יש לך איזשהו קישור למדריך שמסביר באופן בסיסי אני אשמח

תודה

פורסם

מכיוון שהזיכרון נמכר כתומך ב 2400 אז הוא נבדק שהוא עומד בזה ויש לך אחריות לתדר הזה.

יש שני מאמרים טובים בענייני זיכרון שאני מקיר אבל באנגלית, תבצע חיפוש באתר אולי יש משהו:

http://www.anandtech.com/show/7364/memory-scaling-on-haswell

http://www.anandtech.com/show/6372/memory-performance-16gb-ddr31333-to-ddr32400-on-ivy-bridge-igp-with-gskill

פורסם

בנוסף למה שנאמר, קיים בביוס פרופיל בשם xmp אם תבחר בו הוא יעשה מה שאתה צריך בלי שתצטרך לבחור ידנית תדר \ מתח כלשהו.

פורסם
  • מחבר
בנוסף למה שנאמר, קיים בביוס פרופיל בשם xmp אם תבחר בו הוא יעשה מה שאתה צריך בלי שתצטרך לבחור ידנית תדר \ מתח כלשהו.

עשיתי את זה ובאמת בביוס אפשר לראות שמתחת ל XMP זה השתנה ל 2400 אבל כשאני בודק ב ZCPU-Z או MaxxMEM זה עדיין על 1332/666

אני לא מבין מה עשיתי לא טוב?

פורסם

בלשונית: "memory" ליד "dram frequency" כמה רשום?

(ראה תמונה לדוגמה)

פורסם
  • מחבר

666.5MHz

פורסם
  • מחבר

משהו שעשיתי לא טוב?

עריכה: איפה שכתוב DRAM Frequency שניתי את זה מ 2400, גם כן ל Auto ועדיין לא שינה כלום :/

20140726_224947.jpg

נערך על-ידי LOOSE

פורסם

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MY-050-TG

זה הזיכרון? כי אני לא רואה בפיצ'רים שלו שהוא תומך ב XMP אבל אני לא בטוח שזו הסיבה. תמתין לתשובה של מישהו שיידע טוב יותר ממני :undecided:

פורסם

אוקיי, נסה לעשות disable לשתי הראשונים שכרגע הם auto, ולהשאיר רק XMP enable לשמור שינויים ולצאת. אפשרי?

פורסם
  • מחבר

אין כזאת אפשרות

אם זה לא על AUTO אז אני חייב לבחור תדר ידנית. נסיתי לבחור ידנית 2400

כלום לא השתנה. :/ לא מבין למה זה כזה מסובך P: אולי זה קשור לעובדה שהמעבד לא תומך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים