עבור לתוכן

בעיית חומרה מוזרה - קשור ללוח אם (נראה לי..)

Featured Replies

פורסם

הרכבתי היום בעבודה מחשב נייח ללקוח שלנו. לוח אם של חברת ECS, מעבד i3, זכרון 4 ג'יגה 1333. התחלתי להתקין ווינדוס 7 על המערכת וכידוע בהתקנה יש הרבה ריסטרטים.. לאחר שהמחשב עבר ריסטרט לא ראו כלום על המסך. המחשב המשיך לעבוד, המאווררים המשיכו לפעול ובמסך הנורית הפעלה הבהבה. ניסיתי במסך אחר וזה לא עזר. לקחתי עוד לוח אם של אותו חברה ואותו תקלה. מה גם ששני הלוחות האלה חדשים מהקופסא. כל החומרה חדשה. איפוס ביוס לא עזר. ניסיתי לחפש בביוס הגדרות של צריכת חשמל, חשבתי אולי יש איזשהי הגדרה שמכבה שם משהו, אבל לא מצאתי אפשרות להגדרה כזאת בביוס. ניסיתי גם לתפעל את הלוחות מחוץ למארז מחשש לקצר וזה לא עזר. אין לי מושג מה לעשות. אשמח לעזרה, תודה!

פורסם

לעדכן ביוס.

כמה כרטיסי מסך יש ?

למה אתה מתיחס לנוריות שבמסך ולא לנוריות שעל כונן התקליטורים והמארז ?

פורסם
  • מחבר

בוודאות עדכון ביוס יעזור? אין כרטיסי מסך, רק של הלוח אם. הנוריות של המחשב גם דולקות, כל הזמן.

פורסם

מי יודע ? מה הבעיה לנסות ?

(אתה ונוריות כנראה לא חברים.........)

פורסם

כמה זכרון מוקצה לכרטיס מסך?

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך איוון, חוץ מהקטע עם הנוריות. איך אני יכול לדעת כמה זכרון מוקצה לכ. מסך ומה זה יעזור?

פורסם

ציין - דגם לוח ואיזה מעבד בדיוק.

פורסם
  • מחבר

לוח: ecs h81h3-m3

מעבד: Core i3-4150

פורסם

בקשר לעדכון הביוס - אתר הלוח ECS H81H3-M3:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=1513&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=172&LanID=0

לפי האתר המעבד Core i3-4150 נתמך החל מגירסת ביוס 03/24/2014, אבל בחלק ההורדות גירסת הביוס שניתן להוריד היא 08/26/2013, שזה מוזר. שים לב שיש כפתור בשם Haswell Refresh בחלק התחתון של המסך, והוא מוביל לעמוד הזה:

http://www.ecs.com.tw/extra/8series_haswell/haswell_ready.html

כאן אמור להיות הביוס המעודכן בכדי לתמוך במעבדי ה Haswell Refresh, שה Core i3-4150 הוא אחד מהם.

אני לא בטוח שבכלל מדובר בבעיה בביוס, שכן פותח הדיון כתב בהתחלה שהמחשב כן עבד, שהוא התחיל לבצע התקנה של מערכת ההפעלה ורק בשלב מאוחר יותר המחשב הפסיק לתפקד.

@yossi21

1. כתבת "ניסיתי לחפש בביוס הגדרות של צריכת חשמל, חשבתי אולי יש איזשהי הגדרה שמכבה שם משהו, אבל לא מצאתי אפשרות להגדרה כזאת בביוס". זה אומר שהמחשב כן מגיב וכן ניתן להיכנס לביוס, פשוט יש בעיה בטעינת מערכת ההפעלה.

2. האם ניסית לחבר את המסך ליציאה גרפית אחרת בלוח? זה נראה לי החשוד העיקרי, שכן ייתכן שבטעינת מערכת ההפעלה היציאה הגרפית שמופעלת היא לא זו שהמסך מחובר אליה.

3. האם ניסית מערכת הפעלה אחרת (אולי מערכת הפעלה live כלשהי) בכדי לבדוק האם בעיה נובעת מדיסק ההתקנה שלך או מגירסת מערכת ההפעלה הספציפית שלך?

4. האם ניסית להחליף רכיבי חומרה בסיסיים אחרים מלבד הלוח, ובפרט הזיכרון וספק הכח?

פורסם
  • מחבר

עדכון: עשיתי עדכון ביוס וזה פתר את הבעיה. תודה איון, תודה לכולם! שיהיה יום שקט לכולנו, אמן!

פורסם

סוף טוב הכל טוב.

הנוריות במחשב ,בנתב, מודם וכד מטרתן לעזור בניתוח מצב/תקלה ולא למטרת יופי.........

פורסם
  • מחבר

ברור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים