עבור לתוכן

מסך לעבודה משרדית - "כמה שיותר" זול

Featured Replies

פורסם

המסך של אחת העובדות אצלנו במשרד הלך קפוט(משהו של מאג מ-2008). אנחנו מחפשים לה מסך חדש. לא צריך משהו פנסי מדי(היא לא עובדת קשה במיוחד גם ככה...) חשבתי על איזה 19' של מותג סביר(אסוס, סמסונג וכד'). ראיתי כמה גם באזור ה-400 500 ש"ח. כמו זה למשל:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12009

מה דעתכם? האם יש משהו מומלץ יותר בטווח המחירים הזה? המחיר לא יכול להיות הרבה יותר גבוה (נגיד עד 600\700) - וממש אין צורך במשהו גדול יותר מ19 אינץ''.

פורסם

זה לא כולל מע"מ נכון?

חבל בשביל 100-200 ש"ח לקחת מסך נחות מכל בחינה.

המסך מהווה לכל הפחות 50% מהארגנומיה של המחשב ובעבודה משרדים - קרוב יותר ל-70% כשהשאר זה מקלדת, עכבר וכיסא...

לא להתקמצן:

http://www.tms.co.il/product/10845

720 ש"ח לא כולל מע"מ.

פורסם

בשביל עבודה משרדית - TN זה סביר בהחלט.

מה שכן, אני חושב שאם אתה כבר קונה מסך, תקנה לפחות 21.5". 19" ביחס 16:9 זה לא מסך גדול במיוחד. כן, אני מניח שאפשר להסתדר איתו. אבל בשביל עוד 100 שקל, לא כדאי כבר לקנות משהו יותר סביר?

קח בחשבון שמסך מחזיק הרבה זמן - אולי ביום מן הימים המסך יגיע למישהו שעובד קשה יותר... :lol:

פורסם

בשביל כל דבר חוץ מאולי עבודה עם צבע - TN זה סביר בהחלט. אבל למה?

פורסם

ה"ויכוח" הזה עתיק בערך כמו הותק שלי בפורום - אפשר לעשות חיפוש.

הניסיון האישי שלי מלמד שדווקא בעבודה מול טקסט ובמיוחד בעבודה ממושכת, לפאנל IPS/VA יש עדיפות משמעותית מבחינת איכות הטקסט ואחידות הרקע שנשמרת גם בזוויות צפיה משתנות (הרי אף אחד לא יושב כמו פסל מול מרכז המסך כל הזמן).

גם נראה יותר טוב, גם מעייף הרבה פחות את העיניים (שינויי גוון תכופים של רקע אחיד במסמכים למשל) וגם הרבה יותר קל לעבוד מול המסך עם אחרים בגלל זוויות הצפיה העדיפות.

לדוגמה, מסך TN נראה כהה מאוד ועם ניגודיות עלובה/צבעים מרוחים למישהו שעומד מעליך ואתה מנסה להראות לו משהו על המסך כשאתה יושב.

דווקא בגיימינג ובשימוש אקראי זה הרבה פחות מורגש...

פורסם

עוד יתרון שלרוב למסכים האלה יש ארגונומיה עדיפה - משהו שנוטים להזניח משום מה אבל הוא מאוד חשוב.

לא בדגמים הזולים...

פורסם

המסך הספיק לך מ2008 , כלומר 6 שנים. תשקיע סכום גדול מ400-500 ש"ח כל שנה מדובר בכ200 ש"ח. שווה להשקיע

פורסם
בשביל כל דבר חוץ מאולי עבודה עם צבע - TN זה סביר בהחלט. אבל למה?

כי הוא באופן מפורש הביע את רצונו לשלם על המינימום שיעשה את העבודה.

הויכוח עתיק וגם ההטיה וההגזמה עתיקה.

אני לא יודע מה זה בדיוק "איכות הטקסט", אבל מדד החדות זהה בכל הפאנלים. אף אחד לא "יושב כמו פסל מול מרכז המסך", אבל כן יושבים כמו בן אדם שבגדול אין לו סיבה ממשית לא לשבת מול מרכז המסך. בפועל, רוב האנשים יושבים רוב הזמן (98%) מול המסך שהם עובדים איתו. אני עובד עם TN בעבודה ובבית, זה די סבבה ולא צריך סתם להגזים. אני בכלל לא זוכר מתי אי פעם נתקלתי במצב בו חשבתי "איזה עצבים עם ה TN הזה, אי אפשר לראות כמו שצריך עכשיו". לצורך העניין - זה כן קרה לי (וקרה לי הרבה) עם מסכי TN במחשבים ניידים. במסכים חיצוניים, "נורמלים" יותר - לא.

אני לא אומר ש IPS לא עדיף - הוא כן. אם הייתי קונה כיום מסך בשביל עצמי הייתי קונה IPS. כך גם המלצתי לאח שלי. הנקודה שלי היא שאם לבן אדם מאוד חשוב לחסוך כסך, TN היא אפשרות סבירה לחלוטין. לא צריך להיות היסטרי ולא צריך להגזים.

פורסם

גם לי נראה שאין בעיה אם TN, אבל הייתי ממליץ לקנות מסך של חברה שהמסכים שלה מחזיקים זמן ארוך מספיק

וחוצמזה, לעיתים קרובות התקלה במסך הישן לא מסובכת לתיקון

פורסם

ראית את המחירים בלינק למסכי IPS? זו בדיחה במחירים כאלה לקנות TN...

החוויה שלי שונה לחלוטין משלך וכפי שאמרתי - מסך זה לא המקום להתפשר.

ממילא זה נכנס לו לתקציב...

זה לעבודה, לא איזה הומלס שמחפש לחסוך שקל לשקל.

פורסם
ראית את המחירים בלינק למסכי IPS? זו בדיחה במחירים כאלה לקנות TN...

החוויה שלי שונה לחלוטין משלך וכפי שאמרתי - מסך זה לא המקום להתפשר.

מחזק.

בהפרשי המחירים שיש היום, לחסוך כמה גרושים ולקנות TN כי זה "עושה את העבודה" זה טיפשי. זו דעתי וזו נקודה שחשוב לי להעביר בכל דיון שהאפשרות הזו עולה.

פורסם
  • מחבר

אשמח לשמות דגמים

פורסם

כבר נתתי לך - זה הכי זול שאני מכיר שעדיין איכותי דיו לטעמי.

את השאר נתתי בלינק ל-ret.co.il אבל לא מכיר אותם.

פורסם
  • מחבר

עברתי על חלק מהמסכים ברשימה של RET (זה אגב, אתר השוואת מחירים ולא חנות) וחלקם הם כן מסכי TN בכלל(יש שם למשל איזה פיליפס)... אני מנסה למצוא "רשימה" של מסכי IPS/VA טובים וגוגל לא מושיע. נדמה שגם כאשר הפאנל הוא לא TN, חברות לא ממהרות להצהיר על זה כמו שהן מצהירות על אחרים. וגם ביקורות מקצועיות קשה למצוא ואני לא כ"כ רוצה להסתמך על ביקורות באמזון וnewegg... =/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים