עבור לתוכן

התלבטות בבחירת מסך- Dell IPS או Sense TN?

Featured Replies

פורסם

שלומות,

לאחר רכישת המחשב לצורכי המשרד, נותר לבחור את המסך.

אני מתלבט בין השניים הבאים:

1. Dell P2414H שמחירו כ920 ש"ח.

2. SENSE 23685B שמחירו חצי משל הDell (יש קשרים עם הספק, לכן המחיר הזול).

השימוש הוא בעיקר עבור תוכנות הAutoCad ,Solid Edge ו-Excel.

1. ראיתי שלDell יש מגוון חיבורים, ביניהם USB. האם הוא יתאים כמעין "תחנת עגינה" למחשב נייד במידת הצורך? כלומר, שהמקלדת והעכבר יחוברו למסך וכשאגיע עם המחשב הנייד, פשוט להתחבר למסך והכל יפעל? (לSENSE יש רק חיבורי תמונה וסאונד).

2. מבחינת בריאות העין ובעבודה ממושכת של 6-8 ש"ע ביום- איזה מסך עדיף באמת? לא הצלחתי להבין מי מסוגי הפאנלים עדיף מבחינה בריאותית?

בתודה מראש למשיבים.

פורסם

שמעת את הביטוי "הטעם המר של השירות הגרוע נותר הרבה אחרי שמתפוגג הטעם הטוב של המחיר הזול"? זה נכון גם למוצרים. :)

נכון שמפתה לפעמים לקנות כשמרגישים שיש "דיל" טוב. ובכל זאת, ככה לפעמים עושים את הרכישות הגרועות ביותר, כי ה"חסכון" מעוור אותנו לעובדה שקונים משהו נחות, או לא מתאים או פשוט לא נחוץ.

במקרה הזה, ההשוואה מופכרת מיסודה. אתה משווה את אחד המסכים המומלצים למסך גנרי של מותג מדבקה (SENSE היא לא חברה שמייצרת מסכים), שנחות בכל פרטמר (איכות, גודל, חיבוריות, וכנראה גם טיב השירות שתקבל בעת הצורך), וכל מה שעומד לזכותו זה המחיר הנמוך.

אם היה מדובר בשני המסכים האחרונים בעולם, וב920 השקלים האחרונים שיש לך, אז אפשר היה להצדיק לקנות את המסך הזול ובהפרש קצת אוכל. אבל אני מתאר לעצמי שזה לא המצב. :P

אפילו אם הDELL הוא overkill בשבילך, יש מספיק מסכים זולים יותר שעדיין שווים קנייה יותר ממסך המדבקה המוזר הזה. למשל הACER V236HLBD שהוא מסך IPS במחיר מאוד ידידותי:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=855384

וספציפית לשאלותיך:

1) אפשרי, רק שהUSB מתחבר בנפרד מהמסך (מדובר פשוט ברכזת USB שמובנית במסך ומקבלת מתח ממנו. היא לא קשורה למנגנון הצגת התמונה). ז"א שתצטרך לחבר שני כבלים מהמחשב למסך - כבל וידאו וכבל USB.

2) מסכים לא גורמים לבעיות בריאות. לא TN ולא IPS. שימוש לא נכון במסכים עשוי לגרום לבעיות בריאות. כמובן, בכל פרמטר שקשור לאיכות תמונה (זוויות צפייה, עומק צבעים) - IPS עדיף ולכן גם בעבודה ממושכת עשוי פחות לעייף את העיניים. הדגש הוא על "עשוי", כי יש מאפיינים אחרים במסך שיכולים לגרום לאי-נוחות ועייפות בשימוש ממושך, כאלה שלא קשורים לסוג הפאנל, אלא לתאורה האחורית או לציפוי המאט (שמונע השתקפויות).

עם זאת, באופן כללי, לאור ההפרש הזעום במחיר שקיים בין מסכי TN למסכי IPS כיום (פעם זה היה בקלות יכול להיות מחיר כפול), אין שום סיבה ללכת על מסך TN, אף פעם, אלא אם יש דרישות מאוד מיוחדות (שלא כוללות את השימושים שציינת). בטח ובטח כשמדובר בעבודה ממושכת של 6-8 שעות ביום.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת.

אכן, אלו לא ה920 ש"ח האחרונים שנותרו לי עלי האדמות :cheesy:

ההצעה על הACER בהחלט נראית מעניינת. אבדוק גם אותה.

לגבי הרכזת הUSB- אני חושב שכן הייתי רוצה רכזת כזו. יחסוך ממני צורך לחבר מספר חיבורים כל פעם מחדש.

האם יש המלצה על מסך בעל פאנל IPS טוב, עם רכזת USB מובנית? כמובן כאפשרויות נוספות ל- Dell שציינתי למעלה.

כמו כן- כל הנושא של הכבלים- מסכים מגיעים עם כל הכבלים הדרושים? לפחות USB וחיבור וידאו למחשב נייד/ נייח?

במחשב הנייד יש את החיבורים הבאים:

1. HDMI

2. mDisplayPort

אני מניח שהשני מספיק, אני צודק? או שצריך לשים לב למשהו מיוחד בנושא?

פורסם

לא תמיד מגיעים עם המסכים כל הכבלים, אבל מדובר בכבלים סטנדרטיים.

למרות זאת, עם רוב המסכים תקבל כבל חשמל (מן הסתם), VGA וDVI. מתאם HDMI-DVI פשוט יאפשר לך לחבר את המחשב הנייד שלך.

יש מסכים עם כניסות HDMI, אבל גם איתם לא תמיד מקבלים כבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים