עבור לתוכן

מחפש כונן 3-4 טרה שיעבוד 24/7 מה כדאי

Featured Replies

פורסם

מחפש כונן 3-4 טרה שיעבוד 24/7 מה כדאי ? זה לטורנט בעיקר וסרטים , זה כונן שעובד די הרבה וקשה . יש לסיגייט סדרה שחורה ו - WD סדרה אדומה האם זה רלוונטי ?

פורסם
  • מחבר

מה שרשמת זה קישורים לכוננים , מה זה עוזר לי ? בלי הסבר למה לבחור ? למה לבחור בהם ? למה לא בכונן 24/7 ? אני מחפש הסבר

פורסם

איך בדיוק כונן שמיועד לטורנטים עובד קשה??

סבבה שהוא עובד 24/7 אבל זה לא ממש קשה...

גם אם יש לך מהירות העלאה של 100 מגהביט (שזה 12.5 מגהבייט לשניה) זה לא ממש מעמיס על הארד דיסק מודרני.

לפי דעתי גם אם תקח סדרה ירוקה (או סדרה מקבילה של יצרן אחר) זה ישרת אותך נאמנות.

קח בחשבון שלהקדיש מחשב במיוחד לטורנטים זה לא הכי משתלם.... יש שירותים שיותר משתלמים.

פורסם
מה שרשמת זה קישורים לכוננים , מה זה עוזר לי ? בלי הסבר למה לבחור ? למה לבחור בהם ? למה לא בכונן 24/7 ? אני מחפש הסבר

אני אנסה להסביר מה שהוא לא הסביר:

הסיבה העיקרית לבחור בסדרת כוננים "שחורה" וכדומה, זה במקרים שצריך ביצועי קריאה/כתיבה גבוהים, כמו בשרתים למשל, או אם הכונן מיועד למערכת הפעלה (אם כי אז אולי כבר עדיף SSD). אין פירוש הדבר בהכרח שהכונן יהיה עמיד לאורך זמן, ולהיפך - בגלל שהכונן עובד יותר קשה (בלי קשר לשימושים שלך, מעצם העובדה שהחלקים בפנים נעים מהר יותר), יש מקום לטעון שיהיה פחות עמיד לאורך זמן. מצד שני הסדרה הירוקה, בנויה לעבוד לאט יותר בכוונה להפחית בצריכת החשמל ולכאורה גם להאריך את חיי הכונן.

גם בנוגע לביצועים - עבור השימושים שתיארת גם ביצועי הכונן הירוק יספיקו בהחלט, ולא תפיק שום תועלת מקניית כוננים שחורים למיניהם שעולים כפול, צורכים יותר חשמל וכנראה גם עושים יותר רעש. (וזה מסביר את ההמלצה הראשונה).

באשר להמלצה השניה, סדרת הכוננים החדשה של סיגייט ידועה ככזו שמספקת ביצועים של כונן "רגיל" תמורת צריכת חשמל ורמת רעש של כונן "ירוק", ולכן נחשבת מומלצת.

בנוגע לסדרה האדומה של WD - להבנתי היא מיועדת באופן ספציפי עבור פתרונות אחסון (שרתי NAS וכדומה) שעובדים בתנאי סביבה יחסית קשים - הרבה כוננים דחוסים יחד בטמפרטורות גבוהות וכדומה. אין ערובה לכך שכונן כזה יהיה עדיף מכל בחינה שהיא עבור מחשב ביתי.

(אגב, אם מישהו יודע יותר מה הסדרה הזו בעצם נותנת, מוזמן להסביר)

גם ההנחה שכונן שעובד 24/7 עובד יותר קשה היא לא מאד מבוססת, ואולי אפילו ולהיפך - יש הטוענים שמחזורי ההדלקה-כיבוי מקצרים את חיי הכונן, ולכן כונן דולק תמיד עשוי לחיות יותר שנים מכונן שנמצא במחשב שמדליקים ומכבים לעיתים קרובות לפי דרישה.

פורסם

הסדרה האדומה היא הרבה יותר מעמידות בטמפרטורות גבוהות וכו'.

היא תוכננה לעבוד במערכים של כוננים בלייבלים שונים. הדגש הוא על זמני גישה ותזמונים שונים שיעזרו לכוננים לעבוד בתזמון ובהרמוניה מול בקרי רייד חיצוניים ומתקדמים.

לעבודה רציפה נון סטופ? יש את הסדרה הסגולה שמיועדת למערכות מצלמות במעגל סגור. לי זה עדיין נשמע יותר מידי. אני מרוצה מהירוקים אצלי. גם הברקודות של סיגייט טובים מאוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים