עבור לתוכן

מבקש מפרט ב-4.5K למשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני כבר כמה זמן קורא פה פוסטים בפורם וממש מתרשם מהמיקצועיות שלכם, ועכשיו הגיע הזמן אחרי שנים של שימוש בלפטופ ישן ומקרטע שבו אני אבקש את עזרתכם בבנית מפרט למחשב נייח רציני.

יש לי כמה שאלות/בקשות לפני שאני אענה על הפורמט הקבוע בפורם:

1) חשבתי שזה יכול להיות פרויקט נחמד להרכיב את המחשב בבית ולא בחנות, מה אתם חושבים?

אם אני אעשה דבר כזה זה יכול לפגוע באחריות על החלקים שאני קונה ?

כמו כן אם אני ארכיב את המחשב בבית אתם חושבים שאני אוכל לחסוך כסף בכך שאני קנה חלקים שונים מחנויות שונות, או שאולי אתם בכלל ממליצים לעשות קניה מרוכזת רק בחנות אחת ?

2) היתי שמח אם תוכלו להגיד לי מה הצואר בקבוק במפרט שאתם מציעים לי, או במילים אחרות איזה רכיב הייתם ממליצים לי לשדרג בעתיד.

3) ראיתי שלפעמים אתם מציעים לקנות כרטיס מסך משומש, זה קצת מפחיד אותי ורציתי לדעת אם החיסכון במחיר באמת שווה את זה.

4) מסיבה לא ממש ברורה ויותר היסטורית אני מעדיף כרטיסי מסך של nvidia, אבל עברו כבר כמה שנים טובות מאז שהיה לי מחשב גימיינג אמיתי ואם אתם חושבים שאני טועה אז לא איכפת לי לנסות כרטיס של AMD.

1. מה התקציב המקסימאלי?

4500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל הכל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

+500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

בעיקר משחקים וטיפה ערכיה גרפית ( photoshop ו- illustrator )

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

photoshop ו- illustrator כרגע השימוש בהם הוא באופן זמני בלבד, יתכן ובעתיד השימוש יהיה תדיר יותר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

כל המשחקים שיצאו בזמן האחרון ואלו שהולכים לצאת בסתיו הקרוב (GTA V, FAR CRY 4, WATCH DOGS וכ'ו)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

המסך שלי הוא DELL U2412M (גודל מסך ''24) עם רזולוציה של 1920x1200

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

ULTRA (ככל שניתן במסגרת התקציב, אם חריגה קטנה מתקציב תניב תוצאות הרבה יותר טובות אשמח לשמוע על הצעות נוספות)

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

שאלה מפדחת: בלוחות אם של היום קיים כרטיס רשת אלחוטי מובנה ? אם לא אז אני צריך אחד כזה :) )

היתי מעוניין בכונן SSD

היתי מעוניין לקבל הצעה עבור רמקולים/אוזניות סבירות אך אין צורך לכלול אותם במסגרת התקציב.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

לא צריך מסך,עכבר ומקלדת.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

בערך 4, אני מעדיף שהמארז יקרר טוב מאשר שיהיה לגמרי שקט (אבל שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא מעונין בטרקטור בבית :)

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא

7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אני גר בחיפה ואין לי העדפה לחנות ספציפית.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

השבוע

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא מתוכנן שידרוג מאסיבי בעתיד הקרוב אך כן חשוב לי לשמור על אופק שדרוג

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה :)

פורסם

ULTRA (ככל שניתן במסגרת התקציב, אם חריגה קטנה מתקציב תניב תוצאות הרבה יותר טובות אשמח לשמוע על הצעות נוספות)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪911

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪389

מארז:

FRACTAL CORE 3000 USB3.0 + SEASONIC ECO 600W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪648

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

MSI R9 290 4G DDR5 Gaming PCI-E HDMI DP - מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪1890

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪397

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪273

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

רשתות:

D-Link Wireless N PCI-E adapter 300Mbps

כמות: 1 - מחיר: ₪100

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5187

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5084 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/emb26wpl

פורסם
  • מחבר

תודה עידן !

זה נראה אחלה מפרט,

רציתי לברר לגבר הזיכרון שהצעתה לי, הוא מחברה מוקרת ? הוא איכותי ? (לא מצאתי ביקורות עליו)

אם מרכיבים את המחשב בחנות הם משתמשים במשחה טרמית כשהם מחברים את הקירור למעבד ? או שצריך לקנות משחה בנפרד?

מה דעתך על הרכבת המחשב בבית? זה הפעם הראשונה שאני חושב לעשות את זה ואני טועה אם אני יכול ממש להסתבך בגלל זה..

ושאלה אחרונה, איזה רכיב אתה חשוב שהכי חלש במפרט (מה הדבר הבא שהיתה משדרג בו?)

פורסם

Hynix היא אחת מיצרניות הזכרונות הנדיפים הגדולה ביותר בעולם, למעשה היא האחראית לזינוק במחירי הזכרונות לפני כמה חודשים:

http://hwzone.co.il/hardware/news/141887

http://hwzone.co.il/hardware/news/141913

כן הם משתמשים במשחה תרמית, במקרה שלך הקירור כבר מגיע עם שכבת משחה על גוף הקירור ומוכן להרכבה.

תוכל להתנסות ולהרכיב בעצמך העניין לא מסובך, קצת סבלנות ורגש.

לדעתי כל הרכיבים חזקים, הייתי ממליץ כבר עכשיו לקחת כונן SSD בנפח כפול, מניסיון המקום ב120 גיגה נגמר מהר.

פורסם
  • מחבר

קניה של SSD בנפח גדול יותר כבר עכשיו תגרור חרגיה גדולה בתקציב,

אם ארצה לשדרג את המחשב עוד שנה, יש אפשרות לקנות פשוט SSD נוסף ולחבר אותו למחשב ככה שבסה"ך יהיו לי 2 SSD וכונן קשיח רגיל אחד ?

חבר המליץ לי לקנות שני כרטיסי זיכרון בנפח 4GB כל אחגד במקום הכרטיס של ה 8GB בשביל לנצל את הביצועים שמקבלים מ dual DDR, מה דעתך ?

זה אמור לצאת תוספת של רק 11 ש"ח:

[TABLE=width: 98%]

[TR=class: cat_product, bgcolor: #F3F6F9]

[TD=width: 5%, align: center][/TD]

[TD=width: 65%]Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד[/TD]

[TD=width: 15%, align: center][/TD]

[TD=width: 15%, align: center]360₪

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

מאז הועבר בקר הזיכרון מלוחות האם אל תוך המעבד בסדרת מעבדי i core , אין הרבה חשיבות לערוץ זיכרון כפול, לתדר או לתיזמונים וההבדל בביצועים אפסי.

מעבר לכך אתה סותם לעצמך יכולת שדרוג עתידי, עדיף לקחת סטיק בודד של זיכרון ב-8 גיגה.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לצערי בגלל שגויסתי למילואים לא הספקתי לקנות את את המפרט, ופריטים מסוימים כבר לא זמינים אצל TMS.

אפשר לקבל הצעה חדש ? אני מתכנן להזמין את המפרט החדש שבוע הבא

פורסם

העיקר שחזרת לשלום :hi::

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪893

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪121

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪455

מארז:

Fractal Design Arc Midi R2 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪474

ספק כוח:

Seasonic S12G-550W 80+ Gold

כמות: 1 - מחיר: ₪383

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

כמות: 1 - מחיר: ₪385

קשיח למחשב שולחני:

כמות: 1 - מחיר: ₪271

כונן אופטי:

רשתות:

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

סה"כ: ₪5066

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4965 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/uwrap84j

פורסם

תודה כנראה התפספס, הנה מפרט מתוקן:

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪893

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪121

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪455

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider

כמות: 1 - מחיר: ₪520

קירור למארז:

EVERCOOL EC-EGF-14 140mm Case Fan

כמות: 1 - מחיר: ₪37

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

כמות: 1 - מחיר: ₪385

קשיח למחשב שולחני:

כמות: 1 - מחיר: ₪271

כונן אופטי:

רשתות:

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

סה"כ: ₪5115

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5013 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/auzfs1ytm

פורסם

לא יודע. המפרטים נראים טיפה לא מתאימים.

בן אדם שאל האם תמורת כספו אם ירכיב בבית או יקנה חלקים מכמה חנויות אז הוא יקבל יותר או לא.

נתתם מפרטים ללא שום התייחסות.

ufnik182: לשאלות המקוריות שלך. אתה בהחלט יכול לקבל הרבה יותר תמורת כספך אם תשתמש בחלקים יד שנייה. יש חלקים שממש אין סיכון לקנות כיד שנייה. לדוגמה זיכרון RAMת מעבד, אפילו SSD וכ.מסך.

לצורך העניין, כ.מסך שהציעו לך במפרט שעולה 1800 אפשר לקנות ב 1000 עם שנתיים אחריות.

SSD 120 גיגה של סנדיסק גם עם אחריות ניתן לקנות ב 250 שקל במקום חדש ב 380.

פה במדור יד שניה מישהו מוכר I5 + 8GB RAM ב 600 שקל! תפתח לוח יד שניה, אפשר למצוא מעבדים I5 ואפילו I7 במחיר של I5 חדש.

אם תחליט לרדת דור, בכלל ניתן לרדת ל 400-500 שקל. שכיוון שממילה יהיה לך כ.מסך וליבה גרפית של מעבד לא מעניינת אותך, מבחינת ביצועים לא תרגיש הבדל. בארנק תרגיש ממש.

בכל מקרה, אם יש לך כןח ויכולת להרכיב לבד, אתה בהחלט יכול לקבל הרבה יותר תמורת אותו סכום.

פורסם

shgec, עברתי שוב על הדיון ולפי הבנתי פותח הדיון התכוון רק לכרטיס מסך משומש(כחלק מעודפי כריית המטבעות שהיו) הוא גם ציין בתחילת הדיון את השורה הבאה:

"ראיתי שלפעמים אתם מציעים לקנות כרטיס מסך משומש, זה קצת מפחיד אותי ורציתי לדעת אם החיסכון במחיר באמת שווה את זה", אז לא באמת הבנתי איך הסקת שפותח הדיון מעוניין בחלקים משומשים.

הייתי מעוניין לדעת למה לדעתך המפרט שהצעתי לא מתאים ואיך היית משנה אותו?

פורסם

1) חשבתי שזה יכול להיות פרויקט נחמד להרכיב את המחשב בבית ולא בחנות, מה אתם חושבים?

כמו כן אם אני ארכיב את המחשב בבית אתם חושבים שאני אוכל לחסוך כסף בכך שאני קנה חלקים שונים מחנויות שונות, או שאולי אתם בכלל ממליצים לעשות קניה מרוכזת רק בחנות אחת ?

פורסם

shgec אני מציע לך לעבור שוב על הדיון, לא בטוח שהבנת מה פותח הדיון רשם ומה אני רשמתי.

הכוונה של פותח הדיון היתה היתה לקנות חלקים חדשים, אפילו מכמה חנויות ולקחת את העניין כפרוייקט הרכבה לבד.

פותח הדיון התכוון שאינו מעוניין לפגוע באחריות על החלקים שהוא קונה, בפירוש חלקים חדשים ולא משומשים שכבר עברו מיד ליד.

גם כאן פותח הדיון התכוון לחסוך את עלות ההרכבה, כנראה הסיק שגובים עלות התקנה כיום, שים לב מה רשום אחרי ההדגשה שלך, בכך שאני קנה חלקים שונים מחנויות שונות.

פורסם

טוב. ישנתי על זה ואני מתנצל.

בשבילי זה בסך הכל תחביב ואני לא מתמיד בזה כמוך. כחלק מתחביב הרכבתי/שידרגתי כמה כמחשבים ותמיד השתמשתי בחלקים יד שנייה. לפעמים הם מגיעים אפילו באריזה סגורה, כמו SSD שהיה נמכר פה במדור יד שנייה.

עדיין לא היה לי אף מקרה שחלק כלשהו במחשב התקלקל, פרט לממש מזמן שסטיק זיכרון התקלקל. וזהו. חסכתי כך במצטבר כבר אלפי שקלים לאנשים וזה כננראה ממש משפיע לי התפיסה של מה שאני קורא :)

כשיש סימן כלשהו לאדם שמעוניין לחסוך אני מתחיל לנסות לשכנע לקחת יד שנייה.

אז פה פשוט נתתי עוד אופציה/נקודת מבט. בסהכ פותח הדיון יודע ויחליט לאט. השתמשתי במילים ממש לא מתאימות ואני מתנצל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים