עבור לתוכן

חשמל לדיסק 3.5"

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להשתמש בדיסק 3.5" פנימי, כדיסק חיצוני.

יש לי מתאם מ SATA ל power eSATA, שמאפשר חיבור של דיסקים 2.5".

http://www.ebay.com/itm/170908163390

האם אפשר לחבר את המתאם הזה לדיסק 3.5” ביחד עם חיבור לספק כוח, למשל כזה ?

http://www.dash.co.il/index.php?route=product/product&product_id=2951

או שזה בעייתי שהדיסק יקבל חשמל משני הכבלים ביחד ?

או לחילופין, האם אפשר להשתמש רק בחיבור לחשמל מתוך המערכת שבלינק הבא, ביחד עם המתאם שלי ?

http://www.link-master.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1395

אני מעדיפה להשתמש במתאם ל eSATA ולא במתאם ל USB2.0 כי הוא מהיר יותר ולא מוגבל ל 2TB.

תודה

פורסם

האפשרות השלישית.

לדיסק 3.5 זה לא ישפיע, החשמל מהכבל SATA לא יזיז לו וכמו כן אין לאיפה לחבר אותו.

את צריכה כבל SATA רגיל או SATA לUSB, כמו כן את צריכה ספק כוח כמו שהצעת בקישור השלישי.

הכבל שבקישור הראשון לא יתאים ל3.5.

הקישור השני, מתאים רק לIDE, קרי, לדיסקים הישנים יותר ולא יתאים לך.

הקישור השלישי יעזור לך. אם תשימי לב, הוא כולל כבל SATA ומתאם SATA לUSB.

פורסם

תיאורטית לדיסק לא משנה אם הוא מקבל את החשמל מתוך המחשב או מבחוץ

מציאותית, חלק גדול מספקי הכוח (240V ל sata power או ide power) באיכות נמוכה ביותר. יצא לי לראות ספק כזה שפשוט שרף תוך שניות דיסק קשיח שחובר אליו. אם אני לא פותח ובודק מה יש בספק כזה, אני לא סומך עליו להפעיל דיסק ובטח לא דיסק שמכיל מידע חשוב

ממליץ לחבר את הדיסק מהספק הפנימי במחשב (ואם כבר זה מחשב דסקטופ, ניתן לחבר את הדיסק גם ל sata הפנימי) או מספק מחשב פנימי נוסף שמופעל מחוץ למחשב על ידיי חיבור החוט הירוק והשחור בחיבור 24 pin. רוב הספקים האלה ואפילו ספקים גנריים בשימוש כזה יהיו אמינים יותר מספק 240V ל sata power באיכות לא ידועה

כמו כן יש לשמור על סדר חיבור וניתוק : החשמל מתחבר אחרון, מתנתק ראשון

חוץ מזה, מתאם ה SATA בלינק הראשון נראה שמשתמש בחיבור combo USB+eSata שיש במחשבים ניידים, ושהוא לא מוציא מתח 12V, מכאן הוא שימושי רק במחשבים שיש להם את החיבור המתאים ורק לדיסק 2.5

פורסם
  • מחבר
האפשרות השלישית.

לדיסק 3.5 זה לא ישפיע, החשמל מהכבל SATA לא יזיז לו וכמו כן אין לאיפה לחבר אותו.

את צריכה כבל SATA רגיל או SATA לUSB, כמו כן את צריכה ספק כוח כמו שהצעת בקישור השלישי.

הכבל שבקישור הראשון לא יתאים ל3.5.

הקישור השני, מתאים רק לIDE, קרי, לדיסקים הישנים יותר ולא יתאים לך.

הקישור השלישי יעזור לך. אם תשימי לב, הוא כולל כבל SATA ומתאם SATA לUSB.

תודה רבה!

טעות שלי, יש לי כמה דיסקים עתיקים שרוצה להעביר מהם חומר, ולא שמתי לב שהחיבור בהם שונה

כך נראה הדיסק הישן שלי -

logica-disco-rigido-hitachi-deskstar-hdt722516dla380-de-160g-14926-MLA20092597570_052014-O.jpg

פורסם

לדיסק הזה יש את 2 הצורות של חיבור חשמל. יש לחבר חשמל ל 1 מהם

עדיין, אני ממליץ להתרחק מהספקים של 240v - sata/ide power אם האיכות של הספק הספציפי לא ידועה

פורסם
  • מחבר
תיאורטית לדיסק לא משנה אם הוא מקבל את החשמל מתוך המחשב או מבחוץ

מציאותית, חלק גדול מספקי הכוח (240V ל sata power או ide power) באיכות נמוכה ביותר. יצא לי לראות ספק כזה שפשוט שרף תוך שניות דיסק קשיח שחובר אליו. אם אני לא פותח ובודק מה יש בספק כזה, אני לא סומך עליו להפעיל דיסק ובטח לא דיסק שמכיל מידע חשוב

ממליץ לחבר את הדיסק מהספק הפנימי במחשב (ואם כבר זה מחשב דסקטופ, ניתן לחבר את הדיסק גם ל sata הפנימי) או מספק מחשב פנימי נוסף שמופעל מחוץ למחשב על ידיי חיבור החוט הירוק והשחור בחיבור 24 pin. רוב הספקים האלה ואפילו ספקים גנריים בשימוש כזה יהיו אמינים יותר מספק 240V ל sata power באיכות לא ידועה

כמו כן יש לשמור על סדר חיבור וניתוק : החשמל מתחבר אחרון, מתנתק ראשון

חוץ מזה, מתאם ה SATA בלינק הראשון נראה שמשתמש בחיבור combo USB+eSata שיש במחשבים ניידים, ושהוא לא מוציא מתח 12V, מכאן הוא שימושי רק במחשבים שיש להם את החיבור המתאים ורק לדיסק 2.5

תודה רבה !

יש לי חיבור USB+eSATA במחשב הנייד וקניתי באיביי את הכבל שבלינק הראשון כדי להעביר חומר מדיסק 2.5" כששדרגתי את הדיסק בנייד.

המחשב הנייח שלי שבק חיים, הוא שימש במשך הרבה שנים לגיבויים אז הצטברו לי בו דיסקים מכל מיני סוגים (מ IDE של 160GB ועד ל SATA 2TB).

היה קצר חשמלי, הספק שלו נשרף, וכבר לא שווה להשמיש אותו, אז אין לי ספק של נייח, ואם כבר לקנות הייתי מעדיפה ספק ייעודי קטן יותר.

האם אתה יודע להמליץ על ספק חשמל אמין ?

יש לי כרגע רק מחשב נייד ומארז חיצוני שמאפשר לחבר דיסק SATA אחד ל USB. החיבור הזה מאד איטי, ומוגבל ל 2TB.

חשבתי לקנות משהו כזה -

http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-to-2-5-3-5-HDD-Hard-Drive-SATA-IDE-Adapter-Converter-Power-Cable-OTB-/261293765935?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item3cd652752f

כדי שאוכל לחבר את כל הדיסקים הישנים (כולל ה IDE), ומדי פעם להשתמש בו לגיבויים על דיסק חדש מעל 2TB.

האם אפשר להשתמש בספק החשמל של המארז החיצוני, או בספק של דיסק חיצוני שיש לי, ביחד עם מתאם כלשהו ?

הספקים האלו בינתיים עשו את העבודה, אז אולי אפשר לסמוך עליהם יותר מאשר על ספק סיני מאיביי.

תודה רבה, מעריכה את העזרה !

- - - תגובה אוחדה: - - -

לדיסק הזה יש את 2 הצורות של חיבור חשמל. יש לחבר חשמל ל 1 מהם

עדיין, אני ממליץ להתרחק מהספקים של 240v - sata/ide power אם האיכות של הספק הספציפי לא ידועה

תודה!

אתה יודע להמליץ על ספק כזה אמין ?

פורסם

בהרבה מקומות שבהם נאמר על "מחשב ישן שלא כדאי להשמיש", לפעמים יוצא שמדובר במחשב לא רע בכלל. יש סיכוי טוב שהוא חדש יותר מהמחשב בו אני משתמש ברגע זה ....

תמיד ניתן להשמיש מחשב למטרה טובה, לתת או למכור (כמחשב או בחלקים)

עד עכשו הספקים החיצוניים האמינים היחידים שראיתי הם אלה של מארזי דיסקים חיצוניים, ובדרך כלל יש להם חיבור שלהם שמתאים למארז הדיסקים. אם יש לך מארז, את יכולה לפתוח אותו ולחבר לתוכו את הדיסקים שלך. לפעמים החיבור בפנים הוא על כבל, במקרה כזה ניתן לחבר את החשמל ממנו ואת התקשורת ממתאם חיצוני. בכל מקרה, חיבור החשמל של המארז לשקע מתחבר אחרון ומתנתק ראשון

לא ראיתי בכללי הרבה ספקים שונים שנותנים חיבור ישיר ל ide power / sata power (כאמור אני מעדיף להשתמש בספק מחשב פנימי מחוץ למחשב), מתוך אלה שכן ראיתי לא יכול להמליץ על כלום, מה גם שהם ללא שם ורוב הסיכויים שהרבה מהם כבר לא ניתן למצוא בכל מקרה .....

.... אבל הספק המצורף למתאם מ ebay בהודעה שלך נראה זהה בדיוק לאותו אחד שראיתי שורף דיסק קשיח

פורסם
  • מחבר

המון תודות !

ארד מהמתאם והספק שבאיביי ואחפש מארז או docking לדיסק עם USB3 או eSATA ושקיבל חוו"ד טובות.

תוכל להמליץ על משהו אמין ?

בהרבה מקומות שבהם נאמר על "מחשב ישן שלא כדאי להשמיש", לפעמים יוצא שמדובר במחשב לא רע בכלל. יש סיכוי טוב שהוא חדש יותר מהמחשב בו אני משתמש ברגע זה ....

תמיד ניתן להשמיש מחשב למטרה טובה, לתת או למכור (כמחשב או בחלקים)

המחשב הזה כבר גמר את 9 הנשמות שלו....

זה מחשב בן הרבה יותר מ 10, שכל פעם שדרגתי. הפעם האחרונה היתה לפני כ 7 שנים כשהחלפתי לו את הלוח אם, מעבד, וכרטיס מסך.

בשנים האחרונות הוא שימש כמעט רק לגיבויים ומעט לאינטרנט. בפעם האחרונה שהדלקתי אותו היה פיצוץ עם עשן מאיזור הספק כוח. לא יודעת האם רק הספק נשרף או שנגרם נזק נוסף. בדקתי שהדיסקים שרדו, ולא היה לי זמן להתעסק ולבדוק את שאר הרכיבים, כשכנראה כל מחשב חדש מתחת ל 1000ש"ח יהיה יותר חזק מהמחשב הזה.

פורסם
...

ואחפש מארז או docking לדיסק עם USB3 או eSATA ושקיבל חוו"ד טובות.

תוכל להמליץ על משהו אמין ?

.....

http://www.dx.com/p/all-in-1-dual-hdd-docking-station-with-one-touch-backup-for-2-5-3-5-sata-ide-hdd-31937

יש לי כזה - הוא קצת יקר יחסית אבל הוא מאוד נוח ומתאים לעבודה שלא לדבר על אסטתי עם סוגים שונים ויש לו גם קורא כרטיסים

ממליץ

פורסם

לא יצא לי לראות תקלות במתאמי הנתונים (USB/SATA). מבחינת חשמל, יש דוקים או מארזים חיצוניים שיש להם ספק כוח אמין, ביניהם גם כאלה שהם ללא שם

לא יכול לכוון למשהוא ספציפי ובמיוחד לא משהוא שעדיין ניתן לקנות (הדגמים של הדברים האלה מתחלפים כל הזמן)

אצל הרבה משתמשים עדיין עומד מחשב גלישה באינטרנט אם חומרה בת 7 שנים ויותר. והם אפילו לא מנצלים את כל היכולות של החומרה שלהם

מידי פעם ביד 2 יש מי שמחפש חומרה מתאימה לתיקון או שדרוג : לוח, מעבד, דיסק של 40/80G, זיכרון (!), .....

ויש לציין שאני משתמש במחשב שהורכב מחומרה בת 8-10 שנים, על ידיי הרחבת זיכרון למקס' הנתמך והתקנת מערכת הפעלה יעילה הוא מהיר יותר מהרבה מחשבים חדשים ממנו משמעותית

פורסם
  • מחבר
http://www.dx.com/p/all-in-1-dual-hdd-docking-station-with-one-touch-backup-for-2-5-3-5-sata-ide-hdd-31937

יש לי כזה - הוא קצת יקר יחסית אבל הוא מאוד נוח ומתאים לעבודה שלא לדבר על אסטתי עם סוגים שונים ויש לו גם קורא כרטיסים

ממליץ

תודה רבה על ההמלצה, זה נראה טוב. ניסית להשתמש בדיסקים מעל 2TB ?

בלינק שנתת במקום אחד כתוב שזה תומך ב Hard disk drive of any capacity

ובתמונה שאח"כ כתוב Supports each HDD up to 2TB.

אני מעדיפה לקנות מארז/docking שתומך גם בדיסקים גדולים יותר.

פורסם

אני מנחש שהם כתבו את התיאור any capacity כשלא היו דיסקים מעל 2TB, ומאז מעתיקים את זה לכל מתאם בלי לשים לב שהנתון כבר לא נכון לדיסקים של היום

תנסי לחפש מתאם ספציפית על ידי מילות החיפוש 3GB, 4GB וכדומה

פורסם
  • מחבר
לא יצא לי לראות תקלות במתאמי הנתונים (USB/SATA). מבחינת חשמל, יש דוקים או מארזים חיצוניים שיש להם ספק כוח אמין, ביניהם גם כאלה שהם ללא שם

לא יכול לכוון למשהוא ספציפי ובמיוחד לא משהוא שעדיין ניתן לקנות (הדגמים של הדברים האלה מתחלפים כל הזמן)

אצל הרבה משתמשים עדיין עומד מחשב גלישה באינטרנט אם חומרה בת 7 שנים ויותר. והם אפילו לא מנצלים את כל היכולות של החומרה שלהם

מידי פעם ביד 2 יש מי שמחפש חומרה מתאימה לתיקון או שדרוג : לוח, מעבד, דיסק של 40/80G, זיכרון (!), .....

ויש לציין שאני משתמש במחשב שהורכב מחומרה בת 8-10 שנים, על ידיי הרחבת זיכרון למקס' הנתמך והתקנת מערכת הפעלה יעילה הוא מהיר יותר מהרבה מחשבים חדשים ממנו משמעותית

תודה, מסכימה אתך, זאת גם הגישה שלי.

מכרתי כמה פעמים רכיבים ישנים כששדרגתי, הפעם לא היה לי זמן להתעסק עם זה ולבדוק מה מתוך הרכיבים עוד תקין כדי למכור אותם או כדי להשמיש את המחשב, אז בינתיים הוא עומד מושבת כבר כמה חודשים. מאז שיש לי מחשב נייד כמעט ולא נגעתי בנייח. רב הרכיבים במחשב הזה אמנם עתיקים אבל בזמנו נחשבו לאיכותיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים