עבור לתוכן

לא מצליח לגשת לדיסק הקשיח המשני לאחר התקנת אובנטו

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם אני חדש בעולם הלינוקס!

התקנתי את האובנטו על הsdd שעליו הייתה מותקנת מערכת ההפעלה הקודמת ווינדוס.

בנוסף במחשב יש לי hdd שבו מאוכסנים כל הקבצים החשובים שהיו לי במחשב.

מאז שהתקנתי את אובנטו אני לא מצליח לשגת אליו. כל פעם שאני מנסה אני מקבל שגיאה.

Error mounting /dev/sdb2 at /media/ran-noa/local disk2: Command-line `mount -t "ntfs" -o

הסתכלתי על לא מעט מדריכים בימים האחרונים אבל כולם מדברים על מקרים בהם יש לך שתי מערכות הפעלה ואז אתה פשוט צריך לעשות כיבוי בצורה טובה לווינדוס, במקרה שלי אין לי בכלל את מערכת ההפעלה ווינדוס ככה שאין לי מושג מה אני צריך לעשות.

הוספתי תמונה שאני מקווה שתעזור לכם להבין את השגיאה טוב יותר.

אשמח לעזרה! תודה לכולם.

פורסם

וינדוס מסמנת ב dirty flag מחיצות שהיתה עליהן כתיבה שלא הושלמה. בכל הפעלה וינדוס בודקת את ה dirty flag, ואם הוא נמצא, המחיצה נבדקת על ידיי chkdsk לפניי שוינדוס ממשיכה לעלות. זה משמש להגנה על הנתונים שנמצאים על המחיצה מפני כיבוי לא מסודר של המחשב

ככל הנראה בפעם האחרונה שהמחיצה היתה בשימוש על ידי וינדוס היה כיבוי לא מסודר, או שפירמטת את המחשב ממצב של hibernate. אובונטו מצאה על המחיצה dirty flag, ורוצה שתעלה לוינדוס על מנת לסרוק את המחיצה ולתקן אותה

כלי ה NTFS של לינוקס פחות מפותחים מאלה של מיקרוסופט, לכן אם יש לך אפשרות, תשתמש ב chkdsk של מיקרוסופט - מתוך וינדוס, מתוך cmd בדיסק ההתקנה של וינדוס (תעלה אותו ל command prompt), או מדיסק כלי מערכת כמו hirens boot cd :

chkdsk /F e:

אם אין לך אפשרות להפעיל chkdsk של מיקרוסופט, תתקין במערכת שלך את ntfs-3g ותריץ ntfsfix :

sudo ntfsfix -d /dev/sdb2

פורסם
  • מחבר

שמע אתה גאון חחחח

התקנתי את ה ntfs-3g , הרצתי את

sudo ntfsfix -d /dev/sdb2

וכמו קסם הכל עובד! תודה רבה אחי!!!

פורסם

למה גאון? התשובה היתה כתובה לך מול העיניים.

פורסם
  • מחבר
למה גאון? התשובה היתה כתובה לך מול העיניים.

שמע אני לא אגיד לך שלא ניסיתי קודם לכן. עובדה שכבר התקנתי את ה ntfs-3g.

אבל משהו בשורת קוד שרשמתי לא היה נכון. אם אני לא טועה אצלי לא הייתה הd הזאת.

בכל מקרה תודה רבה ישבתי על זה כל השבת!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים