עבור לתוכן

חוות דעת על מחשב MAC לגרפיקה/תלת מימד:

Featured Replies

פורסם

http://www.istoreil.co.il/145492/Mac_mini

[TABLE=width: 188, align: center]

[TR]

[TD=align: right]מעבד: 2.3GHz מרובע ליבות i7[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]זיכרון: 4GB 1600MHz[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]כונן קשיח: 1TB[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right]כרטיס מסך: Intel HD 4000

הוא חזק?

לתלת מימד ורנדורים וקצת וידאו HD שזה כמובן מאוד קשה לערוך HD - אבל סרטים קצרים...[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: right] [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

• תגובות 43
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במפרט הנוכחי שהבאת - לא טוב

4GBזיכרון לא מספיק

דיסק קשיח איטי

באופן כללי שקונים מחשב APPLE צריך להשקיעה הרבה אז מקבלים מכשיר מעולה עם כל היתרונות שלו וחווית השימוש

במחיר של 4K תקנה PC

פורסם

ממש אבל ממש לא מספיק.

אמנם המעבד חזק (למרות התדר הנמוך יחסית) אבל בלי כרטיס ממשי, ועם 4 BG זיכרון ובלי SSD ...

בקיצור לגרפיקה (אפילו בסיסית ) זה לא מתאים, ובמחיר הזה...

לפני שקניתי את המפלצת הנוכחית שלי חשבתי על מאכ לא מעט (אני גרפיקאי ותלתיסט)

וגם בכפול מזה תקבל מן הסתם הרבה יותר בpc אמנם באיזור ה7.5-8K יש כבר את סדרת הimac שכבר יכולה לעמוד ביעדים אלו

פורסם

אני אדבר בשפה לא מקצועית, לא מתאימה לפורום ולא מפורטת, אבל אני חושב שהפעם היא תבטא טוב יותר את מה המחשב הזה שווה מאשר אכתוב תגובה מפורטת:

זה באמת זבל של מחשב.

תתרחק מאפל בכל מה שנוגע לגרפיקה.

אין תמיכה בNVIDIA

אין יכולת להריץ 3ds max

רקPC

תבקש מפרט לפי הדרישות שלך

פורסם

^לא נכון.

אם יש למישהו תקציב לא מוגבל . אין כמו מק פרו למשל

כל גרפיקאי יאמר לך שזה חלומו .

ואם כבר מדברים השפה המפורטת המקצועית והתאימה לפורום , תמיד עדיפה.

וגם היא (או העדרותה) מבטאים הרבה.

פורסם
^לא נכון.

אם יש למישהו תקציב לא מוגבל . אין כמו מק פרו למשל

כל גרפיקאי יאמר לך שזה חלומו .

ואם כבר מדברים השפה המפורטת המקצועית והתאימה לפורום , תמיד עדיפה.

וגם היא (או העדרותה) מבטאים הרבה.

אולי לא תטעה אנשים?

MAC PRO

לא תומך בכרטיס NVIDIA ואין אופציה להוסיף לו בשום אופן

זה אומר שכל מנועי ה CUDA למינייהם לא תופסים.

הוא לא תומך בשני מעבדים

ואי אפשר להריץ 3ds max על OXS.

וגם אם תתקין WINDOWS, אין לך כפתור אמצעי בעכבר = אתה לא יכול לעשות נביגציה נורמלית במאקס.

הוציאו MAC PRO חדש והתעלמו מצרכים של חצי מדרישות הפקה של פרילאנסר.

פורסם

אפל זה הבזיון הכי גדול שראה עולם המחשבים

אין בו שום יתרון בשום צורה

נכון להיום הוא חלש משמעותית מכל PC באותו תקציב הוא לא יותר יציב ולא יותר כלום פשוט כלום.

אנשים נגררים אחרי אפל מסיבה אחת כי זה קיבל איזשהו שם של מותג בתחום הגראפיקה ונותן איזשהו "רושם רישוני/תדמית" כמו שיותר ירשים אותך כלקוח לראות איש עסקים מגיע עם R8 ככה יותר מרשים לקוחות לראות גרפיקאים מגיעים עם אפל ותפוח נוצץ מאחורי המחשב.

ואפל היו ככה מאז ומתמיד , הם תמיד היו הראשונים בלפרוץ בטכנולוגיה מסוימת אבל מהר מאוד הם נשארו מאחור עם מחיר שלא קרוב להיות מוצדק וכל זה רק בגלל התפוח שלהם , אם זה במאק שהיה לפני פיסי או אם זה באיפד או אם זה באיפון . תמיד ראשונים ומהר מאוד מאחור.

פורסם
אפל זה הבזיון הכי גדול שראה עולם המחשבים

אין בו שום יתרון בשום צורה

נכון להיום הוא חלש משמעותית מכל PC באותו תקציב הוא לא יותר יציב ולא יותר כלום פשוט כלום.

אנשים נגררים אחרי אפל מסיבה אחת כי זה קיבל איזשהו שם של מותג בתחום הגראפיקה ונותן איזשהו "רושם רישוני/תדמית" כמו שיותר ירשים אותך כלקוח לראות איש עסקים מגיע עם R8 ככה יותר מרשים לקוחות לראות גרפיקאים מגיעים עם אפל ותפוח נוצץ מאחורי המחשב.

ואפל היו ככה מאז ומתמיד , הם תמיד היו הראשונים בלפרוץ בטכנולוגיה מסוימת אבל מהר מאוד הם נשארו מאחור עם מחיר שלא קרוב להיות מוצדק וכל זה רק בגלל התפוח שלהם , אם זה במאק שהיה לפני פיסי או אם זה באיפד או אם זה באיפון . תמיד ראשונים ומהר מאוד מאחור.

סתם השתלחות מיותרת ולא נכונה

אפל מציעה מוצרי פרמיום

גם מחשבים ניידים מבוסס וינדוס עם מאפיינים דומים עולם הרבה מאוד

קח את MacBook pro נייד מבוסס וינדוס עם מאפיינים דומים Dell XPS 15 עם מעבד i7 וכונן SSD עולה 11K

עוד דוגמה:

Mac pro תיקח שרת עם מעבד XEON 12 ליבות ובהתחשב בכל הנתונים (כמו העיצוב המאוד מאוד קומפקטי) אתה תראה שזה לא כזה יקר

פורסם
  • מחבר

ואם אני אשדרג עוד 1500

כלומר 5.5 אלף שקל

השדרוג הוא בזיכרון

16GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 2X8GB, ₪1,699.9

עדיין המחשב יהיה לא משתלם ביחס ל?

לPC

אני גם שמעתי שמערכות מאק יותר יציבות לגרפיקה שלא לדבר על התוכנות של העריכה שבאות עם המחשב

חוץ מזה

לגבי

3dmax

אני מכיר שהממשק לא תומך אבל יש עוד תוכנות תלת מימד

ואת ההסבר של הלחצן גלגלת בכלל לא הבנתי אם אפשר הסבר יותר מעמיק?

פורסם
זה לא ציטוט אלא מיסגור התגובה שאינה נוגעת לעיקר הדיון:

ליורם והאדון השני ששונאים את אפל.

אתם גרפיקאים???

כן? כמה זמן? איפה?? עבדתם במקומות נחשבים בתחום??

אני כן . הרבה זמן. ועבדתי גם במשרדי פרסום מאוד נחשבים. (היום בעיקר פרטי ועיצוב קטלוגים)

נתחיל מזה שברוב מקומות העבודה שלי היו רק מחשבי מק.

והעבודה עליהם בליגה אחרת בכלל מנסיון.

כל אחד מהגרפיקאים המקצועיים בפורום יודע את זה.

אין לי אייפון ובבית גם לא מק. אני לא חסיד שלהם. אפילו קצת סולד מהם.

אבל בגרפיקה הם הכי טובים . נקודה.

אני לא אתייחס לטענות של 'אין גלגלץ אמצעית' ו'התפוח נוצץ ומרשים'.

ולפותח הדיון: מק מיני אינו מיועד לשוק מקצועי .שוב. המעבד מוחלש. הכרטיס הגרפי בסיסי מידי. הכונן הקשיח יאט את העבודה. גם אם שיפרת את הזיכרון ,למקצועי זה לא מתאים. (וכך זה כל המק עד בערך התחלה של 8K ש"ח)

תקנה מחשב קטן באותו סכום (mini itx) עם כרטיס מסך נורמלי, מעבד כמו שצריך , כונן ssd מהיר , תקבל תוצאה כפולה באותו המחיר. תפתח דיון חדש בנושא יש כאן הרבה אנשים שיוכלו לעזור לך.

בהצלחה.

פורסם
ואם אני אשדרג עוד 1500

כלומר 5.5 אלף שקל

השדרוג הוא בזיכרון

16GB 1600MHz DDR3 SDRAM - 2X8GB, ₪1,699.9

עדיין המחשב יהיה לא משתלם ביחס ל?

לPC

אני גם שמעתי שמערכות מאק יותר יציבות לגרפיקה שלא לדבר על התוכנות של העריכה שבאות עם המחשב

חוץ מזה

לגבי

3dmax

אני מכיר שהממשק לא תומך אבל יש עוד תוכנות תלת מימד

ואת ההסבר של הלחצן גלגלת בכלל לא הבנתי אם אפשר הסבר יותר מעמיק?

הבעיה היא לא רק בזכרון

היא במעבד

היא בכרטיס מסך שבכלל אין שם

מי שמתעסק בתלת מימד וביחוד עם דגש על רינדורים לא עושה את זה על מאק ואם כן אז זה רק על המאקים של ה20 אלף פלוס וגם זה סתם לזרוק כסף מיותר.

ונכון להיום לא ידוע על איזשהו יתרון ביציבות של מאק מול פיסי, מנסיון אישי שלי ההפך, אבל אני לא הכליל.

ושלא תתבלבל יש הבדל עצום בין גרפיקאי(פוטושופ, אילסטריטור) לאינימטור(3ds max, maya, zbrush) שאתה מדבר עליו אתה אולי תשמע גרפיקאים שאוהבים לעבוד עם אפל כי הם פחות מרגישים את ההבדל בחומרה אבל שתשאל אנימטור תראה שהוא יגיד לך לא להתקרב לזה.

סתם השתלחות מיותרת ולא נכונה

אפל מציעה מוצרי פרמיום

גם מחשבים ניידים מבוסס וינדוס עם מאפיינים דומים עולם הרבה מאוד

קח את MacBook pro נייד מבוסס וינדוס עם מאפיינים דומים Dell XPS 15 עם מעבד i7 וכונן SSD עולה 11K

עוד דוגמה:

Mac pro תיקח שרת עם מעבד XEON 12 ליבות ובהתחשב בכל הנתונים (כמו העיצוב המאוד מאוד קומפקטי) אתה תראה שזה לא כזה יקר

אתה צוחק נכון?

הנייד של Mac pro עם I7 מתחיל ב11 אלף שקל בלי כרטיס מסך עם 8 גיגה זכרון.. זה נראה לך הגיוני?

והמאק פרו שאתה מדבר עליו אומנם עם מעבד חזק אבל עם כרטיס AMD שלא תומך בCUDA והוא עולה 36 אלף שקל זה נראה לך משתלם ?

המחירים של אפל הם בדיחה של תמורה = מחיר , אין לך מה לנסות בכלל הם עצמם לא מנסים לשווק את עצמם כחברה משתלמת.

פורסם

הם הכי טובים והכי יקרים.

נכון, ככה זה.

פורסם

הם הכי גרועים והכי יקרים.

נכון, ככה זה.

פורסם

ליורם והאדון השני ששונאים את אפל.

אתם גרפיקאים???

כן? כמה זמן? איפה?? עבדתם במקומות נחשבים בתחום??

פורסם

אנחנו בשנת 201x ולא 199x.

למערכות מאק הייתה עדיפות לגראפיקאים בעבר בעיקר בגלל שבהתחלה תוכנות גראפיקה (כמו פוטושופ) היו אקסלוסיביות אליהם, ומערכת ההפעלה הייתה יציבה מאוד וכמובן איכות התצוגה (וההרכבה של המחשב) היו גבוהות גבוהות. הדבר תקף גם היום, אבל ההפרש הכללי בין מחשב PC סטנדרטי למאק הצטמצם היום, כך שלאו דווקא הבחירה במאק היא הבחירה הנכונה (לעניות דעתי - לא נכונה בכלל).

אין כיום שום עדויות שמערכות מאק מחזיקות יותר או חפות מתקלות יותר מאשר PC רגיל למרות שאנשים מגדירים אותם כ"מוצרי פרימיום", אין סיבה לשלם הרבה יותר עבור רטינה כשיש פאנל IPS במחיר סופר נמוך בשלושת השנים האחרונות, וככל שהזמן עובר המחירים שהם מציגים מוגזמים יותר ויותר - סה"כ מדובר על אותה החומרה בדיוק כמו מחשבי PC סטנדרטיים.

מבחינת מערכת הפעלה, אני אישית חושב OSX מספקת חוויית שימוש חלקה יותר, אבל פשוט אין לה תמיכה בהרבה תוכנות דו ותלת מימד פופלאריות שיש כיום וגם הפיצ'רים שלה יחסית מוגבלים לעומת וינדוס. יש אנשים שקונים מאק ושמים וינדוס בנוסף ע"מ להשתמש בכלים שהיא מציעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים