עבור לתוכן

עזרה | האם המייל המצ"ב הוא מייל דיוג / הונאה ?

Featured Replies

פורסם

:huh: שלום רב, איני יודע איזה פורום מיועד לפתיחת אשכול מסוג זה (בדיקת מייל שהגיע אלי - האם הוא מהימן או הונאה) לכן פתחתי אותו כאן (ואודה למנהל/ת הפורום אם יפנו אותו לפורום המתאים במידה ואינו מתאים לכאן)...

לאחרונה קיבלתי מיילים חשודים לתיבת המייל של הספקית שלי (טריפל סי), כביכול מגוגל או מיקרוסופט. תוכן המיילים היה זהה פחות או יותר לזה המצורף כאן אלא שהם נשלחו מדומיינים שאינם משוייכים לגוגל / מיקרוסופט. היה לי חשד מאוד חזק כי מדובר במלכודת דבש, או במילים אחרות נסיון להונאה. אז פעלתי בשיקול דעת - חיפשתי מידע בגוגל על הסטרינג שבכותרת (REF NO). התוצאה הראשונה שעלתה (דיון בפורומים של גוגל) אימתו את החשד שלי. כולם היו SCAM

המייל המצורף היום לעומת זאת, מעלה ספקות חדשים - משלוש סיבות: 1. הוא נשלח מהדומיין הבריטי של גוגל <alert@google.co.uk>,

2. החתימה כביכול בשמו של David Drummond, שהוא

Senior Vice President (בכיר בחברה),

3. החיפוש בגוגל לגבי 2 הסטרינגים שבכותרת ה-PDF המצ"ב לא העלה תוצאות המעידות על המייל כ-SCAM או כ-TRUE.

השאלה היא האם גם המייל הזה מסוכן ? בינתיים התעלמתי מהקודמים, וגם לגבי המייל הזה - עוד לא פעלתי (לא הגבתי).

אשמח לעזרה בנושא האמור, ובבקשה תגובות ענייניות.

פורסם

רק מהכותרת אני יכול לומר שכן, זו הונאה.

אני אתן לך רמז קטן: אתה לא יכול לזכות בהגרלה שמעולם לא נרשמת אליה.

פורסם

זכיתי כבר ב3 כאלה וזה תמיד אותו הסכום !! לא יודע למה חחח

בקיצור זה חרטא .. תעשה report phishing למייל

למידע נוסף על כאלה ואחרים של גוגל :

https://support.google.com/faqs/answer/2952493?hl=en

פורסם

אוף הייתי כבר צריך להיות מולטי מיליונר :(

פורסם
  • מחבר

תודה חברים - סיפקתם לי את מה שהייתי צריך... אעביר להם REPORT PHISHING

אצלי למען הסטטיסטיקה, והסדר הטוב - קיבלתי 5 מיילים מגוגל וממיקרוסופט עוד 2, בסכומים 850 / 950 אלף פאונד. ולא, לא באמת האמנתי. רציתי להשתכנע שאני לא היחיד שמקבל :-)

עריכה: ועוד משהו, לא ראיתי שום הגרלה כזאת אי פעם. רק הודעות "זכייה"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים