עבור לתוכן

סלילת רשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

במסגרת שיפוצים בדירה, השחילו אצלנו כבל CAT6, אשר קצה אחד שלו נמצא בחדר של אחי ואחד בסלון, כאשר הוא יוצא ומסתלסל אצלי לצורך המשך ההתקנה.

וכאן אני צריך את עזרתכם...

אני מעוניין לחתוך את הסלסול בצורה כזו שתהיה לי נקודה גם אצלי, שתהיה מחוברת לשני הקצוות הקיימים (הסלון והחדר של אחי).

מה חיבורי הקצה שאני צריך מבחינת שקעים ופאנלים בקיר, ומהי צורת החיווט אל אותם חיבורי הקצה?

מצורפת תמונות להמחשת המצב

התמונה הראשונה והשניה הן של היציאה אצל החדר של אחי. צילמתי גם את החוטים הפנימיים, לצורך שאלת החיווט

התמונה השלישית היא הסלסול שיוצא מהחדר של אחי לחדר שלי, חוזר לקיר וממשיך לסלון.

פורסם

ברמה העקרונית, אתה צריך לחתוך את הכבל ולחבר את שני הקצוות למתג (switch). מה-switch צריך יהיה לצאת כבל שלישי שיתחבר אל המחשב שלך. את שני הקצוות החתוכים אני ממליץ לחבר לשקעים שימוקמו על הקיר ומהשקעים תחבר כבלים קצרים אל ה-switch שתרכוש. מידע נוסף על כבילה יש במדריך הזה http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הלינק עם הכיבול!

לגבי הקונפיגורציה...

המחשב שלי מחובר ישירות עם כבל רשת לראוטר, ואין ברשותי סוויץ'.

ישנה אפשרות לחתוך את הכבלים ולחבר אותם לשקעים נפרדים בקיר אצלי בחדר, וכל שקע לחבר ישירות לכניסה בראוטר בעזרת כבל רשת? כך בעצם אני מחמם כל נקודה, כאשר הראוטר מתפקד כמעין סוויץ'.

זה אפשרי מבחינת חלוקת רוחב הפס? ניתן ליצור כך רשת ביתית בסיסית?

בנוסף, אחזור קצת לאחור באחת השאלות שלי: ישנה אפשרות לחיתוך הסלסול וחיבור שני הקצוות יחד ליצירת שקע CAT6 אחד ויחיד (ומתפקד) בחדר שלי, שיזין (בעזרת חיבור של כבל ישירות מהראוטר לשקע) את שתי הנקודות (סלון והחדר שלי אחי) ברוחב פס אחיד כמו שאני מקבל בעזרת החיבור הישיר שלי לראוטר?

פורסם

התיאור שלך לא ממש ברור, אבל הראוטר שיש לך בהחלט יכול לתפקד כ-SWITCH, כל עוד שני הצדדים שחתכת מתחברים אליו. איפה ימוקם המודם בקונפיגורציה הזאת? יש לך עוד ראוטר בבית או שמה שיש לך בבית הוא הראוטר היחידי?

לא ניתן לחתוך את הכבל ולייצר נקודת רשת אחת. החיתוך ייצר שתי נקודות, ששתיהן מתחברות לראוטר אצלך בחד, כאשר שני הקצוות - אחד יתחבר לאחיך והשני יתחבר לסלון.

פורסם
  • מחבר

המצב כרגע הוא שהראוטר (שבתוכו מובנה מודם. הדגם הוא d-link 2760u e1, אם אתה מעוניין לברר עוד) מחובר ישירות בכבל למחשב שלי. סמוך אליו נמצא הסלסול שיוצא מהקיר, כאשר קצה אחד של הסלסול יוצא בחדר של אחי, והקצה השני יוצא בסלון.

אתה אומר בעצם שאצטרך לחתוך את הסלסול אצלי בחדר וליצור שני שקעים בקיר, אחד שהולך לחדר של אחי, והשני הולך לסלון (ואז כמובן לבצע בחדרים האלה שקע אחד)?

בהמשך לשאלה: את אותם שני שקעים שיהיו בחדר שלי, אצטרך לחבר ישירות לראוטר שנמצא אצלי (מרחק של פחות ממטר מהראוטר)?

אתה יודע מה השם והיכן ניתן להשיג את הראשים לכבלים של הCAT6? ומה השם והיכן ניתן להשיג שקע קיר כפול ויחיד ל-CAT6?

פורסם

כל המסקנות שלך נכונות. בעצם מה שיקרה זה שהמחדר שלך יצאו שני כבלים - אחד לסלון ואחד לחדר של אח שלך. באותם חדרים תצטרך שקע בודד וכבל גישור קצר מהשקע למחשב שיש אצל אחיך ובסלון. אצלך שני הקצוות יתחברו גם לשקעים ומשם, באמצעות שני מגשרים קצרים לנתב. בנוסף יצא כבל גישור מהמחשב שלך לנתב.

אני רוכש שקעים וראשים (ככה קוראים להם) ב-MEDIAGALAXY בחיפה.

http://galaxyil.com/index.php?route=product/category&path=68_254

http://galaxyil.com/index.php?route=product/category&path=60_131_250

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים