עבור לתוכן

כונן Crucial M4 SSD 2.5 128GB שבק חיים כנראה.. יש מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

שלום, לפני כשנתיים התקנתי כונן SSD (פירוט בכותרת) במחשב שהרכבתי לאחי. הוא היה חצי שנה עכשיו בח"ול וכשחזר הוא סיפר לי שעכשיו הכונן לא עובד (המחשב נשאר בארץ והיה בשימוש חברה של אחי) אני לא יודע להגיד איזה גרסת קושחה הייתה לפני התקלה.

בדקתי את הכונן על כמה מחשבים - הוא איננו מזוהה על ידי המערכת. ניסיתי לעשות תהליך Power Cycle כפי שמציינים באתרי תמיכה אך ללא תוצאה.

הדבר המעניין הוא שכשאני מחבר את הכונן רק עם כבל POWER אין שום השפעה (כצפוי), אך כשאני מחבר יחד עם כבל המידע SATA - המחשב לא מזהה אותו (לא ווינדוס ולא BIOS) אבל כשעושים ריסט או shutdown - המחשב פשוט לא נכבה!!! וזה קורה רק כאשר הכבל sata מחובר עם הכונן - מה שגורם לי לחשוב שאולי כן אפשרי לעשות משהו..

אשמח לסיוע ועזרה

תודה

:)

פורסם

ניסית עם כבל אחר?

ומה אתה מנסה להשיג? את המידע על הכונן? כי אם המידע לא חשוב תממש אחריות ושלום על ישראל.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי עם כבל אחר.

ושאלה טובה.

אני אישית איפשהו מקווה להחזיר אותו לתפקוד מלא - זה כונן מערכת הפעלה ועוד כל מיני תוכנות עיצוב גרפי עם קבצים חשובים עליו. אם קיימת אפשרות רק לאחזר מידע זה גם טוב מבחינתי,

העניין של מימוש אחריות הוא בעייתי שכן הכונן נקנה בארה"ב..

פורסם

אני חושב ששווה לפנות ישירות לקרושיאל ולהסביר להם על הסיטואציה, יש להם שירות טוב.

בנוגע למידע - מאוד מסובך לאחזר מידע מ-ssd. במקרה שלך נשמע שהבקר לא מתפקד, כלומר המידע עדיין בשבבי הפלאש. אבל קשה לי להאמין שישתלם לך לשלוח אותו למעבדה לאחזור מידע.

פורסם

סתם בשביל הספורט, ניסית לחבר אותו בתור כונן חיצוני?

פורסם

מה disk managment אומר הדיסק קיים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים