עבור לתוכן

Intel 520 SSD עובד לאט [נפתר]

Featured Replies

פורסם

רכשתי לאחרונה מחשב נייד מדגם Dell E6430 עם מעבד i7-3740QM וכונן 180GB Intel Solid State Drive 520 Series.

במחשב הנייח (core i7 2700k) אני משתמש גם ב Intel 520 180GB SSD והביצועים משמעותית טובים יותר, גם בתחושה וגם בבנצ'מרקים.

תוצאות AS SSD של המחשב הנייד (עובד לאט):

tDHw14T.png

תוצאות AS SSD של המחשב הנייח (עובד טוב):

f0MDHGt.png

שימו לב שה Access Time וה- 4K משמעותית פחות טובים במחשב הנייד.

התקנתי את Intel SSD Toolbox ואת Intell Rapid Storage Technology, לפי הכלים הגרסאת firmware הכי עדכנית.

זה הכונן הקשיח היחיד שמותקן במחשב הנייד.

אם אני מבין נכון אין בעיה של alignment.

בהגדרות BIOS מוגדר AHCI.

עשיתי 3 התקנות נקיות של מערכת ההפעלה, פעם עם וינדוס 7, פעם עם וינדוס 8.1 ופעם עם וינדוס 7 שמגיע ב recovery partition והתוצאות דומות מאוד בכל ההתקנות.

ה Enable write caching מופעל.

רעיונות איך לתקן את המהירות?

תודה

(מאוד לא רוצה לפרק את ה SSD מהמחשב הנייד ולנסות אותו על מחשב אחר)

עריכה: התוצאות בשאר תוכנות הבדיקה כמעט זהות לבדיקה ב AS SSD.

פורסם

יש לך אחריות עליו?

אם אתה לא רוצה לפרק אותו בגלל העניין של האחריות, פשוט תממש אותה.

פורסם
  • מחבר

הוא הגיע עם המחשב הנייד אז אני מניח שכן. זו נראת בעיית חומרה?

פורסם

תראה עצם העובדה שהתקנת ווינדוס 7,8 ואז עוד פעם 7 ובכולם אתה אומר שהתוצאות דומות אז אפשר לשלול בעיות תוכנה.

אני משער שקודם עדכנת את הקושחה ואז התקנת את מערכות ההפעלה. אז אפשר לשלול בעיות קושחה (אלא אם כן הקושחה הספציפית הזאת היא הבעייתית).

יכול להיות שהבעיה היא חומרתית (יכול להיות שהכונן תקול) אבל יכול גם להיות שאלה הם הביצועים שלו.

חיפוש קצר בגוגל הביא את הדיון הזה

http://superuser.com/questions/434062/how-come-my-intel-520-180gb-ssd-performs-extremely-poorly

אתה מוזמן לקרוא אותו ועוד דיונים בגוגל. אולי באמת אלה הם היכולות של הכונן (אני באמת לא מכיר אותו, לי יש CRUCIAL M4)

פורסם
  • מחבר

נפתרה התעלומה, תודה למגיבים.

למשתמשי SSD במחשבים ניידים - הדרייבר השתמש ב Link Power Management כדי לחסוך בבטריה, כיביתי את האפשרות הזו והתוצאות ב AS SSD נראות הרבה יותר קרובות למה שהן צריכות להיות.

כדי לכבות את האפשרות לכו ל Intel Rapid Storage Technology (דאבל קליק על האייקון ב Notification area), טאב Performance ולחצו על Disable כדי לבטל את האפשרות.

עדיין יש תחושה שהוא עובד לאט יותר מהמחשב הנייח שלי (מפרט קצת פחות טוב) - לוקח למחשב יותר זמן לעלות, מרגיש שלתוכנות לוקח קצת יותר זמן לעלות וכו'.

ייתכן שאני סתם מדמיין את זה.

פורסם

אל תשכח:

לוח האם במחשב נייד לעיתים מוגבל ביכולת התעבורה שלו.

פורסם

קודם כל תודה על השיתוף, למדתי משהו.

דבר שני, אני לא כל כך בטוח שהזמנים שלך עדיין נורמליים.

קודם כל אצלי בSSD זמן התגובה של הכתיבה יותר נמוך מהקריאה וגם הזמנים שבתמונה עדיין די גבוהים...

0.2 זה הרבה. אצלי זה על 0.11 בקריאה ו0.06 בכתיבה.

אצלי זה אמנם דגם אחר אבל אולי תבדוק את זה...

פורסם

איזה דגם זה אצלך? זה די קובע.

פורסם

מעלה תמונה

ודרך אגב האופציה של ה LINK POWER MANAGMENT מופעלת...

אני אבטל אותה ואבדוק שוב מחר אולי (לא בא לי להתעסק עם זה עכשיו, מאוחר)

עריכה:

יש מצב שזה בגלל שאצלי הממשק הוא MSATA?

פשוט הוא אמר שגם אצלו זה מחשב נייד אז הנחתי... (כנראה טעיתי)

פורסם
  • מחבר

יש משהו במה שאתה אומר, השוותי את התוצאות למחשב הנייח שלי (כאמור אותו SSD).

הנה בנצ'מרק של Intel 520 240GB, אמנם שלי 180GB אבל לא נראה לי שההשפעה של הנפח כל כך משמעותית.

o7amMtl.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים