עבור לתוכן

מחפש מעבד עם גשר צפוני מעל 3000MHZ

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש מעבד עם גשר צפוני מעל 3000MHZ

מעבדים סדרה 47XX לא טובים לי המעבדים נחנקים ומרעישים ונופלים

האם מעבדים אקסטרים 5XXX יש להם גשר צפוני רחב פס ?

איך אני בודק על המעבד רוחב פס לגשר צפוני ?

נערך על-ידי yamyam070

פורסם

מה אתה רוצה לעשות איתו?

מוזר שמעבד נופל...

פורסם
  • מחבר

אני מחפש מעבד עם גשר צפוני מעל 3000 MHZ , לתוכנות עריכה ,הפקות שדורשות גשר צפוני מאוד חזק

פורסם

(אוקי ליאור, אולי הפעם הוא יתנהג בצורה נורמלית)

גשר צפוני הוא מושג שלא קיים היום. הגשר הצפוני הוא מיקרו-שבב שהיה קיים בעבר ושימש כערכת שבבים. P45 זה גשר צפוני, X58 זה גשר צפוני.

מאז, הגשר הצפוני נעלם והבקרים בו נבלעו בתוך המעבדים.

מה שאתה מתכוון אליו נקרא - בקר זיכרון.

מעבדים חדשים כיום מדור האסוול מכילים בקר זיכרון פנימי שתומך במהירויות עד 3200 מגה-הרץ. אמנם, לא כל המעבדים מסוגלים לשאת בקר זיכרון איכותי מספיק. רובם כן מצליחים לשאת 2800 מגה-הרץ ללא בעיה.

האם זיכרון של 3000 מגה-הרץ ומעלה הכרחי או חשוב לתוכנות עריכה? בפירוש לא. אתה מחליט שכן, אבל לא. זיכרונות בתדרים שגבוהים מ-2400 מגה-הרץ בדרך כלל משלמים מחיר מאוד כבד על התדר שלהם באמצעות תזמוני זיכרון גבוהים מאוד, ממש מענישים. בדרך כלל היחסים המהירים ביותר בעולם הזיכרון הם 1866 על CL9 או 2133 CL10, כל תוכנה מפיקה רווח בצורה שונה מהיחס הזה.

פורסם

לגבי נחנקים, אולי הבעיה היא בRAM או כרטיס מסך או הראד דיסק איטי?

לגבי רעש, המעבד לא מרעיש אולי המאוורים שלו מרעישים אז כנראה אתה צריך פתרון קירור יותר שקט וטוב?

לגבי נופל, מה הכוונה נופל? אולי בזמן הזה יש הבאת מידע מהארדיסק שלוקחת זמן או לקיחת מידע מהRAM אז הוא מחכה לתגובה מהם ובזמן הזה הוא לא עובד יותר מידי, או שהוא מתחמם ולכן הוא מוריד את המהירות שלו?

אתה ממש לא מובן, לא נותן לנו את המפרט שלך, כי מעבד זה חלק אחד ממחשב ומה שבטוח גם המעבד הכי חזק שיש לאינטל עם רכבים לא טובים לא יעזור לך...

פורסם
  • מחבר

האם זיכרון של 3000 מגה-הרץ ומעלה הכרחי או חשוב לתוכנות עריכה?

מאוד הכרחי

אין לי מושג איך אתה מגיע לקשר לזכרונות , אצלי פחות מ-2400MHZ

2800MHZ לא מספיק לי , הייתי רוצה 4000MHZ

פורסם

ממש לא מאוד הכרחי כיום, גם הסברתי למה. כל עוד הזמן בו לוקח להעביר את חבילות המידע גדול, מאבדת תוספת תדר הזיכרון את היעילות שלה.

בעתיד כמובן שנראה תעבורת זיכרון גבוהה שתגדיל את הביצועים, אבל זה יתבצע עם זיכרונות שלא זמינים כיום בשוק.

למשל מעבדי Xeon Phi החדשים שעושים שימוש ב-GDDR מהיר במיוחד שגם מגיע בתדר גבוה מאוד וגם בתזמונים נמוכים. בלי התזמונים הנמוכים, הוא מאבד כל יתרון.

כאן יש אחלה דוגמאות שמראות איך תוכנות מסויימות מנצלות בשונה את היחס שבין תדר ותזמון. בדרך כלל אלו דווקא הזיכרונות עם התדר הפחות גבוה שסוחטים יותר תעבורה

http://www.techpowerup.com/reviews/GSkill/ARES_F3-2400C11D-8GAB/6.html

פורסם
  • מחבר

אבל מעבד שאני שואל עליו שיצא בספטמבר 5XXX מה מהירות גשר צפוני ?

איך מוצאים מידע על גשר ?

פורסם

שוב, אין דבר כזה גשר צפוני, תמחק מהליקסיקון. אתה מתכוון לבקר זיכרון.

כרגע לא ידועה מהירות הזיכרון המקסימלית שבה המעבדים יתמכו וזה לא בגלל המעבד, פשוט שוק ה-RAM עדיין לא שם. בהמשך צפויים לצאת זכרונות מהירים יותר ואז נראה לאיזה תדר יהיה אפשר להגיע. הכל תלוי באיכויות השבבים.

פורסם
  • מחבר

אני כותב על MHZ אתה כותב על MB , גם הקישור שלך מדבר על MB

גם אני צורך גג 1000 MB בזכרון בתוכנה , לא מבין מה הקשר לזכרון ?

גם הזכרונות שלי לא מגיעים ל-2000 MHZ .

נערך על-ידי yamyam070

פורסם

איפה בדיוק כתבתי MB? הקישור שלי מראה מהירויות כתיבה וקריאה של זיכרונות במהירויות שונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים