עבור לתוכן

השוואה בין Y50 ל N550JK

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אחרי הרבה התלבטויות קניתי את ה ASUS N550JV ועם כול מזלי קניתי מחשב תקול, קיבלתי זיכוי לרשת KSP וכעת אני שוב בבוץ של איזה מחשב לקנות (ה N550JV לא נמכר יותר ב KSP אלא אחיו הגדול JK)

אז ראיתי שבמחיר של 5290 יש שתי אפשרויות:

ASUS N550JK

http://ksp.co.il/?uin=22660

Lenovo Y50

http://ksp.co.il/?uin=23384

- על הנייר נראה שהמחשב של לנובו מעט יותר טוב מבחינת ה SSHD שבו, הכרטיס מסך והRAM אך נופל מהמחשב של אסוס בעיקר במסך. האם הביקורת על המסך היא באמת נכונה או שהיא מאוד קטנונית והאם אדם שכול חיו השתמש במסך 15 אינץ' עלוב ישים לב להבדל?

- מבחינת אחריות יצא לי כבר להתנסות עם אסוס ולצערי החוויה לא היתה מדהימה (מתקנים דבר אחד שוברים אחר), האם האחריות של לנובו מביאה שירות יותר טוב?

- אני כעקרון מחפש מחשב איכותי ועמיד שיחזיק לי למעלה מ 3 שנים מוכן להתפשר על ביצועים לשם כך, רוב הזמן הוא בבית מחובר לחשמל. (לא מעוניין לשקול מחשב נייח)

בתודה מראש,

רונן!

הטופס:

* מטרות המחשב? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, ריבוי משימות, מחשקים באופן בינוני (יכול להיות שמידי פעם ארצה להריץ עליו משחק כבד).

* גודל המסך? 15, לא מגע.

* רזולוציית המסך? FHD

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? Numpad, מקלדת איכותית. שמעתי שיש ביקורת רעה נגד ה touchpad ב Y50.

* משקל רצוי? סביבות 2.5KG

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? ה JV היה שורד לי כ 3-4 שעות בשימוש רגיל על 50-70 אחוז בהירות, מספק מאוד.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא

* Bluetooth? לא משנה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500GB HD. לא יזיק SSD.

* כונן אופטי? לא משנה

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה שאפשר לסמוך עליה עם אחריות טובה.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)

פורסם

זו בדיוק ההחלטה שאני מציע שתשקול שוב...

לא חסר מהיכן לקנות וכשבמקרה שלי למשל, ארבעה מכשירים מאותו דגם מגיעים עם סימני שימוש - יש מקום להפעיל שיקול דעת.

ולראיה - גם המחשב שקנית במקור היה... תקול!

בכל מקרה, לפני שאתה יוצא מהסניף, תוודא שכל המדבקות המקוריות חתומות (אם כי אצלי זה לא שינה דבר) פתח את כל האריזות, תעבור היטב על כל ס"מ של המחשב, הספק והאביזרים, חפש סימני שחיקה/שימוש/מדבקות, תפעיל את המחשב, תראה שהכל עובד, מקשים, כפתורים ולא יודע מה עוד.

שניה אחרי שיצאת מהסניף לא יהיה לך עם מי לדבר כי לך תוכיח שלא אתה גרמת את הנזק/קלקול כשהמחשב נפל לך על הרצפה ברגע שיצאת מדלת החנות.

במקרה שלי הצוות בדק והצדיק אותי ב-100% אבל תגובת ההנהלה היא המטרידה באמת. כאילו אני ניסיתי לרמות אותם!

ןלעניין - ללנובו מקובל להסכים שיש אחריות ושירות עדיפים על אסוס בארץ.

לא מניסיון אישי.

אתה סגור על גיימינג? כי זה מייקר מאוד את העניין...

פורסם

תקנה מאיזה חנות שיש עליה חוות דעת חיוביות ..

startpc , TMS , פלונטר , וכדומה ..

פורסם

מניסיון מר מאוד אם שרות הלקוחות של לנובו וCPM, אני ממליץ לך בחום לא לגעת בלנובו. גם כל יום תקלה חדשה, דברים מוזרים שקורים בגלל חוסר התאמה של הדרייברים לצ'יפסט. כמו גם קשיח שהגיע תקול. זמן התיקון בCPM עמד על מעל לחודש אגב.

אני עברתי מלנובו לאסוס N550J. המעבר לווה במחשב תקול (גם אני חשבתי שזה המזל שלי, מסתבר שלא), שלא הצליח לעשות עדכונים (יתכן שמקאפי אשם) ומסך תקול. אך באייבורי שידרגו לי בחינם מJV לJK. וכרגע אני די מרוצה מהאיכות.

המסך של אסוס איכותי יותר, המפרט אמנם נמוך יותר, אבל איכות הבניה גבוהה יותר באסוס (לדעתי). ואם מראה המחשב חשוב לך, אז אין מה להשוות, המחשב של אסוס מזכיר את המקבוק פרו בעיצוב, ולדעתי מדובר באחד המחשבים היפים והאלגנטיים.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אותה דילמה בדיוק ,

אני מאוד מאוד מתלבט בין שני המשחבים ועדיין לא הגעתי למסקנה סופית מה עדיף לי

אשמח אם תשתפו דעתכם,

זה הדגם הספציפי של אסוס

מעבד דור 4 Intel® Core™ i7-4700HQ

כרטיס מסך Nvidia GeForce GT 850M - 2GB

זיכרון 8GB, כונן קשיח מהיר 750GB 7200RPM

4,590 ₪

זה הדגם הספציפי של לנובו

Lenovo IdeaPad Y50

NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB

1TB (5400RPM)

Intel® Core™ i5-4200H

8GB DDR3L 1600MHz

4,190 ₪

השאלות שלי הם ככה:

1. כמה באמת הבדל יהיה לי בין הכרטיסי מסך

2. כמה באמת הבדל אני ארגיש בין ההרדיסיקים (רציתי מאוד SSD אבל זה מייקר מאוד )

פורסם

שים לב לאיכות המסך, הרחבת האחריות הנדרשת בלנובו בתוספת תשלום.

SSD ניתן לשים במקום הצורב במובנה שמיותר ב-95% מהמקרים. SSD בסיסי יעלה 300-350 ש"ח.

פורסם

בנוסף יש גם את הדגם הזה :

[h=1]Asus G750JM-T4082H[/h]

פורסם

כן, אבל שכחת משהו אחד: גודל המסך והמשקל...

אתה מכיר את הסדרה? היא ממש לא ניידת, זה מחשב תחליף נייח.

פורסם

אממ... יש משהו בדבריך אבל זה הדגם הזול ואפשר פשוט לקש בלי הכונן גם ככה ין לי שום שימוש בו

פורסם

דבר ראשון, קח את הכסף מהם ותקנה בחנות אחרת.

דבר שני, קח את הכסף מהם ותקנה בחנות אחרת.

אל תעשה את זה, יש המון חנויות טובות בארצנו הקטנטונת.

דבר שלישי, אם אתה בטוח שאתה רוצה מחשב נייד, עזוב את הG-SERIES

פורסם

הקניה לא תתבצע מהם בכל מקרה !

כרגע אני דיי נוטה לכיוון ה Y50

פורסם

אני מקווה שייש לך סיבה ממש טובה להתעקש על ksp.......אבל ממש ...

אני עם האסוס משודרג ל16גיגה ראם וssd ומאוד מאוד מרוצה מחשב חייה רעה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים