עבור לתוכן

Sandy Bridge Vs. Ivy Bridge Vs. Haswell

Featured Replies

פורסם

עד כה הייתי נעול על Haswell, מאחר והוא הדור החדש שיצא.

אך אחרי גישושים שונים באתר ובביקורות שונות, נראה כי זאת לא תהיה הבחירה המוצלחת ביותר.

אז ככה, מה השיפור שחל בין כל דור ודור? כמה שיפור ב%? במה זה מתבטא?

האם זה משפיע בגיימינג?

*הכל מתוך נקודת הנחה שיתבצע OC, לפי מה שהבנתי האסוול לא ממש יציבים בOC, אייבי יותר טובים לOC אבל נוטים להתחמם, ועל סנדי לא שמעתי כל רע.

ניקח דוגמה, במידה ועומדת לפני האפשרות הבאה:

i7 2600K Vs. i5 3570K Vs. i5 4670K

מי מהם יהיה הכי מומלץ?

הסנדי הוא בעל hypertreading, שמקנה ייתרון במשחקים כמו Watch dogs ומשחקים עתידיים.

פורסם

הסנדי הוא עם HT כי בחרת דגם שהוא I7.

בעיקרון השיפור פר MHz קטן, משהו כמו 5% בין הדורות. השיפורים העיקריים הם צריכת חשמל וליבות גרפיות משופרות.

אם אתה עושה OC מקסימלי, סנדי כנראה עדיף. אם HT חשוב לך, יכול להיות שזה ישפיע על תוצאת ה-OC (אוברקלוקרים מכבים את ה-HT כדי להגיע לתדרים גבוהים).

בעיה עם סנדי - קשה למצוא כאלה היום.

אני לא יודע מה אתה יכול להשיג, אם המחירים דומים, ודאי שה-2600K יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר

אם HT חשוב לך, יכול להיות שזה ישפיע על תוצאת ה-OC (אוברקלוקרים מכבים את ה-HT כדי להגיע לתדרים גבוהים).

את זה לא ידעתי.. במידה ואני לא מכבה את הHT, על איזה תדר זה אמור [בכוונה אמור כי זה משתנה] להגביל אותי?

מה נחשב "תדר גבוה"?

פורסם

אין סיבה לקנות דור ישן, ההבדל בין הדרות מבחינת ביצוכים פשוט לא שווה את שה גם עם oc.

בנוסף לזה אתה מקבל לוח פחות מפוצ'ר ועדכני עם דור ישן יותר.

פורסם
  • מחבר
אין סיבה לקנות דור ישן, ההבדל בין הדרות מבחינת ביצוכים פשוט לא שווה את שה גם עם oc.

בנוסף לזה אתה מקבל לוח פחות מפוצ'ר ועדכני עם דור ישן יותר.

למה לא? אם נאמר שההבדלים הם קטנים למדי [5%], למה לא ללכת על אייבי או סנדי?

זה סה"כ לוח Z87 מול Z77.

פורסם

אין סיבה לקנות בכוונה מעבד ישן אם אתה בונה מחשב חדש.

הדילמה היא אם אתה חושב לשדרג וכבר יש לך מערכת קיימת. אז, כנראה שאין טעם להתחיל עכשיו להחליף פלטפורמה שלמה רק בשביל 5% הבדל בביצועים (שהוא תיאורתי בלבד ורואים אותו רק במבחנים סינטטיים, במציאות אין שום הבדל מעשי).

פורסם
למה לא? אם נאמר שההבדלים הם קטנים למדי [5%], למה לא ללכת על אייבי או סנדי?

זה סה"כ לוח Z87 מול Z77.

למה?

אתה מקבל פחות פיצ'רים, התדר הגבוהה שתקבל עם SB ב-OC נעלם, כאשר עם OC נמוך יותר תקבל את אותם הביצועים בדורות המתקדמים יותר.

למה לחזור בזמן כשהעתיד מעבר לפינה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים