עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מפרט לבן דוד

Featured Replies

פורסם

אני לא מילאתי את הטופס כי זה די יוצא דופן.. אין לי ממש הגדרה לתקציב. יש צורך בציוד הקפי, אבל בחרתי לו כבר מסך.

דוד שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט, ואני צריך קצת עזרה.

דיברתי עם בן דוד שלי, והוא רוצה מחשב למשחקים, למרות שהוא לא באמת משחק משחקים במחשב אלא על הקונסולה שלו.... אמרתי לו "אז למה אתה רוצה מחשב למשחקים?" והוא ענה "למשחקים שאין לקונסולה". ביקשתי ממנו לתת לי דוגמה, והוא הביא לי לינק לאתר טורנטים.. אמרתי לו לתת לי דוגמה ספציפית, אז הוא חיפש 10 דקות ואז הביא לי לינק למשחק באתר שלא רשום שיש שם לקונסולה, משהו של Battlefield, עשיתי חיפוש קצתר והראתי לו שהודיעו ב-E3 שזה משתחחר גם לקונסולות, ויותר מזה לא היה לו מה להגיד לי.

הוא אומר שהוא צריך את זה בעיקר לסרטים.

דוד שלי אמר לי להתעלם ממה שהוא רוצה, ולבנות לו מפרט למחשב שהוא צריך, אז לפי דעתי הכרטיס מסך לא צריך להיות מפלצתי.

מה אתם חושבים?

לפני כמה חודשים הרכבתי לי מפרט (גם התייעצתי פה בקשר למשהו אבל בסוף זה לא יצא לפועל), ובחרתי GTX770

השאלה איזה כרטיס מסך לדעתכם אני צריך לבחור בשבילו?

מה גם שלא הייתי בטוח איזה ספק ומארז לבחור לו, כי מארז זה די עיניין של טעם. לעצמי לקחתי Fractal Design R4 Window

לכן גם השארתי את ספק הכוח בחוץ, כי אוליי תמליצול י דווקא על ספק חבילה של ספק+מארז..

בכל אופן

הנה המפרט שעד כל הרכבתי, מה דעתכם עליו? אשמח אם תוכלו לעזור להשלים את החסר:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪920

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪190

לוח אם:

Gigabyte GA-H87-HD3 for 1150 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪389

זיכרון:

DDR 3 8G (4Gx2) 1600 Kingston HyperX Black Kit

כמות: 1 - מחיר: ₪448

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪418

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪410

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

מסך:

Dell 24 Monitor - P2414H

כמות: 1 - מחיר: ₪973

סה"כ: ₪3843

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3767 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/wxq2bj9c

אני מודע לזה שלא ממש תדעו מה לבחור בגלל שאין תקציב מוגדר, אבל אני לא יכול לענות על השאלה הזאת, וגם דוד שלי לא ממש. הוא אמר לי שהוא לא רוצה שיצטרך לקנות לו מחשב חדש בקרוב, אז אני מניח שאנחנו לא צריכים גרוטאה.

אם יש לכם לבטים בגלל שאין תקציב, אשמח אם תפרטו אפילו 2 הצעות, וככה גם אני אוכל לתת לדוד שלי לבחור בין השניים

תודה!

פורסם

אין מנוס מלענות על השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? אין. אבל הדרישות ידועות והחפירה שלי למעלה יותר ממספיקה כדי לכוון אתכם לתקציב המשוער.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כנ"ל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כנ"ל, אם יש לכם כמה אופציות, אשמח לראות את כולם

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רשמתי למעלה

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: רשמתי למעלה

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, אבל בחרתי כבר, אלא אם כן יש לכם הצעה יותר טוב

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן, מערכת הפעלה לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבועות הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

כעיקרון אני חושב שמילאתי את השאלות הזה לשווא כי כל מה שרשמתי פה כבר ידעתם מהחפירה למעלה, אבל אני לא אתווכח...........

פורסם

ניראה לי משהו בסיסי לגיימינג יספיק בהחלט (ללא SSD)

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪920

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל - LanCool K56NB + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪625

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪319

כרטיס מסך:

MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB GDDR5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1330

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪284

כונן אופטי:

מסך:

Dell 24 Monitor - P2414H

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4920

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4822 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/a29jupr7

פורסם
  • מחבר
ניראה לי משהו בסיסי לגיימינג יספיק בהחלט (ללא SSD)

תודה!

מה הסיבה שהחלטת ללכת על מפרט בלי SSD?

ודבר שני, אפשר הסבר על הלוח אם שבחרת? מה ההבדל בינו לבין ה-H87 שאני בחרתי?

ודבר אחרון, לדעתך הכרטיס מסך לא חזק מדי לאחד שכנראה לא ישחק יותר מדי משחקים במחשב אלא בקונסולה?

פורסם

Syszone הרכבת לו מפרט שלא עונה על הדרישות שלו כי אתה לא יודע מה הן, גם אני יכול לירות באפלה.

חוץ מזה מפרט שעולה 5000 שקלים לא נקרא מפרט בסיסי למשחקים, הבחור רשם שדוד שלו מבקש מפרט לצפייה בסרטים ולא באמת משחק במחשב במשחקים..

פותח הדיון, בתגובה הראשונה לא סיפקת שום מידע לגבי המשחקים, ההגדרות, רמת השקט של המחשב, חנות מועדפת או אזור מגורים.

לאחר שתענה כמו שצריך על השאלון, תקבל מפרט מתאים.

פורסם
  • מחבר

פותח הדיון, בתגובה הראשונה לא סיפקת שום מידע לגבי המשחקים, ההגדרות, רמת השקט של המחשב, חנות מועדפת או אזור מגורים.

לאחר שתענה כמו שצריך על השאלון, תקבל מפרט מתאים.

רשמתי שהוא ישחק משיחקים לרוב על קונסולה ולא במחשב, רמת שקט סבירה, מן הסתם שהוא לא יצטרך קירור מים.

חנות מועדפת, הבאתי מפרט לדוגמה מ-TMS, אז אם אם אתה לא יודע את איזור המגורים, אני לא רואה שום סיבה שלא תביא לי מפרט גם מ-TMS, אבל כמו שציינתי בתגובה הבאה - מקום המגורים לא רלוונטי כי הם יזמינו את המחשב

אני לא רוצה להשמע כפוי טובה, אבל מה שאתה מבקש זה באמת קטנוני. אין לי תקציב, וגם לא יהיה לי תקציב מוגדר. זה לא אומר שאתה לא יכול לשער את התקציב הדרוש בהתאם לדרישות שהצבתי.

עובדה שאתה אומר לבחור מעליי שהמרפט שהוא הביא זה קצת יותר מדי, זה אומר שכבר בראש יש לך תקציב ראוי.

אם הייתי אומר לך שהתקציב הוא 7000 באמת היית חושב שזה ראוי להגיע לשם? ולחילופין, אם הייתי מקציב לך 3000 ש"ח, גם אני בספק שהיית יכול לעמוד בדרישות

אני לא רוצה להשמע כפוי טובה, אבל כמו שאמרתי - אין לי ואין באפשרותי לתת לך תקציב מוגדר, ככה שאם אתה לא יכול להרכיב מפרט בהתבסס על המידע שכבר נתתי (שלדעתי יותר ממספיק) אז תודה בכל מקרה S:

התקציב שהבחור למעלה הביא הוא מפרט של 4000 ולא 5000, כי אתה כולל גם את המסך

אני גם חושב שהכרטיס הוא קצת OVERKILL לדרישות, בכל אופן

פורסם

idanmal קצת טעיתי בהגדרה, בשבילי זה מפרט די בסיסי למשחקים.

במפרט שלי יש לוח בסיסי כיוון שלדעתי הוא לא צריך יותר מזה, ומהמידע שנתת הבנתי שגם ה SSD יהיה קצת מיותר אם זה מחשב לקצת משחקים וסרטים.

אתה הזכרת את NV 770 אז פשוט נתתי כרטיס עדיף ממנו זה הכל.

מפרט בערך כי המידע שנתת ממש בערך.

פורסם

1.אין דבר כזה להרכיב מפרט ללא תקציב מוגדר, גם עם 3000 שקלים הייתי מרכיב לך מחשב נחמד ובסיסי למשחקים.

2.אין קשר בין רמת שקט לקירור מים, אגלה לך סוד קטן, קירור מים יותר רועש מאשר קירור מעבד בסיסי, יש משאבה שמפיקה רעש ובנוסף גם מאוורר אחד או שניים על הרדיאטור שלה.

3. חנות מועדפת אני לא אמור לנחש, יכול להיות שקל לך להרכיב בtms ולכן פנית לשם, יכולת גם לציין שיזמינו את המחשב במשלוח.

4. לא קטנוני,זו הפרוצדורה וכך זה עובד, כל המשתמשים ממלאים את השאלון ועוזרים לנו לעזור להם, השאלון הוא בשבילך.

5. יש לי בראש אלפי וריאציות של מפרטים, כל משתמש ומה שמתאים לו, מגודל ומראה של מארז ועד לכרטיס מסך עם חיבורים כאלו ואחרים.

תברר קצת יותר טוב עם דוד שלך לגבי משחקים והגדרות שהוא מכוון אליהם.

תברר לגבי רמת השקט אם המחשב יושב בחדר שינה שלו ולמשל ישאיר אותו דולק בלילה.

תעזור לנו לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

בקשר לקירור מים - זה מרעיש רק בכמה שניות הראשונות של הדלקת המחשב, אחרי זה הכל מאוד שקט, במיוחד אם אתה משתמש במאווררי מארז של NOCTUCA

בקשר ל-GTX770 וה-ATI שהצעת (Syszone) - אז רק לפרוטוקול - ה-GTX770 יותר טוב מבחינת ביצועים ובנצ'מרקים (זה לפחות מה שגוגל מראה) ,אבל זה לא רלוונטי, רק הזכרתי מה יש למחשב שלי, זה לא קשור לבן דוד שלי. (אני גם באופן אישי מעדיף NVIDIA, אבל זה כבר משהו אחר, ורלוונטי רק למחשב שלי)

בכל אופן, דיברתי עם בן דוד שלי כדי לנסות ולהבין באמת כמה הוא הולך לשחק במחשב, כי גם אני הייתי מבולבל בחלק הזה. מצד אחד הוא לא משחק ואומר שהוא ישחק, ודוד שלי אומר לי לעשות מה שאני חושב, אז החלטתי פשוט לשים לו כן מחשב שיריץ משחקים ברמה טובה, כי הוא רוצה לשחק פה באטלפילד ו-GTA וכו'

בקשר למארז, החלטתי לשאול אותו מה הוא רוצה, אוליי לתת לו נגיעה בזה, כי בכל זאת זה המראה החיצוני של המחשב שאוליי דווקא כן חשוב לו, אבל בכל אופן, מה אתם חושבים על המפרט הבא? רציתי לקחת משהו בדרגה אחת פחות מ-H87 אבל כל מה שהיה זה ה-51 שכבר הוצע, אז הלכתי עליו:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪911

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪190

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 - מחיר מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪249

זיכרון:

כרטיס מסך:

MSI GTX760 2G DDR5 OC

כמות: 1 - מחיר: ₪1170

קשיח למחשב שולחני:

כונן אופטי:

מסך:

Dell 24 Monitor - P2414H

סה"כ: ₪4317

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4231 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/p1kqc94j

אני גם מתלבט בין הוספת SSD ללא... מה אתם חושבים?

נניח שהתקציב הוא סביבות 5000 כולל המסך, אגב (הגעתי לזה כבר, שימו לב שחסר לי מארז+ספק, אבל אני מחכה לראות, אוליי נקנה באנדל)

אשמח לשמוע ביקורות שלך והצעות

תודה!

פורסם

מעבד:

כמות: 1 - מחיר: ₪911

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪135

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

באנדל Core 3000 USB3 + Seasonic S12II-520W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪660

זיכרון:

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪418

קשיח למחשב שולחני:

כונן אופטי:

מסך:

Dell 24 Monitor - P2414H

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5059

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4958 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/nstqyhmw

אם אין לך בעיה, TMS מוכרים כרטיס משומש מדגם R9 280X עם שנתיים וחצי אחריות במחיר מעולה:

http://www.tms.co.il/product/13483

פורסם
  • מחבר

אז בעצם שינית את הכרטיס מסך ששמתי והוספת SSD

השאלה למה? אתה סבור שהכרטיס הזה מספק כדי להריץ GTA V וכו'? ואגב, לא הוספתי SSD כי לא ידעתי אם צורך בכך,

בקשר למארז - אני מדבר איתו בשעה האחרונה בקשר לזה, גם אני הראתי לו את זה, אבל כמו שחשבתי - הוא רוצה משהו "בומבסטי" עם אורות חח |: לאדע, צריך לחפש..

תודה!

עריכה:

דיברתי איתו עכשיו והסברתי לו מה זה SSD, הוא אמר שהוא מכיר, אבל הוא מעדיף במקום זה להשקיע בכרטיס מסך.. מה אתם אומרים?

פורסם
  • מחבר

בכל אופן אנשים, החלטתי לא לשבור את הראש, ושלחתי לדוד שלי את האימייל הזה:

[TABLE=width: 80%]

[TR]

[TD=width: 20%]מעבד:[/TD]

[TD=width: 80%]Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1

מחיר: ₪911[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD]

[TD=width: 80%]Arctic Cooling Freezer i11

מחיר: ₪135[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]לוח אם:[/TD]

[TD=width: 80%]Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪239[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]זיכרון:[/TD]

[TD=width: 80%]Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪319[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]כרטיס מסך:[/TD]

[TD=width: 80%]Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪899[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קשיח למחשב שולחני:[/TD]

[TD=width: 80%]Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

מחיר: ₪410[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]מסך:[/TD]

[TD=width: 80%]Dell 24 Monitor - P2414H

מחיר: ₪973[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

הקירור למעבד יעשה את העבודה, זה יראה ככה: http://tinyurl.com/zalmanfreezer

לירן רוצה שהמחשב יהיה שקט, אז אפשר לשאול ממי שאתם קונים את המחשב אם המאוור שעל גוף הקירור (המאוורר הלבן בתמונה, מה שבא עם גוף הקירור עצמו) רועש, ואז אפשר להחליף אותו עם מאוורר אחר, במחיר כמה עשרות שקלים (המאווררים שאני קניתי הם המאווררים הכי שקטים בעולם והם עולים רק 86 ש"ח ב-KSP, זה עסק זול).

זיכרון של HYNIX שהיא יצרנית ענק (סתם דוגמה, לפני כשנה-שנתיים נשרף להם מפעל אחד שיצר את הזכרונות, וזה גרם לכל המחירים בעולם של זיכרון נייד לעלות במחיר), אבל זו סתם אופציה. כל עוד מדובר ב-8GB במהירות 1600, כל יצרנית מוכרת כלשהי (CORSAIR, KINGSTON וכו') תהיה בסדר, אין פה עיניין של 'מה הכי טוב'.

לוח אם - מכיל את הפונקציות שלירן יצטרך, שהן יחסית בסיסיות, ולא צריך יותר מזה (כמו לדוגמה 2 סלוטים לזיכרונות, במידה ותירצו להוסיף זיכרון בעתיד, למרות שזה לא נחוץ כרגע כי מעל 8GB לירן לא ישתמש, וגם אני לא).

כונן קשיח של SEAGATE BARRACUDA, קניתי כזה גם לעצמי, נפח של 2T (2000GB), ההבדל בין זה לבין 1GB הוא זניח ועומד על כ-100 ש"ח, אז עדיף ללכת על נפח כפול.

מסך מעולה, כשביררתי לגבי מסך חדש בשבילי גם אני שקלתי אותו וכמעט קניתי, עד שהחלטתי ללכת על מסך מחו"ל, ואת זה לירן כבר לא צריך.

הכרטיס מסך הוא כרטיס טוב שיעשה את העבודה, זה הכל תלוי באילו משחקים לירן ישחק, ועל אילו הגדרות הוא יריץ אותם (הגדרות גראפיות מקסימליות או בינוניות, וכו'). נכון להיום הוא יריץ את המשחקים החדשים ושעתידים לבוא, אבל לא על הגדרות הכי מקסימליות בהכל (גם הכרטיס שלי כנראה לא יעשה את זה), אז אם אפשר ואתם רוצים,אפשר לקנות אחד יותר טוב (בהוספה של כ-400 ש"ח).

ישנן שני מפתחות של כרטיסי מסך; ATI ו-NVIDIA. בדר"כ זו העדפה אישית על מה ללכת; הכרטיסים של ATI טיפה יותר זולים, אבל הם גם טובים. הכרטיס במפרט הנ"ל הוא של ATI, והוא מקביל (=שקול, ביצועים פחות או יותר זהים) לכרטיס GTX760 של NVIDIA.

דרגה יותר גבוהה מזו אנחנו נגיע לכרטיס R9 280X, שעולה כ-1330 ש"ח, והוא מקביל לכרטיס שאני קניתי - GTX770.

מארז לא לקחתי, אז גם לא כללתי ספק כוח, כי לפעמים אפשר למצוא חבילות שכוללות מארז+ספק, כמו לדוגמה זה: http://www.tms.co.il/product/12514 (אבל לירן לא אוהב את המארז הזה, תלוי מה תקנו), אבל בכל אופן - ספק מומלץ הוא-

[TR]

[TD=width: 20%]ספק כוח:[/TD]

[TD=width: 80%]Seasonic PSU S12II-520W Active PFC 80+ Retail

מחיר: ₪311[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

גם אני קניתי כזה, אבל של 620W, למרות שזה מיותר, כי גם ל-520W לא מגיעים.

חוץ מ-SEASONIC גם FSP טובים, ויש עוד כמה חברות מומלצות, אבל אני בספק שתקנה מחנות שאין להם אותם

כונן אופטי (איפה שמכניסים דיסקים וצורבים) לקחתי בשבילי אחד פשוט כי אני כמעט אף פעם לא משתמש בזה-

[TR]

[TD=width: 20%]כונן אופטי:[/TD]

[TD=width: 80%]Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

מחיר: ₪95[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

וכעיקרון זה עושה את העבודה (זה כולל צורב), אבל לירן אומר שהוא צורב סרטים ב-BLURAY (איכות תצוגה גבוהה מאוד), אז אני ממש לא יודע איזה כונן אופטי להתאים לכם

כעיקרון, כמעט כל מחשב כיום לוקחים עם SSD, שזה כונן (אבל לא קשיח, אלא בטכנולוגיה שונה- SOLID STATE DISK במקום כונן קשיח - HDD - HARD DISK DRIVE) מאוד מאוד מהיר, עמיד יותר בזעזועים וכו', כי בניגוד לכונן קשיח, אין בתוכו דברים שצריכים לנוע ממקום למקום כדי לעשות את העבודה ולהגיע לתאים בכונן ולפתוח קבצים וכו', מה שהופך אותו למאוד מאוד מהיר.

בגלל שהטכנולוגיה הזו יחסית חדשה, היא מאוד יקרה, וזה גרם לכך שלדוגמה כונן קשיח 2T, שזה 2000GB, עולה כ-400 ש"ח, בזמן ש-SSD של 120GB עולה גם כ-400 ש"ח, ולכן מה שנהוג לעשות זה לקנות אותו בנוסף לדיסק קשיח, ולהתקין שם רק דברים שחשוב לנו שיעלו מהר ויתפקדו מהר, אז שם מתקינים את מערכת ההפעלה, ועוד תוכנות שעולות ביחד עם המחשב (כמו סקייפ, דפדפן אינטרנט, וכל דבר אחר לבחירתכם, אפילו משחקים פה ושם).

גם לי יש SSD של 120GB (וכונן קשיח רגיל של 2T), והסברתי את כל העסק הזה ללירן (יש עוד הרבה מידע באינטרנט אם תרצה לקרוא על זה, מה שאמרתי זה רק על קצה המזלג) אבל הוא אומר שהוא לא רוצה. לא יודע מה השיקולים שלו, אבל רק שתדעו שזו אופציה. אם אתם כן תלכו על זה, אל תלכו על שום דבר אחר מלבד SAMSUNG EVO 840 120GB -

[TR]

[TD=width: 20%]קשיח למחשב שולחני:[/TD]

[TD=width: 80%]Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

מחיר: ₪418[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

דבר אחרון - כרטיס רשת.

הבנתי שיש לכם אינטרנט אלחוטי. לנו אין, ככה שאני לא ממש מנוסה בנושא, אבל זה אומר שכרטיס הרשת המובנה שיש בלוח אם לא יספיק לכם ואתם צריכים כרטיס רשת אלחוטי - לברר את זה עם החנות, במידה וכן תוכל להוסיף את זה למחשב.

האתר שהרכבתי בו את המפרט זה אתר זול ואמין שאני קניתי ממנו - http://tms.co.il -

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה.

משלוח והרכבה של המחשב חינם

עוד אתר זול ואמין הוא http://plonter.co.il

אם אני לא טועה, גם פה יש הנחת מזומן.

תודה לכולם בכל אופן ומצטער על הטירטור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים