עבור לתוכן

מחשב לשימוש ביתי וקצת משחקים תקציב 3000

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

3000א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 שקלים

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה?(משחקים ואינטרנט לילד

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי ספורט למיניהם

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך.( לא ידוע

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות?( בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט?( 0

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד?( לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז (רמת השרון)

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

שלום לכולם,

למעלה רשמתי את הצרכים לפי השאלון של האתר.

בגדול המחשב ישמש ילד למשחקים לגלישה באינטרנט ועשיית שיעורי בית, אין צורך בהגדרות הכי טובות של משחקים העיקר שיעבוד בצורה טובה.

אם אפשר להמליץ על מסך בגודל 22 שישמש אותו. מחוץ לתקציב המחשב.

בתודה מראש,

רם.

פורסם

מפרט כולל מערכת הפעלה, מסך "23 וכרטיס מסך להגדרות בינוניות:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 862/845

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 279/273

זכרונות - DDR3 - לנייח

JM1600KLH-8G - Transcend - 8GB 240-pin DIMM DDR3 PC3-12800 CL11 - Unbuffered - DDR3-1600 - 1.5V - 512Mx8 (16pcs) - Transcend Je...

כמות: - 1 - 353/346

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

NC-G560102E52AG - FORSA - NVIDIA GeForce GTX560 1GB DDR5 - PCIe x16 2.0 - 810 MHz GPU Clock Speed...

כמות: - 1 - 354/347

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series - (ST1000DM001)...

כמות: - 1 - 271/266

מארזי מחשב - מארז עם ספק

GX900-500 - Antec - Antec GX900 Army Edition 500W MidiTower 2x120mm Fan controller USB3.0 Front - With Antec VP-500PC...

כמות: - 1 - 458/449

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 130/127

LCD - 23 LCD

P2314H - DELL - 23 inch LED AH-IPS - FullHD 1920x1080 resolution - VGA, DVI-D, DisplayPort video inputs - 1000:1 Con...

כמות: - 1 - 826/809

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black...

כמות: - 1 - 80/78

מערכות הפעלה - Windows 8

WN7-00609 - Microsoft - Windows8.1 64Bit Hebrew with DVD - OEM...

כמות: - 1 - 353/346

3966.00 / 3887

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=4467

הערות:

1. ללא המסך, המחיר של המפרט הוא כ-3100 ש"ח.

2. המסך המוצע הוא בגודל "23 (ולא "22 כמו שביקשתך).

3. בדוק האם אתה מכיר מישהו במשרד החינוך - אולי הוא יוכל להשיג לך את מערכת ההפעלה בזול יותר.

4. בחרתי מעבד Core i5-4590, שהוא מעבד חזק מתוך הנחה שהמחשב ישמש למשחקים כבדים יותר גם בעתיד. בעיקרון אפשר לרדת למעבד Core i3, אבל אני חושב שזו תהיה טעות במקרה הזה.

5. כרטיס המסך שבחרתי הוא דיי משתלם - למרות שהוא "ותיק" בשטח, הוא עדיין כרטיס מסך דיי חזק בשביל הגדרות בינוניות והוא גם מאד זול.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על העזרה.

המפרט נראה לי מצוין בשבילו וגם המסך.

כמה שאלות,

1. הכרטיס מסך יחזיק בסביבות שנתיים בהגדרות לא גבוהות?

2. האם לוח האם שומר על אופק שדרוג של כרטיס מסך בעיקר כי אני באמת לא רואה שהוא יצטרך עוד משהו, ואם כן אז אני מניח שלא תהיה בעיה לשדרג עוד כמה חלקים.

3. בנוגע לחנות ממנה בנית את המפרט, כמו שראיתי באתר שלהם זה נראה כאילו אין להם באמת משרד שאפשר ללכת אליו (כנראה אני טועה), אני דואג שאם ההורים יצטרכו ללכת לממש אחריות האם תהיינה בעיות.

פורסם

1. המפרט שבניתי פה יכול להיות מתאים גם למשחקים כבדים אם תחליף את כרטיס המסך לאחד חזק יותר (המארז מספיק מאוורר ותומך בכרטיסי מסך ארוכים, המעבד מספיק חזק, יש מספיק זיכרון), אבל הדבר כנראה ידרוש שתחליף גם את ספק הכח לאחד חזק יותר (בבאנדל של המארז והספק, ספק הכח הוא VP500PC של Antec בעל הספק של 500W ושתי מסילות של 12V, ולכרטיס מסך חזק רצוי ספק כח של 550W או 650W עם מסילת 12V אחת).

2. אי אפשר לומר שרכיב כלשהו "יחזיק מעמד" (מבחינת ביצועים ביחס למשחקים החדשים בשוק בזמן הבדיקה) עוד שנה או עוד שנתיים, פשוט כי אי אפשר לדעת אילו משחקים יהיו בעתיד ומה הדרישות שלהם יהיו. באופן כללי, הנה כמה עובדות לגבי כרטיס המסך GTX 560 שהצעתי:

א. מבחינת המיספור שלו הוא נחשב 2 דורות אחורה (היום סידרת כרטיסי המסך של nVIDIA היא בצורת 7xx).

ב. הוא כרטיס מסך חזק ביחס לכרטיסי המסך המתחרים על אותו פלח שוק, והעובדה שהוא מאד זול (כ 350 ש"ח) הופכת את כרטיס המסך הספציפי הזה למאד משתלם.

ג. הוא תומך ב OpenGL 4.1 וב DirectX 11.

ד. הוא בעל 1GB זיכרון.

נכון להיום לא צריכה להיות בעיה עם המשחקים הקיימים, אבל אם פתאום ייצא משחק שידרוש, גם להגדרות נמוכות, יותר מ 1GB זיכרון, תמיכה ב DirectX בגירסה מתקדמת יותר וכד' אז כרטיס המסך לא יתאים עבור אותו משחק.

3. לוח האם H81M-HD3 מאפשר התקנת 16GB זיכרון ב-2 מודולים והוא בעל 4 חיבורי SATA. במפרט הנ"ל יש מודול אחד בנפח 8GB, כך שאפשר בעתיד להוסיף עוד 8GB ולהשלים ל 16GB אם יש צורך בכך, וכמו כן מוצעים דיסק קשיח וצורב (שניהם בחיבורי SATA), כך שישארו לך עוד 2 חיבורי SATA לחיבור דיסקים קשיחים או כונני SSD בעתיד.

מבחינת כרטיס המסך אין בעיה - יש לו חריץ הרחבה מסוג PCI-E X16 (אומנם בגירסה 2.0 ולא 3.0 כמו בלוחות יקרים יותר, אבל זה דיי חסר משמעות) וכל כרטיסי המסך מתאימים לחיבור כזה, כך שלא צריכה להיות בעיה בהחלפת כרטיס המסך בעתיד. מה שכן, כפי שציינתי קודם, עבור כרטיס מסך חזק יותר אתה כנראה תצטרך להחליף את ספק הכח.

4. החנות המדוברת היא פלונטר. למיטב הבנתי מדובר במעין חנות וירטואלית, וזה מה שמאפשר לה להציע מחירים נמוכים, אבל אני רואה שכן יש לה משרד בת"א (קישור). בקשר לאחריות - לפי התקנון שלהם (קישור) אם יש בעיית חומרה, אפשר לשלוח להם את המוצר בדואר (אני לא בטוח אם פשוט אפשר להביא אותו למשרד שלהם). אני אישית לא קניתי מהם, אבל יש פה אנשים בפורום שכן קנו ואני לא זוכר שמישהו כתב פה שהייתה לו בעיה איתם.

פורסם
  • מחבר

המון המון תודה על העזרה, באמת מעריך זאת!

פורסם

מעניין למה הכרטיס מסך כבר לא קיים באתר.

פורסם

אכן מעצבן שכרטיס המסך הזה שוב ירד מהמלאי. במקרה כזה יהיה צורך בשינוי המפרט, שכן כרטיס מסך משתלם לשוק הבינוני (משהו כמו ה R7 265, ה HD7850 או GTX 750 כבר יעלו לפחות 600 ש"ח). מצד שני אולי Raamses הספיק לקנות אותו...

פורסם

בגדול, סדר כרטיסי המסך מהחלש יותר לחזק:

GTX 750

GTX 560

HD7850

R7 265

היתרון של GTX 750 הוא המחיר וצריכת ההספק/פליטת החום הנמוכה שלו, ובכל זאת הוא לא משתווה ל GTX 560 - לא בביצועים ולא במחיר...

פורסם

הנקודה פה היא לא איזה כרטיס מסך יותר טוב אלא המחיר - דרוש מפרט להגדרות בינוניות במשחקים בתקציב של 3000-3100 ש"ח, כאשר המפרט שאני הצעתי, עם כרטיס מסך מתאים וזול (עולה כ-350 ש"ח) כבר חורג מ 3100 ש"ח (המסך שייך לתקציב נפרד). כל כרטיס אחר יגרום לחריגה נוספת של לפחות 200 ש"ח, ובכדי לעמוד בתקציב יהיה צורך לרדת במעבד או/ו בזיכרון, דבר שהוא לא אידיאלי לדרישות. כמובן שלולא הייתה דרישה למערכת הפעלה אז לא הייתה בעיה כזו...

פורסם

הסיבה שלא הצעתי את הבאנדל הזה היא מאד פשוטה - פותח הדיון ביקש מחשב למשחקים בהגדרות בינוניות, ובהודעתו השניה הוא גם ביקש אפשרות לשדרג את כרטיס המסך בעתיד. זה אומר שיש צורך במארז מאוורר שמתאים למשחקים (רצוי גם עם ספק כח בחלק התחתון שלו), שכן כרטיס מסך עתידי חזק יותר יהיה כנראה חם יותר (ואולי גם כרטיס המסך שהוא יקנה עם המחשב הנוכחי) ואת החום הזה יש צורך לפזר. המארז Cougar Spike הוא חביב אבל ממש לא מיועד למחשב למשחקים ולכן לא היה שיקול בכלל בבניית המפרט. למעשה הייתי מעדיף לתת לו גם ספק כח חזק יותר בעל מסילת 12V אחת כבר עכשו בשביל למנוע את הצורך בהחלפת הספק כאשר כרטיס המסך ישודרג בעתיד, אבל התקציב שלו פשוט לא מאפשר זאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים