עבור לתוכן

אוזניות (In Ear) לסמארטפון.

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

בקרוב אקבל את ה-M8 שלי, וברצוני לרכוש לו אוזניות איכותיות, כאשר התקציב עוד 85$.

מתלבט בין ההרמן קרדון AE לבין ה-AKG K376 / AKG K375. ראיתי גם המלצות על הסנהייזר CX300II.

על ההרמן קרדון קראתי שבגלל צורתן המרובעת, הן לא נוחות לכל אחד. בנוסף, קראתי עליהן שקרו מקרים שהן התפרקו אחרי מספר שבועות של שימוש, משמע איכות היצור לא אחידה - לא הולם לאוזניות שהמחיר MSRP שלהן הוא 150$.

מקריאה על ה-AKG, הן וורסיה מעוצבת אחרת של ה-AE (ונוחה יותר). נכתב שהן מאוד זהות בסאונד לאלו של HK AE - לא מפתיע אותי, היות והן שתי חברות השייכות לאותו בעל הבית (קונצרן JBL). המוזר הוא שהן מעט יקרות יותר (85$ - מול 70$).

על ה-CX30 II קראתי שהן לא מדהימות בכל סוגי המוזיקה (כמו אלקטרונית). בניגוד ל-HK / AKG שנכתב עליהן שהן טובות בכל סוג מוזיקה.

אשמח לשמוע דעתכם וכמובן גם אופציות מעניינות אחרות.

פורסם

יש לי הכרות עם ה ‏CX400II‏, אם זה יעזור לך.

פורסם
  • מחבר

כן, אשמח לשמוע חוו"ד.

פורסם

ביקורת מקוצרת לאוזניות סנהייזר ‏CX400II‏:

הקדמה א': אנשים אומרים שאין הבדל משמעותי באוזניות של סנהייזר מדגם למשנהו, כך שהרוב יהיה זהה ל cx300. כך גם טען באוזני חבר עם 300 ששמע פעם אחת את ה 400.

הקדמה ב', שים לב היטב אם אינך קונה זיוף. דגמים אלו הם בין דגמי האזניות המזוייפים ביותר, ויש לכך התייחסות רשמית של סנהייזר. אין ברירה אלא לשלם ביוקר לחנות בארץ כמו ‏KSP וכדומה, וגם אז לא בטוח...

א. איכות הבניה מעולה, מפלסטיק רך איכותי. זה הציל אותי כמה פעמים מחיתוך של הכבל / קריעת הגידים הפנימיים.

האוזניה עצמה קשיחה עם טבעת ברזל למניעת ריסוקים (כמו שהיה קורה באוזניות הקודמות של האייפון).

פלאג זווית (לא ישר). יש שיאמרו שזהו חיסרון כי זווית פחות עמידה, אך לטעמי זהו יתרון, משום שהחוט מוטה הצידה ולא מזדקר, ובנוסף איכות הבניה המעולה מפצה על כך, וגם נותנת יתרון במקרה משיכה של החוט, כיוון שאין לחץ ישיר על ההלחמות.

ישנו באמצע החוט וסת עוצמה, שזהו חיסרון ברור.

צורת האוזניות עצמן מעולה, הגומי שמגיע עימן מעולה, והאטימה טובה. נוחות מאוד, אפשר לשכב על האוזן בלי כאבים.

באנדל איכותי: נרתיק (דמוי?) עור לאחסון האוזניות. גומי לליפוף האוזניות (לא שימושי). 6 סוגי ראשי גומי לאוזניות, 3 פשוטים ו 3 כפולים.

ב. איכות סאונד.

כאן אני מנסה להעביר תיאור שהוא למעשה תחושה סובייקטיבית, מקווה שאצליח.

בדרך כלל הסאונד שמתקבל מדוייק מאוד, שזה יתרון כמובן. המוזיקה מפורטת, והאזנה לכלים כמו גיטרה וגיטרה חשמלית, ובפרט קבצי לוסלס היא חוויה. אך עושה רושם שלעיתים הדבר מהווה חיסרון.

למשל, הבאסים פועמים בדיוק רב, אך יכול להתקבל הרושם שיש יצוג רב יותר לצלילים האמצעיים יותר שבבאס מאשר לבום עצמו, הצלילים הנמוכים. (כביכול למנגינה של הבאס יותר מאשר הבום המוכר מסאב וופר).

גם בצלילים גבוהים מאוד נדמה לפעמים שיש צרימה עדינה, בעיקר בקבצי mp3 לא איכותיים.

מסתבר שככל הנראה יש אמת במיתוס שהן לא מתאימות לכל הז'אנרים המוזיקליים, אם כי לא הצלחתי לעמוד על ההבדלים במדוייק. רוק ומוזיקה אלקטרונית נשמעים מצויין.

באופן כללי האוזניות טובות ושוות את מחירן.

אגב, כאשר קניתי את האוזניות, רציתי בכלל ‏AKG‏, כיוון שמכרים בסביבתי ציינו לשבח את אוזנית החברה, ורק בגלל מחירן הגבוה יותר ותקציב מוגבל 'התפשרתי' על הסנהייזר. בדיעבד איני מתחרט, כיוון שהן הכניסו אותי לעולם הסאונד המדוייק, (זה ה'שם' של סנהייזר).

זה היה כמו לשמוע שנים דרך אקולייזר, ופתאום לשמוע כלי חי...

אך כנראה שגם אם תקנה ‏AKG‏ לא תתחרט, ובפרט שיש לי את הרושם (שאינו מבוסס במיוחד, אך כך מקובל) שבטווח המחירים הללו ה ‏AKG‏ יותר משתלמות למחירן, ובפרט שהסנהייזר נחשבות למיושנות מעט, והן צברו את שמן הגדול מול המקבילות של אז, אבל כיום יש הטוענים שיש אחרות טובות יותר.

נראה שאתה צריך לשאול משתמש ‏AKG‏ בדגמים הספציפיים.

נ.ב.

אם אתה רוצה יותר התעניינות באשכול, ערוך את הכותרת למשהו אינפורמטיבי יותר. למשל: "אוזניות ‏in Ear‏, סנהייזר או ‏AKG‏?". כך הוא ימשוך יותר מביני דבר.

מקווה שעזרתי.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אמנם אני מקפיץ דיון, אך....

אם התקציב שלך הוא 85$ ובמידה ותוכל להתקדם לכיוון ה100$, אמליץ לך בחום על הShure SE-215.

אני כבר מעל לשנה, איכות הצליל ונקיותו ללא תחרות. הגעתי אליהן אחרי מגוון אוזניות טובות אחרות כמו Klipsch S4 Sennhieser CX Series ועוד.

אם אתה יכול ועדיין לא קנית, תחשוב על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים