עבור לתוכן

נתב מומלץ

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש נתב אלחוטי לרשת ביתית

חשוב שיהיה איכותי, אמין ומהיר.

הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על 2 הנתבים הבאים:

Edimax BR-6478AC

TP-LINK TL-WDR4300 MIMO N750 DUAL BAND 300Mbps + 450Mbps

[h=1][/h]איך מנצלים את 2 התדרים 2.4Ghz, ו- 5Ghz?

האם הם עובדים במקביל ומשויכים למכשירים שונים ברשת?

תודה,

אלי

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה בדיוק מה שאני מחפש גם כן, אני רק מתלבט בין הדגמים השונים הנ"ל ועוד לא קיבלתי תשובה חד משמעית.

פורסם

שני התדרים עובדים במקביל. נהוג בדרך כלל להגדיר כל רשת עם שם שונה.

חיבור 5Ghz לטווח קרוב, וחיבור 2.4Ghz לטווח רחוק.

אני לא יכול לתת לך המלצה מבחינת ביצועים ואמינות מאחר ולא השתמשתי באף אחד מהדגמים.

מה שאני יכול לעשות, זה לתת לך קצת מידע טכני שאולי יעזור לך להחליט.

התקן האלחוטי הסטנדרטי היום הוא תקן N. התקן החדש יותר הוא AC אך הוא אינו סטנדרט ולא בהכרח שכל המכשירים האלחוטיים שיש לך מסוגלים בכלל לעבוד איתו.

מעבר לתקן, יש את התדר. 5Ghz מיועד לטווחים קצרים, 2.4Ghz מיועד לטווחים ארוכים.

שני הנתבים עובדים עם שני התדרים רק שהאדימקס על תדר 5ג"ה יעבוד על תקן AC. חשוב רק לציין שאם תתחבר לתדר 5ג"ה עם מכשיר שעובד עם תקן N, כל מה שמחובר לראוטר בתדר 5ג"ה יעבוד על תקן N. גם מכשירים שתומכים בתקן AC.

זה בעצם ההבדל.

אז ההמלצה שלי אליך היא קודם כל, אל תתפתה לקנות את ההכי חדיש כי הוא הכי חדיש. זה קצת מזכיר, לפני שבוע הייתי בחנות של מוצרי חשמל ובחור אחד הגיע לקנות טלויזיה. שמעתי את המוכר שואל אותו אם הוא רוצה טלויזיה שהיא סמארט והבחור ענה בטח, ברור שסמארט זה הכי חדש. אחרי 5 דקות הוא שאל אותו מזה סמארט ומה עושים עם זה.

קודם כל, תבדוק עם עצמך אם יש לך מה לעשות עם תדר 5ג"ה. האם יש לך בעיה באלחוטי בטווחים קצרים? אם למשל יש בעיה בטווחים ארוכים אבל בטווח קצר הכל עובד בסדר, 5ג"ה לא ייתן לך מענה.

ממה שהסתכלתי האנטנות סטטיות ולא ניתנות להחלפה. בטיפילינק ניתן להחליף אנטנות. אתה יכול לקנות אנטנות חזקות יותר או אנטנות שממקדות את השידור האלחוטי יותר לכיוון מסויים.

אם החלטת שאתה צריך 5ג"ה, אתה יכול לבדוק אם המכשירים שלך יודעים לעבוד עם תקן AC. אם לא, אין צורך. אם כן, אז כן. בכל מקרה הפרש המחירים ביניהם הוא מאוד נמוך.

נערך על-ידי Illectronic

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים