עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט שבניתי - מחשב לפיתוח תוכנה ושידרוג לגיימינג בעתיד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

פשוט נשאר מקום בתקציב :)

האמת מראש רציתי להשקיע יותר בלוח אם ועם הזמן הדרישות קצת השתנו והתקציב נמתח.

שקלתי אופציה עתידית לשים 2 כרטיסי מסך וראיתי שה GA-Z97X-UD3H עדיף לכך.

אחרת, אפשר גם ללכת על לוח זול יותר בסגנון GA-Z97-D3H או GA-Z97-HD3 ומטה.

1. יש המלצות?

יש לי העדפה ללכת על gigabyte, msi, asus בלוחות אם ומבדיקה די שטחית שעשיתי ראיתי שבטווח המחירים המתאים לי (עד 750 ש"ח) gigabyte נותנת יותר תמורה למחיר.

את ה i5-4690 אני קונה חדש ב 915 ש"ח מאדם פרטי.

האם להשקיע עוד באזור ה 100-200 ש"ח בשביל מעבד k עם מכפלה פתוחה..?

מחירים מאתר פלונטר:

1106 / 1129 ₪ i5-4690K - BOX

1108 / 1131 ₪ i5-4690K - TRAY

1038 / 1059 ₪ i5-4670K - TRAY

2. לא מוזר לכם ש TRAY בשורה 2 יותר יקר מה BOX של אותו הדגם בשורה 1?

עד כה בעיקר ראיתי אנשים מדווחים על שיפורי כמה FPS בודדים כאשר הם עשו OC. עבור שיפור כזה לא שווה להשקיע לדעתי.

אולי הטיעון המשכנע שנתקלתי בו הוא שמעבד k יותר Future Proof, וכאשר בעתיד המעבד ייצור bottleneck (אפילו עם GPU חזק ומשודרג) במשחקים הכבדים שיצאו, אז OC יפתור את זה ויגרום למחשב להחזיק יותר ובכך להרוויח עוד זמן עד השידרוג של המעבד (וכנראה גם לוח אם יחד איתו אם אינטל שוב תשנה socket בעוד שתי דורות) או עד הקניה של מחשב חדש.

בתרחיש כזה אולי ההשקעה של 100-200 ש"ח יותר היום חוסכת פי כמה מיזה בעתיד כאשר יהיה אפשר למתוח את חיי המחשב ללא שידרוג (או עם שידרוגי GPU).

כל זה מבוסס בעיקר על דברים שאני קורא ודעות כך שחופשי לא דייקתי\פספסתי מלא פרטים.

מה אתם חושבים על כל העניין הזה?

פורסם

בשביל מה שני כרטיסי מסך?? תתחיל מאחד. מערך כזה מאוד יקר, מאוד חם ומיותר.

אתה לא באמת חושב שספק של 550W יחזיק שני כרטיסי מסך כבדים, כי הוא לא.

קח לוח יותר זול או שתשקיע את ה 200 הנוספים בשביל ה 4690k.

פורסם
  • מחבר

אם ארצה לעשות overclocking ל 4690k האם צריך ספק בהספק גבוה יותר מ 550 ?

ואם לא עושים מערך של שני כרטיסי מסך אלא רק OC אז מה ההבדל לשם כך בין ה ga-z97x-ud3h לנגיד ga-z97-d3h ? במה הלוח היקר, ga-z97x-ud3h, יותר טוב?

פורסם

הs12G יהיה בסדר גמור גם לאוברקלוק, עם מרווח ביטחון.

בקשר ללוחות, ההבדלים הם בכמות הפיצ'רים, החיבורים ויכולות האוברקלוק שמציע כל לוח כשידו של ה-ud3h על העליונה, הוא מתאים לאוברקלוק קיצוני.

זה לא אומר שאתה צריך אותו או שתנצל את כל מה שהוא מציע.

פורסם
  • מחבר

מה דעתך על הטיעון בעד המהרה:

מעבד k יותר Future Proof, וכאשר בעתיד המעבד ייצור bottleneck (אפילו עם GPU חזק ומשודרג) במשחקים הכבדים שיצאו, אז OC יפתור את זה ויגרום למחשב להחזיק יותר ובכך להרוויח עוד זמן עד השידרוג של המעבד (וכנראה גם לוח אם יחד איתו אם אינטל שוב תשנה socket בעוד שתי דורות) או עד הקניה של מחשב חדש.

- מותח את חיי המחשב.

אחרת כרגע אני לא רואה סיבה לעשות OC אם זה סתם מעלה בכמה FPS בודדים.

פורסם

עזוב שטויות, בעבר ניתן היה לשפר ביצועים למעבד בעד כ50 אחוזים על ידי אוברקלוק, פעם אוברקלוק היה Future Proof באמת.

היום, התוצאות אליהם ניתן להגיע באוברקלוק לא מרקיעות שחקים ולא עושות את ההבדל, גם ככה המעבדים של אינטל גם אלו ללא ה-K מגיעים עם טורבו שהוא מין אוברקלוק אוטומטי שמעלה את תדר המעבד במאמץ, הרבה יותר מזה לא תגיע.

אוברקלוק הוא יותר כמעין תחביב והתעסקות, לא דבר שישפר ביצועים מורגשים במשחקים, חביב לבאנצ'ים.

קח בחשבון שכל עניין האוברקלוק יעלה לך בתוספת של החל מ500 שקלים, זה כרוך במעבד K, לוח מתאים בעל ערכת השבבים Z וקירור מותאם לאוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי, תודה.

לגבי הספקים שדיברנו עליהם קודם, לשלושת הדגמים s12ii, SSP-550RT, s12g יש את המאוור מיסוג ADDA.

לא בטוח שבאותו ההספק יש ביניהם הבדלי רעש יותר מזניחים.

יש למישהו ניסיון עם הלוח GA-z97-D3H ? הוא חדש ואין עליו כמעט סיקורים וביקורות בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים