עבור לתוכן

שדרוג חומרת מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

לצורך שדרוג המחשב שלי אני צריך את עזרתכם עם כמה שאלות שיש לי

מפרט המחשב שלי כרגע (msi ex623) הוא

מעבד Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz

ערכת שבבים

Chipset Intel PM45+ICH9-M

1066MHz FSB

כרטיס מסך לא משולב nVIDIA GeForce 9500M GS 512MB DDR II

זכרון 2048MB DDR II 800MHz

ואלו השאלות שלי:

1. אם אני רוצה להחליף את המעבד, איך אוכל לדעת אילו מעבדים מתאימים למחשב הזה? כולל סוג החיבור (יש למעבדים 2 סוגים? אחד M ועוד משהו?)

2. האם EBAY זה אתר שמומלץ לקנות ממנו רכיב כמו מעבד?

3. העלתי כמה תמונות של המחשב:

http://image.torrent-invites.com/images/2014/06/11/1iRlHu.jpg

http://image.torrent-invites.com/images/2014/06/11/2v7ebs.jpg

רציתי לדעת מה זה כל רכיב\סלוט שמסומן במספר. אם אני לא טועה 2 זה סלוט mini pci half ו4 זה הכ.מסך, אבל מה זה 1 ו3?

4. אם אני רוצה להחליף גם כרטיס מסך, איך אדע לאילו כרטיסים ניתן לשדרג?

5. האם לפי הנתונים הרשומים ניתן לשדרג את זיכרון ה RAM לזכרון של 1066MHz? האם ההבדל יורגש?

תודה מראש על עזרתכם! :yelclap:

פורסם

אם המעבד לא מולחם ללוח אתה יכול לבדוק באתר היצרן של המחשב באילו מעבדים הוא תומך ולקנות באיביי אבל אני לא רואה עד כמה שדרוג המעבד ישפר לך את ביצועי הנייד ועד כמה זה בכלל משתלם לעשות דבר כזה.

הרכיב שמסומן ב-2 הוא כמו שרשמת

1 הוא רכיב של אינטל בטח איזשהו בקר

3 הוא כרטיס המסך אם אני לא טועה

ו-4 אין לי מושג מה זה

כרטיס מסך אין לך אפשרות לשדרג כי הוא מולחם ללוח .

אתה יכול להוסיף זיכרון אבל מאחר ויש לך כבר 2GB בתדר 800mhz תשים זיכרון נוסף באותו התדר, זיכרון בתדר 1066 לא יתן לך שיפור מורגש בביצועים.

מעבר להוספת זיכרון או אולי גם להחליף את הדיסק הקשיח ל-SSD אין לך ממש איך לשדרג את המחשב ולשפר את הביצועים שלו.

פורסם

4 זה כנראה הכרטיס מסך והוא לא נראה מולחם מה שאומר שתוכל להחליף אותו

מתחת ל 4 מה שלא סימנת במספר זה המעבד ולפי הבורג שם הוא כנראה גם כן לא מולחם כך שהוא ניתן להחלפה

אתה צריך לבדוק את התושבת וההספק ולפי זה ללכת, שים לב שיש לאינטל לפעמים אותו מעבד לנייד מבחינת דגם שבא הגרסאות לכמה תושבות שונות כך שצריך להקפיד פה

3 זה הגשר הצפוני

2 זה חריץ הרחבה, יכול להיות כללי, יכול להיות לבולטות׳ או מודם סלולרי או לכרטיס רשת אלחוטי

1 זה כנראה הגשר הדרומי, מכיל בקר כוננים ועוד כמה דברים שאני לא זוכר

*הכי טוב זה לחפש service manual של המחשב ושם יהיו הוראות החלפה לכל רכיב אפשרי

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון גם להוסיף SSD כמו שאמרת.

בקשר למעבד - אותו אכן אפשר להחליף, את זה כבר בדקתי

אבל למה שדרוג המעבד לא יעזור? ראיתי שהמעבד

Intel Core 2 Duo Mobile T9400 2.533 GHz

עולה 80 שקל בערך באיביי, לא שווה? והאם ניתן לשדרג למעבד מסדרה חדשה יותר? למשל ל i3 או i5?

וגם בקשר לכרטיס מסך - יש איזה הגבלה או שאני יכול לשדרג לכל כרטיס?

פורסם

התושבת שלך היא כנראה PGA478 והמעבד הנוכחי הוא 35W, מה שאומר שהמעבד הכי חזק שאתה יכול לשים במחשב הזה הוא T9900 רק לשים לב שהוא מתאים לתושבת

ולא, אתה לא יכול לשים מעבדי core i על התושבת הזאת

לגבי כרטיס מסך, נראה לי שזה קצת יותר מורכב ופחות סטנדרטי

תברר עם אילו כרטיסים מגיעים מחשבים מהסדרה הזאת ואם הם זמינים לרכישה

פורסם
  • מחבר

איך אני מוודא שהמעבד מתאים לתושבת?

בתוכנה cpu-z רשום לי socket p 478 ובויקיפדיה (http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_P) רשום שהתושבת הזאת מתאימה לIntel Core 2 Quad Q9x00. זה אומר שאני גם יכול לשדרג למעבד מהסדרה הזאת?

פורסם

לפותח הדיון, לעניות דעתי האנרגיה שתשקיע בשדרוג המצופה לא תצדיק את ההשקעה בכול מקרה.

אבל כמובן זו רק דעתי...

פורסם

תמכור וקנה חדש.

לא שווה את הטירחה

פורסם
איך אני מוודא שהמעבד מתאים לתושבת?

בתוכנה cpu-z רשום לי socket p 478 ובויקיפדיה (http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_P) רשום שהתושבת הזאת מתאימה לIntel Core 2 Quad Q9x00. זה אומר שאני גם יכול לשדרג למעבד מהסדרה הזאת?

אתה מדבר על ה Q9000 ו Q9100, אלו מעבדים של 45W בעוד שהסברתי למעלה שאתה יכול להחליף למעבדים של 35W כלומר לא, גם אם הם יכנסו לתושבת יש סיכוי טוב שהקירור לא יצליח לקרר אותם במאמץ ויכולים להיות נפילות מתח למערכת

בשביל לוודא אתה לוקח דגם מלא של המעבד ומוודא שהוא 478 פינים ולא 479

פורסם
  • מחבר
לפותח הדיון, לעניות דעתי האנרגיה שתשקיע בשדרוג המצופה לא תצדיק את ההשקעה בכול מקרה.

אבל כמובן זו רק דעתי...

תמכור וקנה חדש.

לא שווה את הטירחה

אני לא חושב ככה. למכור את המחשב הזה יהיה ממש קשה וכנראה שלא אקבל עליו יותר מכמה מאות שקלים.

החלקים לשדרוג יחסית זולים (SSD ב400 ש"ח, 2GB RAM ב83 ש"ח, מתאם CDROMלSSD ב33 ש"ח, מעבד T9400 2.53GHz ב76ש"ח הכל כולל משלוח) ומאוד קלים להחלפה ולקניה, ואני גם יכול להשתמש בחלקם למחשבים הבאים שיהיו לי..

מה שכן, שדרוג כרטיס המסך לא שווה את הכסף.

אתה מדבר על ה Q9000 ו Q9100, אלו מעבדים של 45W בעוד שהסברתי למעלה שאתה יכול להחליף למעבדים של 35W כלומר לא, גם אם הם יכנסו לתושבת יש סיכוי טוב שהקירור לא יצליח לקרר אותם במאמץ ויכולים להיות נפילות מתח למערכת

בשביל לוודא אתה לוקח דגם מלא של המעבד ומוודא שהוא 478 פינים ולא 479

סבבה, תודה רבה על כל העזרה

פורסם

ביצועי ה-SSD יהיו מוגבלים ולא אופטימליים.

הכסף שלך :) באת להתייעץ, קיבלת תשובה.

נשמח לשמוע לאחר כל השדרוגים אם הכל עבר חלק ואכן זה היה שווה את זה מבחינתך.

פורסם
  • מחבר
ביצועי ה-SSD יהיו מוגבלים ולא אופטימליים.

הכסף שלך :) באת להתייעץ, קיבלת תשובה.

נשמח לשמוע לאחר כל השדרוגים אם הכל עבר חלק ואכן זה היה שווה את זה מבחינתך.

אני לא מחפש שדרוג מאסיבי, כמו שראית בחרתי בחלקים הכי זולים שאפשר למצוא מלבד ה SSD שאותו אני מצפה להעביר למחשב הבא.

השימושים שלי הם בסך הכל גלישה באינטרנט, תכנות וצפיה בסרטים. אבל אני גולש עם המון טאבים ולכן כרגע אני ממש על הקצה של הביצועים שאפשר להוציא מהמחשב הזה. לכן הוספת זיכרון וכוח עיבוד לדעתי יהיו שווים לגמרי. (בהתחשב בזה שאני לא מוכן לבזבז כרגע מספיק כסף כדי לקנות מחשב חדש)

בקשר לSSD - אתה ממליץ לא לקנות? השאלה עד כמה מוגבלים יהיו הביצועים, אם זה ממש לא יעזור אז אני אדחה את הקניה שלו ובינתיים אסתפק בזיכרון ומעבד.

פורסם

יהיה שיפור מכונן מכאני, כמובן! אבל עדיין מוגבלים במעט בגלל הבקר במחשב.

פורסם
  • מחבר

אם זה במעט זה לא מפריע לי, כי כמו שאמרתי אני אוכל להשתמש בו גם במחשב הבא.

אני אעדכן על השיפור אחרי שהשדרוג יסתיים.

פורסם

תדאג שיש לך אופציה להגדיר את הבקר כ AHCI, אם אני זוכר נכון יש לזה קשר ישיר ל TRIM וכמו כן לשחיקה של ה SSD

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים