עבור לתוכן

מעבד i7-2600K מבצע throttling ב60 מעלות

Featured Replies

פורסם

שלום.

כאשר אני מבצע בדיקת מאמץ למחשב אני שם לב שהמעבד שלי רץ במשך מספר דקות על תדר מקסימלי (3.4G) ולאחר מכן יורד לתדר מינימלי (1.6G), הבעיה היא שהטמפרטורה של המעבד לא עולה מעל 65 מעלות לכן אני לא רואה שום סיבה שהמעבד ירד בתדר. הרי הוא יכול להגיע לטמפרטורה של מעל 80 מעלות, לא?

דבר נוסף שאני שם לב זה שמהירות המאוורר של המעבד היא על 200RPM ולא עולה, יכול להיות שמוגדר שהיא תעלה רק מעל טמפ, יותר גבוהה ממה שהוא מגיע אליו?

ראו מפרט בפרופיל.

עריכה:

בדקתי בביוס ואכן מוגדר למאוורר של המעבד שיכנס לפעולה רק מ80 מעלות ומעלה.

עריכה 2:

שינית את ההגדרות בביוס לכך שהטמפ הרצויה היא 50 מעלות והטמפ שבה המאוורר על 100% היא 60 מעלות.

ואכן לא בוצע throttleing down.

עכשיו השאלה הגדולה היא: מדוע המעבד מוריד תדר ב60 מעלות?!? הרי מעבד SandyBridge יכלו להגיע ל80 מעלות ומעלה.

מעדכן את הכותרת.

צירפתי לוג של OCCT, ניתן לראות שיש ירידה בתדר המעבד לאחר הגעה לטמפ של 63~ מעלות.

4h2z9u.png

65o47s.png

פורסם
  • מחבר

עדכון:

מצאתי את הבעיה!

ישנו סיגנל במעבד שנקרא: BD PROCHOT - Bi Diractional Proccessor Hot שתפקידו להודיע למעבד אם רכיבים אחרים רוצים שהוא יוריד את התדר (ע"פ ההנחה שאם הוא ירד בתדר את הטמפ' שלהם תרד)

ביטלתי את הסיגנל ע"י התוכנה ThrottleStop ואכן לאחר מכן לא היה לי ירידת תדר.

שאלות:

מישהו נתקל בתופעה הזו?

האם הבעיה במעבד או בלוח אם? כי אני ממש לפני מספר ימים החלפתי את הלוח אם במסגרת האחריות.

דיברתי עם אינטל והם מוכנים להחליף לי את המעבד, אך האם הדבר יפתור לי את הבעיה?

אין לי כוח לפרק ולהרכיב, ולהיות בלי מחשב תקין במשך שבוע אם אין צורך בכך.

מהי הטמפ' הבריאה המומלצת לאורך זמן עבור המעבד שלי? או יותר נכון מהוא המרחק לTjmax (מכיוון שאין על באמת קריאת טמפ' במעבד, רק מרחק לTjmax)

כרגע אני על 75 בבדיקת מאמץ של Prime 95 (שזה בדיקה מאוד מאמצת) והמאוורר עובד ב30% עוצמה.

אני יכול להוריד את הטמפ' אם יש צורך בכך.

פורסם

הטמפ' סבירות, בעיה במעבד ? קשה להגיד, האופציה שביטלת (לרוב משתמשים בה בעולם הנייד) היא פשוט לבטל את הסיגנל הזה במעבד, מה שאומר שביטלת את האופציה הזו בכלל. זה לא באמת פתר את הבעיה, אתה צריך לבדוק את האופציות השונות בביוס כמו כן לבדוק מה קורה במצב סטוק בלי OC.

פורסם

נתקלתי בתופעה בלוחות אם מסויימים שבהם מייצבי המתח הגיעו לטמפרטורת פעולה מסויימת. הם הורו ללוח להוריד את תדר המעבד כדי לפלוט פחות חום. התופעה נפוצה קצת יותר בלוחות אם שלא כוללים קירור למייצבי המתח ונמצאים במארזים צפופים.

פורסם
  • מחבר
אתה צריך לבדוק את האופציות השונות בביוס כמו כן לבדוק מה קורה במצב סטוק בלי OC.

אם לא ציינתי אז אני לא רץ עם OC

djelectric - אז מה אני יכול לעשות? הלוח האם הוא חדש לכן נראה לי שזה בעיה סדרתית בלוח אם מהסדרה הזו.

כשבדקתי את הטמפ' על הVR הם היו די נמוכות (30-40 מעלות)

פורסם
  • מחבר

up

פורסם

אם יש לך דרך לנטר את טמפרטורת הפעולה של מייצבי המתח והיא אכן נמוכה, הייתי שוקל לבדוק שנית מה העניין שם.

אולי להכנס לביוס ולהגדיר ידנית כל ערך וערך בקטגוריות החסכון בחשמל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים