עבור לתוכן

64 ביט מול 32, וכמות Cache

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב נייד (ואני לא מציין את זה כדי שתעזרו לי לבחור מחשב, רק כדי שתבינו טוב יותר את השאלות שלי). אני לא מתכנן להסתובב איתו הרבה (יש לי טאבלט. מספיק לי).

יש לי קצת ידע במחשבים, ועכשיו, כשאני מחפש מחשב, נזכרתי ששמעתי פעם שזיכרון הוא צוואר בקבוק (ספציפית שאחת הבעיות היא שלא ניתן, במחיר סביר, לספק למעבד זיכרון בנפח גדול שהוא יכול לגשת אליו מהר במיוחד - ולכן יש את רמות ה- Cache)

אז התחלתי לתהות עד כמה משפיעה כמות ה- Cache על מהירות הפעולה של המחשב, ועד כמה מעבד 64 ביט שמריץ מערכת הפעלה מתאימה שונה בביצועים ממעבד דומה שתומך רק ב-32 ביט (אני מודע לתמיכה ביותר זיכרון, אבל מה שמעניין אותי זה יותר ביצועים בעיבוד מאשר יכולת גישה לזיכרון). לא ממש מעניין אותי לגבי ייתרונות ספציפיים למשחקי מחשב תומכי 64 - אני לא משחק הרבה, ובהחלט לא משחק במשחקים עם גרפיקה כבדה/חישובים פיסיקליים.

אשמח להפנייה למקורות מידע רלוונטיים :)

פורסם

אין תשובה חד-משמעית. זה תלוי מאוד בארכיטקטורת המעבד, וגם במשימות שהוא מריץ. יש כאלה שמאוד תלויות בcache, יש שלא. יש כאלה שמרוויחות הרבה מ64ביט, יש כאלה שלא.

אם אתה באמת רוצה להעמיק, תוכל להתחיל לקרוא על מושגים בארכיטקטורת מעבדים כאן:

http://en.wikipedia.org/wiki/Microarchitecture

יש שם קישורים רבים לתת-נושאים שונים.

פורסם

קודם כל, זה תלוי תוכנה. לא כל תוכנה תרוץ יותר מהר (ברמה מורגשת) ב64ביט מאשר ב32ביט.

בכל מקרה, ברוב השימושים מחשב אתה לא אמור להרגיש הבדל ניכר בין מעבדים באותה משפחה בעלי אותה מהירות שעון שההבדל היחיד ביניהם זה כמות זיכרון CACHE או שימוש ב64ביט

פורסם

אין כ"כ קשר בין הגישה לזיכרון ה-cache לבין 32\64bit.

בעיקרון יש למעבד אוגרים (registers) שהם יחידות זיכרון קטנות ומהירות מאוד. הבעיה - הם יקרים מאוד.

לכן משתמשים בזיכרון ה-RAM - זיכרון פחות מהיר משמעותית אך הרבה יותר זול. יש גם את הקשיח שהוא עוד יותר זול אבל עוד יותר איטי.

בתכלס אפשר לקרוא גם לזיכרון ה-RAM ולקשיח cache. אם פיסות המידע לא נמצאים על המעבד באוגרים, מבקשים אותו מה-RAM. אם לא קיים שם, מבקשים אותו מהקשיח.

עם השנים הוסיפו עוד רמות של cache. ביניהם, מה שאתה מדבר עליו, ה-cache שנמצא ב-CPU. גם שם יש היררכיה - level 1, 2 וכולי.

ההבדלים בין הארכיטקטורות השונות (דורות מעבדים, AMD מול INTEL וכו) גורמים לכך שדברים שונים מאוחסנים בכל רמה של cache והטיפול ב-miss (מצב בו לזיכרון שפנינו אליו את המידע שאנו צריכים ולכן יש לגשת לרמה מעל של ה-cache) שונה. לכן ההשוואה לא טובה.

פורסם

בענין התמיכה ב64 ביט במעבדים סטנדרטים -כבר כמה שנים טובות ,שכל מעבד נורמלי תומך גם ב64 ביט

יש כמובן תמיכה אחורנית ל32 ביט

אבל בגדול מחשב סטנדרטי ,כולל לפטופים ,אין שום סיבה שתיקנה מעבד שתומך רק ב32 ביט ,כי זה יהיה מיושן מאוד

אפילו יד שניה לא היתי קונה מחשב שתומך רק ב32 ביט

כי זה לחזור לתקופת הפאנטיום 4 ,או למטה מזה

במילים אחרות ,הפרמטרים שאתה צריך לבדוק ,לא קשורים ל64 ביט ,ה64 ביט חיב להיות גם במעבדים תקציבים

למעשה רק סמארטפונים וטאבלטים עוד לא עשו את המעבר ל64 ביט ,חוץ מאפל שכבר עברה

אבל בקרוב גם אנדרואידים יעברו ל64 ביט

הבעיה הגדולה ב32 ביט ,זה הגבלת זיכרון של 4 גיגה

64 ביט מאפשר הרבה הרבה יותר

פורסם

ונציין שרק בוינדוס לא ניתן לגשת ליותר מ 4G RAM במערכת 32 ביט

פורסם

ורק בגרסאות ביתיות של Windows (בגרסאות השרתים אפשר). כמו כן יש פאטצ'ים שמאפשרים לפתוח את המגבלה גם לVista/7 32bit. אבל אין סיבה להתעסק עם זה היום כשאפשר פשוט להתקין 64ביט.

פורסם
אבל אין סיבה להתעסק עם זה היום כשאפשר פשוט להתקין 64ביט

יש סיבות ,אבל לחלק מאוד מאוד קטן מהמישתמשים היום

דברים כמו ציוד עיקפי מאוד מיושן שלא תומך ,או תוכנות מאוד ישנות שלא תומכות

אבל זה רגיל ,גם לפני ה64 ביט ,במעבר בין מערכות הפעלה

בעניין המעבד ,לבחור במעבד שתומך רק ב32 ביט ,יצריך סיבה מאוד מיוחדת

אף מישתמש רגיל לא צריך את הבחירה הזאת

(לא מדבר על סמארטפונים וטאבלטים ,שחוץ מאפל עוד לא עשו את המעבר )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים