עבור לתוכן

האם לינוקס(אובונטו) ירוץ אצלי יותר מהר מאשר WIN7?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להתייעץ האם יש בכלל טעם להתקין אובונטו.

השימושים שלי ממערכת הפעלה דיי בסיסים אינטרנט, DOTA2(עובד בלינוקס), מוזיקה,סרטים.

תודה

פורסם

לא.

תבדוק אם יש לך תוכנות מיותרות שרצות ברקע

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

שונה ממקרה למקרה

אובונטו הוא 1 מהלינוקסים הכבדים ביותר שקיימים, והוא איטי יותר מלינוקסים אחרים

וינדוס יכול להיוטת איטי במחשבים מסוימים - בגלל דברים כמו תמיכה בחומרה ישנה (במיוחד כ מסך מובנים intel 915 ומטה), כמות RAM נמוכה (באיזור ה 2G ומטה) וכו

בכל מערכת הפעלה שהיא, המערכת תהיה כבדה יותר ככל שמותקנים יותר דברים שרצים ברקע

בלינוקס ניתן להתקין דסקטופים קלים שיש להם יתרון נוסף במהירות אבל פחות פיצ'רים

פורסם
  • מחבר

לינוקס מינט (נגזרת של אובונטו?) יותר קליל ממנו נכון?

פורסם

אני לא מכיר את מינט אבל לא חושב שהוא יהיה קליל יותר. כשיצרו אותו בחרו ליצור אותו מאובונטו ולא מדביאן, כנראה שהם כן לקחו פנימה את מה שאובונטו הוסיפו

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קח בחשבון שאחד הפקטורים שמשפיעים על מהירות המערכת היא ה-desktop environment שלך.

על נייד ישן שלי מותקנת מערכת עם סביבת LXDE וצריכת הזיכרון מאוד נמוכה (לא חושב שיותר מ-300 מגה) - מצד שני על המחשב הנייח שלי מותקנת לינוקס עם סביבת KDE.

ניתן להוריד גירסא של אובונטו עם סביבות העבודה LXDE - שזוהי הנגזרת lubuntu (או לחילופין, להתקין אובונטו כרגיל שמגיעה עם סביבת unity, לראות איך הולך ולהתקין במקביל את LXDE ולשחק עם זה)

היופי בלינוקס שאפשר לשחק עם כל כך הרבה אפשרויות ואפשר להגיע למצב שבו המערכת ממש נראית ומתנהגת כמו שאתה רוצה. החיסרון הוא שזה דורש קצת למידה וסבלנות - אבל שווה כל רגע :)

קיימת גם גירסא של לינוקס מינט שמבוססת על דביאן באופן ישיר. אחד ההבדלים העיקריים בין אובונטו למינט היא סביבת העבודה (Unity של אובונטו, מול cinnamon\MATE של מינט). קיימת ביקורת לגבי הגירסא האחרונה של Unity ועל העובד של הסביבה הזו, אז אנשים מחפשים תחליפים.

בשביל מתחילים ללא ספק ממליץ על אובונטו בעיקר בגלל הקהילה הגדולה מאוד שעוזרת מאוד בפתרון בעיות.

עצה שלי: תתחיל מלארגן רשימה של כל התוכנות שאתה משתמש בהן על המחשב, תבין מה הדרישות שלך ותבדוק מה האלטרנטיבות בלינוקס (קיים פחות או יותר לכל דבר). אם מדובר במחשב נייח סביר שלא יהיו בעיות מבחינת דרייברים.

סייג לגבי כרטיסי מסך: בגלל הרעיון מאחורי לינוקס, הדרייברים של AMD\NVIDIA לא מותקנים אוטומטית, אלא מותקן דרייבר קוד פתוח. אני יכול לספר שההתקנה של הדרייברים של AMD דורשים קצת קריאה מקדימה כדי לראות שעושים את זה כמו שצריך (לא מסובך כל כך, אין טעם לחשוש :) ).

פורסם

עכשו, על המחשב הזה KDE אם חלון דפדפן, IM ומנהל קבצים תופס 600M RAM. והוא עובד במהירות מלאה על מחשב שכל החומרה שלו בת 11 שנים (פנטיום 4). גם KDE יכול להיות מהיר, אם הוא רץ על מערכת קלה והבלי דברים מיותרים ברקע

הדרייברים של ATI/NVIDIA לא מופצים לא בגלל "הרעיון מאחורי לינוקס", אלא בגלל תנאי הרישיון שלהם ובגלל שהם בעייתיים מבחינת תחזוקה. בחלק מהמקרים יש ברישיון הגבלות על ההפצה שלהם, והמפתחים מעדיפים לא להכליל במערכת בברירת מחדל דרייברים שגורמים להרבה תקלות. בהרבה כ מסך הדרייברים הפתוחים עושים עבודה טובה מאוד

פורסם

הדרייברים של ATI/NVIDIA לא מופצים לא בגלל "הרעיון מאחורי לינוקס", אלא בגלל תנאי הרישיון שלהם ובגלל שהם בעייתיים מבחינת תחזוקה. בחלק מהמקרים יש ברישיון הגבלות על ההפצה שלהם, והמפתחים מעדיפים לא להכליל במערכת בברירת מחדל דרייברים שגורמים להרבה תקלות. בהרבה כ מסך הדרייברים הפתוחים עושים עבודה טובה מאוד

הייתי תחת הרושם שקוד פתוח ונטייה לא לשלב תוכנות קוד סגור בהפצות לינוקס היא גישה נפוצה, אבל ההסבר שלך בהחלט יותר מפורט ממה שאני סיפקתי ומתייחס לסיבות נוספות.

לגבי הביצועים, זה מאוד תלוי בכרטיס, והאם מדובר בביצועי 2D או 3D.

ככלל, הדרייברים בקוד פתוח עושים צעדי ענק (ובקרוב כנראה שמהצד של AMD תתקבל הרבה עזרה http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd_catalyst_kernel&num=1)

אבל באופן כללי ביצועי 3D בדרך כלל טובים יותר כשמשתמשים בדרייבר הרשמי, למרות שב-2D המצב לא חד משמעי (באתר למעלה יש מבחני ביצועים מסוגים שונים שניתן ללמוד זאת מהם)

בגדול אם הוא רוצה לשחק משחקים, שינסה קודם את הדרייבר קוד פתוח, אם הביצועים לא משהו שיתקין דרייבר רשמי (אצלי לדוגמא השיפור היה בולט, גם בהרצה של משחקים וגם ברינדור תלת מימדי של מולקולות וחלבונים בזמן אמת)

פורסם

יש מערכות לינוקס שבהן זה עובד כמו שאתה אומר. לאובונטו יש את גרסאת gobuntu שהיא כזאת

פורסם
  • מחבר

מה מפרט המחשב?

E5200

OCZ Vendetta CPU Cooler

DFI LANPARTY UT UT P35-T2R Socket 775

Antec Three Hundred

SeaSonic 550W SS-550HT

G.skill DDR2 4096MB 800MHZ HK CL4-4-4-12

260GTX gainward golden simple

פורסם

מחשב כזה יכול להריץ בקלות כל מערכת לינוקס, גם מערכת "כבדה". אם יש יתרון מעל וינדוס ? תלוי באיזה בדיוק מערכת לינוקס / עד כמה התקנת הוינדוס שלך נקייה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים